100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

In 2023 extra veel Golf bij Ziggo Sport!

Dinsdag 17 Januari 2023 3 minuten en 6 seconden leestijd

In 2023 extra veel Golf bij Ziggo Sport!

Ziggo heeft haar eigen sportkanaal, namelijk Ziggo Sport. Ziggo sport heeft meerdere zenders, zo ook de zender Ziggo Sport Golf. In 2023 biedt deze zender de liefhebbers van Golf een extra uitgebreid aanbod. De sportzender heeft namelijk de uitzendrechten van grote toernooien gekocht voor de komende drie jaar! Wil je meer weten?

Als golf liefhebber kun je in 2023 nog meer genieten van de zender Ziggo Sport Golf. Deze sportzender heeft namelijk voor drie jaar lang de exclusieve uitzendrechten van alle toernooien van de Europese DP World Tour vastgelegd. De DP World Tour is in Europa het belangrijkste toernooiencircuit voor professionele golfers. Er is bijna wekelijks een toernooi en inmiddels heeft de DP World Tour zijn territorium ook uitgebreid naar Azië en Afrika. Belangrijke wedstrijden van de DP World Tour zijn het Genesis Scottish Open (13-16 juli), het Horizon Irish Open (7-10 september), het BMW PGA Championship (14-17 september) en het DP World Tour Championship (16-19 november).

Daarnaast zijn er veel meer toernooien die je via Ziggo Sport Golf kunt kijken, wij zullen een aantal grote toernooien uitlichten:

 • Het Dutch Open: De hoofdsponsor van dit toernooi is KLM, daarom wordt het ook wel KLM Open genoemd. Dit is een van de oudste toernooien van de Europese Tour, dit jaar is al de 103e editie. Het toernooi vindt plaats tijdens het Pinksterweekend van 25 tot en met 28 mei en is onderdeel van de DP World Tour.
   
 • Alle toernooien van de Amerikaanse PGA Tour: Dit zijn wedstrijden voor golfprofessionals in de Verenigde Staten. Alle 40 wedstrijden worden live uitgezonden.
   
 • De vier Majors: De golfsport op het hoogste niveau telt vier majors, deze worden gezien als de belangrijkste toernooien. Het gaat om de volgende toernooien: The Masters (6-9 april), The Open (16 - 23 juli), het US Open (28 augustus - 10 september) en het PGA championship (15-21 mei 2023). Je kunt deze Majors live volgen bij Ziggo Sport Golf.
   
 • De Asian Tour: Dit is een serie van golftoernooien die georganiseerd wordt voor golfprofessionals in Azië. Deze tour werd opgericht in 1995.
   
 • De LPGA Tour: LPGA staat voor Ladies Professional Golf Association. Dit is een Amerikaanse organisatie die golftoernooien voor vrouwen organiseert.
   
 • de Ryder Cup: Dit is de tweejaarlijkse wedstrijd tussen de beste mannelijke golfers. Dit toernooi wordt gehouden van 25 september tot en met 1 oktober 2023 in Rome.  

Ben jij benieuwd of je een internet & tv abonnement bij Ziggo af kunt sluiten? Doe dan onze gratis postcodecheck.

Wat is Ziggo Sport?

Ziggo Sport is de grootste sportzender van Nederland, exclusief voor Ziggo klanten. De eigenaar is VodafoneZiggo. Je kunt genieten van meerdere sporten, van tennis tot racing, van voetbal tot golf. Daarnaast heeft Ziggo Sport ook een aantal thema kanalen, namelijk Ziggo Sport Select, Ziggo Sport Voetbal, Ziggo Sport Golf, Ziggo Sport Racing en Ziggo Sport Tennis.

Op deze kanalen kun je dus genieten van veel verschillende sporten en sportevenementen. Door deze themakanalen kunnen de live wedstrijden tegelijkertijd uitgezonden worden.

Wie is Ziggo?

Ziggo is een toonaangevende communicatie- en entertainment dienstverlener voor consumenten en bedrijven in Nederland. Anders dan bij de meeste andere internet providers ontvang je bij Ziggo internet via de kabel. Je hebt de keuze uit meerdere internet abonnementen, zoals alleen internet, internet & tv of alles-in-1. Met Ziggo kun je snelheden halen van 50 Mbit/s tot en met 1000 Mbit/s. Als je een abonnement inclusief televisie afneemt ontvang je in het basispakket al meer dan 80 televisiezenders.

Ziggo en Vodafone zijn in 2017 samengegaan. Als je nu een mobiel abonnement bij Vodafone en een internet abonnement bij Ziggo afsluit ontvang je een mooie combikorting. De mobiele provider Hollandsnieuwe is een dochter van VodafoneZiggo. Daarom ontvang je met Ziggo internet in combinatie met Hollandsnieuwe mobiele ook mooie kortingen.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking