100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Software-update voor Ziggo Mediabox Next

Donderdag 28 Januari 2021 3 minuten en 20 seconden leestijd

Software-update voor Ziggo Mediabox Next

Ziggo probeert het tv kijken voor jou altijd zo makkelijk mogelijk te maken. Doordat ze dit blijft ontwikkelen heeft je Mediabox Next weer een update gehad. Wat is er verbetert en welke foutjes zijn er opgelost? Dat lees je hier!

Wat is er verbetert na de update van de Ziggo Mediabox Next 4.29?

Er komen een aantal verbeterpuntjes mee met deze update. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

 • Wanneer de batterijen van je afstandsbediening van de Mediabox Next bijna leeg zijn wordt er een melding getoond. Deze melding zal pas verdwijnen als de batterijen vervangen zijn. Heb je een ander merk afstandsbediening en blijft de melding staan? Vervang dan alsnog de batterij in de afstandsbediening van de Ziggo Mediabox Next. De melding zal verdwijnen, daarna kun je de batterijen er weer uithalen.
 • Het uiterlijk van het snelmenu is aangepast en overzichtelijker geworden.
   

Wat is er opgelost na de update 4.29?

Naast de verbeterpuntjes zijn er ook een aantal problemen opgelost. Wij hebben deze ook voor je op een rijtje gezet.

 • Wanneer je de Ziggo Mediabox uit had gezet terwijl je Netflix aan het kijken was, startte Netflix niet direct op wanneer je hem weer aan schakelde. Dit gebeurt nu wel.
 • Tijdens het starten van Netflix kwam er een error code naar voren. Dit is opgelost.
 • Wanneer je een zender of programma ontgrendelde met een leeftijdsgrens kreeg je soms een zwart scherm. Dit gebeurt nu niet meer.
 • Er zat ook een foutje in de tv-gids. Deze toonde niet altijd het beeld van het geselecteerde programma. Deze fout is ook opgelost.
 • Wanneer je een aflevering wilde verwijderen dan werd de lijst met afleveringen weer gesloten. Deze lijst sluit nu niet meer.
 • Niet alle opties waren soms direct beschikbaar doordat het instellingen menu niet altijd goed weergegeven werd. Ook dit is opgelost.
   

Hoe weet ik of ik al up-to-date ben?

Weet je niet of je de update al gekregen hebt, maar ben je wel nieuwsgierig? Je kunt de softwareversie in het tv-menu checken. Dit doe je in de instellingen. Ga naar ‘info’ en dan naar ‘over je Mediabox’. Wanneer je de oude versie nog hebt wordt de update binnenkort automatisch uitgevoerd.

Wat is de Mediabox Next?

De Mediabox Next is een bruikleendecoder van Ziggo die ontwikkeld is door Liberty Global. Door middel van deze Mediabox kun je gemakkelijk tv kijken. De Ziggo Mediabox Next heeft heel wat voordelen. Wij hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • Je kunt de Mediabox met je stem bedienen. Je kunt een opdracht geven via je afstandsbediening en je box voert het uit.
 • De Mediabox is verbonden met de Ziggo GO app. Dit betekent dat je overal je opnames kunt bekijken en plannen. Daarnaast kun je ook een film of serie pauzeren en later verder kijken in een ander scherm.
 • Met de Ziggo Mediabox Next kun je ook apps gebruiken zoals Netflix, Youtube of Videoland.
 • Je hebt 400 uur opnametijd in de cloud, waardoor je al je favoriete programma’s tegelijkertijd op kunt nemen.
 • Je hebt je eigen kijkprofiel. Op je Mediabox Next kun je overal met je eigen profiel kijken.
 • Je kunt zowel je Mediabox als je tv en thuisbioscoopsets met maar één afstandsbediening bedienen. Wanneer je die kwijt bent kun je hem vinden door een druk op de knop op de Mediabox.  
   

Hoe wordt de Ziggo Mediabox Next geïnstalleerd?

Het installeren van de Mediabox Next duurt ongeveer 15 tot 30 minuutjes. Je kunt het heel gemakkelijk zelf doen. Je sluit de Mediabox Next op je modem aan. Daarna start je de Mediabox voor de eerste keer op en kun je de afstandsbediening koppelen. Ook kun je een aantal voorkeuren instellen zodat je Mediabox helemaal op jou is afgestemd voor het grootste kijkplezier.

Wil jij ook een Mediabox Next van Ziggo?

Als je bij Providercheck de gratis postcodecheck invult kun je zien of Ziggo leverbaar is jouw adres. De Mediabox Next wordt geleverd bij klanten die kiezen voor een Internet en tv-pakket of een alles-in-1-pakket. Enthousiast geworden? Kijk welk internetpakket het beste bij jou past en sluit hem aan. Kies jij voor een Max pakket? Dan ontvang jij binnenkort ook een Ziggo Mediabox Next.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking