100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Kijk de F1 Grand Prix Abu Dhabi gratis op Ziggo Sport!

Zaterdag 11 December 2021 2 minuten en 58 seconden leestijd

Kijk de F1 Grand Prix Abu Dhabi gratis op Ziggo Sport!

Wordt Max Verstappen of Lewis Hamilton Formule 1 wereldkampioen 2021? De beslissende wedstrijd vindt plaats op 12 december in Abu Dhabi. Max Verstappen en Lewis Hamilton beginnen deze finalerace met evenveel punten. Omdat onze Red Bull-Coureur een bonuspuntje in handen heeft door het grotere aantal overwinningen, wint Max Verstappen wanneer beide rijders buiten de punten eindigen.

Vorig jaar was Max Verstappen de overtuigende winnaar. De zes jaren daarvoor ging de prijs naar Mercedes. De baan in Abu Dhabi is dit jaar wel veranderd. Alle langzame secties zijn vervangen door snelle bochten. Zaterdag 11 december om 14:00 uur vinden eerst de kwalificaties plaats voor de finale. Rond 15:00 weten we wie er op pole-position mag vertrekken.

De race gaat op zondag 12 december om 14:00 uur van start. Het Circuit van Abu Dhabi heet het Yas Marina Circuit.

Hoe kijk je naar de F1 Grand Prix in Abu Dhabi?

Deze F1 wedstrijd is voor heel Nederland gratis beschikbaar! Ziggo maakt een uitzondering en maakt de Ziggo Sport uitzendingen rondom de ontknoping van het Formule 1 seizoen voor iedereen toegankelijk. Dit betekent dus ook dat de huishoudens zonder abonnement het hele raceweekend thuis live kunnen meebeleven. Je kunt van vrijdag 10 december tot en met maandag 13 december alles rondom de race van de Grand Prix va Abu Dhabi bekijken. Dit kan via Ziggo Sport op kanaal 14, maar dit kan ook via de kanalen van Ziggo Sport Totaal.

Mocht Max Verstappen de wereldtitel veroveren, dan is hij de eerste Nederlander in de geschiedenis die dit doet. Ziggo Sport gaat dit dan uitgebreid vieren. De zender blijft zolang als mogelijk is bij de festiviteiten op locatie en zendt deze live uit. Ook in de studio op het Mediapark in Hilversum wordt het feestje dan gevierd. Als Max Verstappen wereldkampioen wordt, volgt er op maandagavond een extra uitzending van Formule 1 Café.

De directeur van Ziggo sport geeft aan dat Ziggo vindt dat heel Nederland moet kunnen meegenieten van zo’n unieke sportgebeurtenis.

Dit was het laatste jaar dat de Formule 1 in handen is van Ziggo. De aanbieder verliest volgend jaar de uitzendrechten in Nederland aan Viaplay.

Wat is Viaplay?

Viaplay wordt op 1 maart 2022 in Nederland gelanceerd. Deze streamingdienst biedt een unieke combinatie van premium live sports, Viaplay Originals, internationale films en series en content voor kinderen. Ziggo en Viaplay gaan een samenwerking aan waardoor klanten van Ziggo vanaf 1 maart een Viaplay abonnement aan hun pakket toe kunnen voegen. Naast Ziggo is ook KPN bezig met een samenwerkingsovereenkomst. De NOS heeft ook het recht bemachtigd om de komende drie jaar de Nederlandse Grand Prix op Zandvoort uit te zenden, en om een ruime samenvatting van iedere Grand Prix uit te zenden.

Viaplay is er erg blij met de samenwerking met Ziggo omdat Ziggo een groot bereik heeft en een sterke positie op Sportgebied heeft. Doordat Viaplay en Ziggo gaan samenwerken kunnen de klanten van Ziggo vanaf dag 1 genieten van het Viaplay aanbod. Ziggo is ook tevreden met de samenwerking omdat ze haar klanten op een gemakkelijke manier toegang willen blijven geven tot al hun favoriete content.

Zou jij graag een internet (en tv) abonnement af willen sluiten bij Ziggo? Doe dan bij ons de postcodecheck om te kijken of Ziggo leverbaar is op jouw adres!

De Grand Prix van Abu Dhabi

De Formule 1 rade De Grand Prix van Abu Dhabi werd voor het eerst gereden op 1 november 2009. Deze race werd de eerste ‘dag-naar-nacht-race’ in de formule 1. De race vond plaats tijdens de zonsondergang en voltrok zich ongeveer drie kwartier na de start. Vorig jaar was Max Verstappen de winnaar van deze race.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking