100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Nieuw! 700.000 Ziggo Gigabit aansluitingen

Donderdag 12 November 2020 3 minuten en 51 seconden leestijd

Nieuw! 700.000 Ziggo Gigabit aansluitingen

Ziggo staat niet stil de laatste tijd, zij hebben bekend gemaakt dat er sinds 10 november weer 700.000 huishoudens zijn aangesloten op het Gigabit-netwerk. Dat betekent dat deze adressen een internetsnelheid van wel 1Gb per seconde kunnen ontvangen, oftewel 1000Mb!

Sinds half oktober 2019 is Ziggo gestart met de uitrol van Gigabit internet in Utrecht-stad. Daarna volgde Vleuten De Meern, Nieuwegein, Hilversum, Den Haag en Rotterdam. En nu gaat het hard. Kwamen er op 27 oktober van dit jaar de gebieden: Almere – Lelystad, Amsterdam, Apeldoorn, Groningen en Leeuwarden – Heerenveen bij. Nu doet Ziggo opnieuw een aankondiging.

Gigabit is namelijk sinds 10 november ook beschikbaar in de gebieden: Arnhem, Capelle, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, Wageningen-Ede en Zoetermeer. Dat betekent supersnel internet in nog eens 117 dorpen en steden verspreid over heel Nederland.

Waarom wordt Gigabit internet uitgerold?

Op die vraag geeft CEO van VodafoneZiggo, Jeroen Hoencamp, graag antwoord:

“Deze grootste uitrol van supersnel internet in 2020 past helemaal binnen VodafoneZiggo’s ambitie om Nederland klaar te maken voor de digitale toekomst. Onder de noemer GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo, investeren we jaarlijks honderden miljoenen in een stabiel, innovatief en veilig netwerk.”

Niet alleen klanten die kiezen voor een internetsnelheid van 1Gb profiteren van deze uitrol. Alle bij Ziggo aangesloten klanten gaan bij de uitrol automatisch profiteren van een stabielere en snellere netwerkverbinding en daar hoeven ze helemaal niets voor te doen.

In heel Nederland snel Ziggo internet

Ziggo wil natuurlijk het liefst overal in Nederland supersnel en stabiel internet leveren. Met de laatste uitrol doen zij dit inmiddels op 3 miljoen vaste aansluitingen. Daarmee levert Ziggo een belangrijke bijdrage aan de digitale infrastructuur in Nederland. En doen zij een flinke bijdrage aan de overheidsambitie van ‘overal snel internet’. Het doel met deze ambitie is dat Nederland in 2023 tot de digitale wereldtop behoort en ieder huishouden een internetsnelheid van minimaal 100Mb kan ontvangen.

Hoe rolt Ziggo Gigabit internet uit?

De monteurs van Ziggo zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om het kabelnetwerk in de 117 dorpen en steden, van de laatste uitrol, technisch voor te bereiden op Gigabit-internet. Zij hebben bij huisaansluitingen meer dan 1.000.000 nieuwe connectoren geplaatst en vervingen in ruim 55.000 straatkasten, 95.000 aansluitkabels. Dat is bij elkaar meer dan 100 kilometer nieuwe netwerkbekabeling in wijkcentrales en straatkasten.

En daar hebben de buurtbewoners bijna niets van gemerkt. Ziggo heeft hier namelijk niet voor hoeven graven zoals bijvoorbeeld wel gebeurt bij de uitrol van glasvezel internet.

Door de voorbereidingen die zijn getroffen kon Ziggo in één keer al deze adressen de mogelijkheid geven te kiezen voor een internetsnelheid van 1 Gigabit. En heb jij genoeg aan een wat lagere internetsnelheid dan ontvang je dankzij de omschakeling een nog stabielere en meer kwalitatieve verbinding dan je nu al hebt.

Wat is de techniek achter Ziggo Gigabit internet?

Wist je dat Ziggo glasvezel en coax combineert in zijn vaste netwerk? De route die het signaal naar je woning aflegt, gaat bij Ziggo gemiddeld via 97% glasvezel. Het laatste deel, van de wijk tot in je huiskamer, gaat via de coaxkabel. Ziggo past op dit laatste gedeelte de technologie DOCSIS 3.1 toe. Daarmee kun je nu al een downloadsnelheid van 1Gb behalen en dit wordt in de toekomst alleen maar sneller. Binnen enkele jaren kan Ziggo met deze techniek naar een snelheid van wel 10 Gigabit per seconde.

Anders dan bij glasvezel internet waar de up- en downloadsnelheid gelijk zijn kun je als Ziggo-klant nu maximaal een uploadsnelheid van 50Mb ontvangen. Dankzij de DOCSIS 3.1 technologie kan dit op korte termijn 300Mb worden en in de toekomst zelfs 2 Gigabit.

Kies jij voor Ziggo Gigabit internet?

Het Giga abonnement van Ziggo is er voor particulieren, maar ook voor Ziggo zakelijk. Je kunt het abonnement combineren met televisie en vaste telefonie. Kies je voor Ziggo Giga dan ontvang je een downloadsnelheid van 1Gb en een uploadsnelheid van 50Mb.

Combineer je internet en tv dan ontvang je het meest uitgebreide Ziggo tv-pakket. Je maakt gebruik van de interactieve mediabox Next en ontvangt onder andere Ziggo Movies & Series (HBO), Ziggo Sport en je kunt gebruik maken van de Ziggo Go-app.

Wist je dat wanneer je Ziggo thuis internet combineert met mobiele telefonie van Vodafone of Hollands Nieuwe je dankzij combivoordeel extra korting en voordelen krijgt?

Ben je benieuwd of Ziggo ook op jouw adres al internet met een snelheid van 1Gb kan leveren? Doe dan nu onze gratis postcodecheck en ontdek het binnen een minuut. Je ziet dan ook welke andere internetproviders leveren op jouw adres zodat je kunt internet thuis vergelijken.

Kies je in november voor Ziggo dan heb je veel voordeel. Je krijgt nu namelijk op alle internetpakketten van Ziggo een cashback van wel €50,-! Daarnaast ontvang je tot wel 6 maanden lang, afhankelijk van je abonnement, een korting op je abonnement of kun je kiezen voor een set van 3 gratis Ziggo Smart WifiBoosters.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking