100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Nieuw! Ziggo Go op Apple TV, Android TV en Fire TV

Donderdag 2 Juli 2020 4 minuten en 12 seconden leestijd

Nieuw! Ziggo Go op Apple TV, Android TV en Fire TV

Wij hebben goed nieuws voor Ziggo-klanten. Ziggo heeft bekend gemaakt dat zij een nieuwe versie van de Ziggo Go app introduceren, die je kunt gebruiken op je Apple TV, Android TV en Fire TV. Op deze manier hoef je niet meer voor alle tv’s in je huishouden een mediabox af te nemen en dat scheelt flink in de kosten.

Je kent waarschijnlijk al de Ziggo Go app voor op je smartphone, tablet of laptop. Dankzij de nieuwe Ziggo app kun je nu ook met je Ziggo tv- en internetabonnement naar je favoriete programma’s, films en series op je grote tv-scherm kijken. Je kunt de Ziggo Go app sinds 30 juni downloaden via de App Stores van Apple, Android en Amazon*.

Wat is het verschil met de oude Ziggo Go app?

 • De nieuwste versie van de Ziggo Go app is bedoeld voor in huis. Je kunt deze bijvoorbeeld gebruiken voor een tweede of derde televisie.

 • Om gebruik te maken van de Ziggo Go app voor Apple TV, Android TV en Fire TV is een internetaansluiting van Ziggo nodig.
   
 • Je kunt deze versie van de Ziggo Go app niet buitenshuis gebruiken en ook niet in andere EU-landen.
   
 • Je kunt met de Ziggo Go app voor mobiele apparaten series en films downloaden om deze ergens anders offline te bekijken. Dit is niet mogelijk met de Ziggo Go app voor je Apple TV, Android TV en Fire TV.
   
 • Je kunt met beide apps gebruiken maken van functies als Replay TV, Live TV, TV Gids, Kijklijst en Movies & Series (XL). Wanneer je een Mediabox Next hebt kun je via de nieuwe app ook nog eens kijkprofielen gebruiken en opnames instellen.

Hoe werkt de nieuwe Ziggo Go app?

De nieuwe variant van de Ziggo Go app kun je gebruiken op de Apple TV, een Amazon Fire TV Stick of op mediaspelers- en smart televisies met geïntegreerde Android TV-software van onder andere Philips en Sony. Het gebruik van de Ziggo Go app is kosteloos.

Gebruik maken van de Ziggo Go app is niet moeilijk en vergelijkbaar met die van de bestaande Ziggo Go app. Je navigeert eenvoudig en snel door alle programma’s, series en films die Ziggo aanbiedt. En dan ondersteunt de app ook nog eens het gebruik van de voice control-optie van de tv-platformen en de zoekfunctie in meerdere apps binnen dit platform.

Wat heb je nodig om gebruik te maken van de Ziggo Go app?

De nieuwe Ziggo Go app is heel handig, maar nog niet voor alle televisies beschikbaar. Dit is wat je nodig hebt om nu al gebruik te maken van de app:

 • Een Apple TV: 4e generatie Apple TV (HD en 4K) minimaal TVOS-versie 11 of hoger. -of-
 • Een Android TV: minimaal Android TV OS 5.0 of hoger. -of-
 • Een Mediaspeler zoals de NVIDIA Shield en Smart TV’s met geïntegreerde Android TV van Philips en Sony. -of-
 • Een Amazon Fire TV: alle Fire TV devices (Fire TV 1 stick 25 beelden per seconde).
 • Een internetverbinding van Ziggo is vereist.

Waarom heeft Ziggo de nieuwe Ziggo Go app ontwikkelt?

Ziggo wil haar klanten een zo breed mogelijk product bieden. Met de introductie van deze nieuwe Ziggo Go app hebben zij daar weer een stap in gezet. Directeur consumentenmarkt van VodafoneZiggo, Marcel de Groot vertelt: “Dankzij de uitbreiding van Ziggo Go op deze platformen gaan tweede en derde beeldschermen nog beter deel uitmaken van het dagelijks huishouden.”

De Ziggo Go app heeft maandelijks meer dan 1,5 miljoen actieve gebruikers en is daarmee één van de meest gedownloade en gebruikte video-apps.

Werkt de Ziggo Go app goed?

Er is de afgelopen tijd uitvoerig getest met de Ziggo Go app voor Apple TV, Android TV en Fire TV. Het testpanel bestond uit een paar duizend VodafoneZiggo-medewerkers en Ziggo-klanten. Na het vele testen is de Ziggo Go app klaar om in gebruik te nemen.

Ziggo-klanten kunnen de nieuwe Ziggo Go app downloaden via de verschillende officiële App Stores.

Wanneer steeds meer mensen gebruik gaan maken van de app kan Ziggo het gebruik en de technische werking op grote schaal ervaren, waardoor ze nog meer inzichten krijgen. Op basis van jouw ervaringen zal Ziggo de app verder blijven ontwikkelen. De app zal daarom ook frequent worden geüpdatet.

Ziggo Go-app momenteel nog niet beschikbaar voor Amazon Fire TV

*Net na de lancering van de nieuwe versie van de Ziggo Go app blijkt dat de app voor Fire TV nog niet is toegevoegd in de Amazon Appstore. De reden daarvoor is niet bekend. Ziggo doet op dit moment onderzoek naar de reden waarom de app nog niet gedownload kan worden.

Wil jij gebruik maken van de nieuwe Ziggo Go app?

Dat kan! Kies nu voor een Ziggo internet en tv abonnement en download de Ziggo Go app. Kies je liever voor een internet only abonnement? Ook dan kan de app handig zijn voor jou. Je ontvangt in dat geval namelijk zo’n 40 gratis tv-zenders.

Is Ziggo ook leverbaar op jouw adres? Dat ontdek je makkelijk en snel met onze gratis postcodecheck. Ontdek welke internet providers leveren op jouw adres en vergelijk internetabonnementen.

Wanneer je nu kiest voor Ziggo kun je niet alleen gebruik maken van de nieuwe Ziggo Go app, maar in juli krijg je van ons ook nog eens een cashback van wel €50,00!

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking