100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

UPC en Ziggo gaan 20% van de banen schrappen na overname

Donderdag 16 oktober 2014 0 minuten en 42 seconden leestijd

UPC en Ziggo gaan 20% van de banen schrappen na overname

Ziggo en UPC schrappen na de overname zo’n 20% van de banen. Dit meldt NRC Q, het gaat hierbij om 900 banen, het is op dit moment niet duidelijk of er gedwongen ontslagen zullen vallen.

NRC Q zegt dat het aantal van 900 banen van ‘verschillende bronnen’ bij Ziggo en UPC te hebben vernomen. De vakbonden hielden eerder nog rekening met zo’n 500 tot 600 banen. Bij zowel UPC als Ziggo zullen banen verdwijnen, vorig jaar schrapte UPC ook al 75 banen.

Vakbond FNV denkt dat gedwongen ontslagen onvermijdelijk zijn en dat vooral inhuurkrachten zich zorgen moeten maken, zoals medewerkers van de helpdeks. Monteurs in de regio hoeven zich minder zorgen te maken, Ziggo en UPC hebben geen overlap in dekkingsgebied. Er is per gebied maar een kabelaar.

De providers benadrukken dat klanten niks van de overname moeten merken. De overname is vorige week door de EU goedgekeurd en de aandeelhouders hebben tot begin november om aan te geven of ze wel of niet hun aandelen willen verkopen. Wanneer 80% hiermee instemt gaat de overname door.