100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Razendsnel internet met 1Gbps van Ziggo

Donderdag 17 oktober 2019 1 minuut en 45 seconden leestijd

Razendsnel internet met 1Gbps van Ziggo

Op 15 oktober 2019 maakt Ziggo een belangrijke stap. Op het ‘Get Connected’ evenement op 10 oktober, maakte Ziggo bekend dat ze de internetsnelheid gaan verhogen naar 1Gbps (1000Mbps). 1Gbps staat ook wel bekend onder de naam Gigabit.

Eerder maakte Ziggo al bekend dat ze vanaf 2020 Gigabit internet in Utrecht zouden gaan aanbieden. Dit zou het begin zijn van de gefaseerde uitrol. De aankondiging dat Ziggo dit al vanaf 15 oktober gaat aanbieden, kwam daarom onverwacht. Ziggo wil vanaf deze datum de internetsnelheid van 1Gbps in Utrecht-stad, Vleuten De Meern en Nieuwegein beschikbaar stellen. De uitrol gaat in november verder waardoor Hilversum toegang krijgt tot Gigabit via Ziggo.

De upload- en downloadsnelheid zijn bij Ziggo niet gelijk aan elkaar. Klanten die kiezen voor de snelheid van 1Gbps hebben deze snelheid alleen als downloadsnelheid.

Concurrentie

Ziggo heeft, mede door de concurrentiestrijd met KPN, de uitrol vervroegd. KPN rolt op dit moment glasvezelnetwerken uit om in de toekomst internetsnelheden tot 1Gpbs aan klanten kunnen te bieden. Waar KPN moet graven om glasvezel aan te leggen, beperkt Ziggo alle werkzaamheden tot boven de grond. Ze kiezen hierbij ook voor een nieuwe technologie. Door deze nieuwe technologie kan Ziggo in hele steden en regio’s supersnel internet met een downloadsnelheid tot 1Gbps leveren.

Dit is pas het begin bij Ziggo. Met de nieuwe techniek kan Ziggo de internetsnelheid nog verder tot 10Gbps ophogen.

Gehele uitrol

Ziggo noemt deze ontwikkeling ‘het netwerk van de toekomst’. De gehele uitrol hiervan duurt twee jaar. Na Hilversum in eind november, wordt de uitrol in 2020 voortgezet. In de volgende plaatsen wordt in 2020 1Gbps internet aangekondigd: Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Wageningen.

Abonnementen Gigabit

In de regio’s waar 1Gbps beschikbaar is, heeft Ziggo het Gigabit-abonnement voor €99,50. Dit is op dit moment het duurste abonnement van Ziggo. Dit abonnement geeft toegang tot het video on demand-platform Ziggo Movies & Series. Je maakt gebruik van de bruikleendecoder Mediabox Next.  Het huidige Alles-in-1 Max heeft een maximale internetsnelheid van 500Mbps en kost €87,50. Dit betekent dat het opwaarderen naar de dubbele snelheid van 1Gbps je 12 euro per maand gaat kosten.

Wil jij Ziggo 1Gbps?

Het klinkt natuurlijk super. Altijd supersnel internet en zonder haperingen. Maar ben je een gemiddelde internetter, dan kost dit abonnement meer dan dat het je daadwerkelijk oplevert.