100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Oscars 2023: Hoe kijk je bij Ziggo naar de uitreiking?

Donderdag 9 Maart 2023 3 minuten en 33 seconden leestijd

Oscars 2023: Hoe kijk je bij Ziggo naar de uitreiking?

Op 12 maart worden de Oscars voor de 95ste keer uitgereikt in het Dolby Theatre in Hollywood. Ziggo zorgt ervoor dat hun klanten niets hoeven te missen. Lees snel verder als je wilt weten hoe jij naar de Oscaruitreiking kunt kijken.

Hoe kijk je naar de Oscaruitreiking via Ziggo?

De uitreiking van de Oscars vindt plaats op zondag 12 maart, maar door het tijdsverschil met Amerika wordt het volgen van het evenement nachtwerk. Maar dan kun je wel alles zien, te beginnen met de rode loper. Wat hebben de sterren aan? Je ziet ze allemaal voorbij komen. En dan volgt de uitreiking die je live kunt bekijken. Je bekijkt alle uitzendingen omtrent de Oscaruitreiking 2023 op Ziggo kanaal 13.

 • Ma 13 maart – 00:30 uur – Oscars Red Carpet Live
 • Ma 13 maart – 02:00 uur – Oscars Ceremony Live

Slaap jij ‘s nachts liever? Dan biedt Ziggo je een goed alternatief door op maandag en dinsdag de hoogtepunten van de uitreiking uit te zenden.

 • Ma 13 maart – 20:30 uur – Oscars Highlights Show
 • Di 14 maart – 20:30 uur – Oscars Highlights Show

Oscar winnende films bij Ziggo

Om alvast in de stemming te komen voor de Oscaruitreiking 2023 biedt Ziggo je in de dagen vooraf iedere avond 1 of zelfs 2 Oscar winnende films. Dit doen zij samen met FilmBox op Ziggo kanaal 13. Wij hebben voor je op een rij gezet welke films je kunt bekijken:

 • Do 9 maart – 20:30 uur – Selma - Winnaar van 1 Oscar
 • Vr 10 maart – 20:30 uur – The King’s Speech – Winnaar van 4 Oscars
 • Za 11 maart – 20:30 uur – The Imitation Game – Winnaar van 1 Oscar
 • Za 11 maart – 22:00 uur – Vicky Christina Barcelona – Winnaar van 1 Oscar
 • Zo 12 maart – 20:30 uur – Slumdog Millionaire – Winnaar van maar liefst 8 Oscars!
 • Zo 12 maart – 22:35 uur – The Artist – Winnaar van 5 Oscars

Wat zijn de Oscars?

De officiële naam van de Oscar is de Academy Award. Dit is de belangrijkste filmprijs in de Verenigde Staten. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences.

De eerste uitreiking vond plaats op 16 mei 1929. Toen werden er 15 prijzen uitgereikt, inmiddels zijn er Oscars te winnen in 29 categorieën. Er is ook een categorie voor beste buitenlandse film en daar hebben Nederlandse inzendingen al een aantal keer een beeldje in de wacht gesleept. Wie zijn de Nederlandse Oscar winnaars:

 • Herman Rosse – King of Jazz (art direction) – 1930
 • Bert Haanstra – Glas (documentaire – 1958
 • Charles Huguenot van der Linden – Deze kleine wereld (documentaire) – 1972
 • Co Hoedeman – Het zandkasteel (animatiefilm) – 1977
 • Borge Ring – Anna & Belle (animatiefilm) – 1985
 • Fonds Rademakers – De Aanslag – 1986
 • Marleen Gorris – Antonia (niet Engelstalige film) – 1995
 • Mike van Diem – Karakter (niet Engelstalige film) – 1997
 • Michael Dudok de Wit – Father and daughter (animatiefilm) - 2001

Nog meer Ziggo TV nieuw

Ziggo heeft nog meer tv-nieuws naar buiten gebracht. Wij zetten alles voor je op een rij:

Boomerang wordt Cartoonito; De kinderzender Boomerang gaat vanaf 18 maart verder onder de naam Cartoonito. Je vindt deze zender op Ziggo kanaal 309. Cartoonito richt zich op kinderen van 3 tot 6 jaar. Jonge kinderen kunnen op deze zender de wereld op een fantasierijke manier verkennen. De nadruk ligt daarbij op entertainment en interactie in een veilige en vrolijke omgeving. Kinderen worden aangemoedigd om te dansen, verhalen te vertellen, vrienden te maken en te leren. Je vindt op Cartoonito bekende karakters en programma’s als Baby Looney Tunes en Tom & Jerry. Maar ook nieuwe programma’s als Builders, Batwheels en Bugs Bunny.

Ziggo-klanten met een TV Zender Plus, Movies & Series XL en Ziggo Kids tv-pakket kunnen genieten van de programma’s op Cartoonito.

Zenders in HD; Ziggo blijft het zenderaanbod in HD uitbreiden. Vanaf 1 maart bekijk je de tv-zenders Mezzo en Ketnet in HD.
Ketnet is een Vlaamse kinderzender op Ziggo kanaal 53 en is voor alle klanten beschikbaar.
Mezzo is er voor de muziekliefhebber en biedt klassieke muziek, jazz, dans en wereldmuziek naar je huiskamer. Je vindt Mezzo op Ziggo kanaal 612. Deze zender is onderdeel van TV Zenders Plus en Movies & Series XL.

Thuis Ziggo internet en tv

Ben jij al klant bij Ziggo? Dan hoef jij dit jaar niets te missen van de Oscars. Ben je nog geen klant doe dan nu onze gratis postcodecheck. Daarmee ontdek je razendsnel of Ziggo leverbaar is op jouw adres. Natuurlijk zie je ook welke andere internet providers hun producten op jouw adres leveren en voor welke internet pakketten je kunt kiezen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking