100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Prijsverhoging Ziggo vanaf 1 juli 2020

Maandag 11 mei 2020 1 minuut en 29 seconden leestijd

Prijsverhoging Ziggo vanaf 1 juli 2020

Het kan zijn dat jij als Ziggo-klant binnenkort bericht krijgt van Ziggo. Iets minder leuk nieuws, dat dan weer wel. Ziggo is begonnen met het informeren van klanten over de jaarlijkse prijsverhoging. In dit bericht vertelt Providercheck je er alles over.

Ziggo-klanten kunnen deze prijsstijging op korte termijn gaan merken. Vanaf 1 juli 2020 verhoogt Ziggo de prijs van de abonnementen met vaste diensten, zoals internet en tv, met gemiddeld €1,91 per maand. Afhankelijk van het gekochte abonnement zullen de prijzen tot €2,95 per maand stijgen. Door deze prijsverhoging is het mogelijk om je abonnement kosteloos op te zeggen. Ook wanneer je nog in de contractvaste periode zit.

Uitrol Gigabit netwerk

Ziggo heeft de afgelopen maanden fors geïnvesteerd in de uitrol van het Gigabit netwerk. Deze uitrol is nodig om de internetsnelheid te verhogen naar 1Gbps (1000Mbps). Wat misschien nog wel belangrijker is om deze investering te doen is de vraag van de klanten. Klanten willen steeds meer data versturen en downloaden en een stabiel netwerk behouden. Het datagebruik wordt ook groter door het aantal apparaten dat per huishouden wordt gebruik en het gebruik van verschillende streamingsdiensten zoals Netflix en Videoland.

Ziggo & TV

Ook zijn er verschillende investeringen in het tv-aanbod voor Ziggo-klanten. Een goed voorbeeld is het ‘360 graden tv-kijken’. Hierdoor kan tv- en videocontent van een bruikleendecoder naar je mobiele app voor tablet en mobiel worden geschakeld. Ook is Ziggo continu bezig met verbeteringen aan hun Ziggo GO app en met het vernieuwen van exclusieve content zoals films en series.

Basis tv-abonnement

Ziggo verkoopt een abonnement onder de naam DKTV. DKTV is de benaming van Ziggo voor het basis tv-abonnement. Dit abonnement gaat vanaf 1 juli omhoog met €1,25. Dit betekent dat het abonnement vanaf 1 juli €19,95 per maand gaat kosten. Het DKTV-abonnement heeft rond de 100 tv- en radiozenders. Hieronder valt ook de populaire sportzender Ziggo Sport.

De prijzen van het Internet only abonnement worden niet verhoogd. Ondanks dat er bij de Internet Only abonnementen ook de mogelijkheid is om zenders interactief te kijken met Ziggo GO.