100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Ziggo analoge tv is uitgeschakeld!

Woensdag 21 April 2021 3 minuten en 1 seconde leestijd

Ziggo analoge tv is uitgeschakeld!

De uitschakeling van de analoge tv van Ziggo is definitief afgerond. Dit traject heeft ongeveer drie jaar geduurd, maar alle abonnees kunnen nu alleen nog digitaal tv kijken. In 2018 begon Ziggo met de omschakeling van analoge tv naar digitale tv. Dit vond gefaseerd per regio plaats, aan de hand van bestaande en extra servicepunten. Ziggo leverde al standaard digitale tv aan haar klanten, maar niet iedereen maakte hier gebruik van.

Analoge tv is nu echt de ‘oude’ manier van tv kijken. Deze vorm van televisie is al ruim 50 jaar oud. Omdat de analoge tv ruimte op het netwerk inneemt, heeft Ziggo het uitgeschakeld. Door de uitschakeling van analoge tv is er meer ruimte voor digitale televisie vrij gekomen. Een analoge tv zender neemt namelijk evenveel ruimte in als 5 digitale HD-kanalen. Door het stoppen van analoge tv kan bijvoorbeeld de internetsnelheid verhoogt worden.

Ontdek de huidige Ziggo aanbiedingen

Wat verandert er voor Ziggo abonnees nu analoge tv is uitgeschakeld?

Een grote verandering is het aantal tv zenders dat je ontvangt. Met digitale tv ontvang je 15 extra zenders, inclusief Ziggo Sport op kanaal 14. Het precieze aanbod verschilt per regio, dit komt omdat er per regio ook regionale zenders beschikbaar zijn.

Wanneer jij analoge opnameapparatuur gebruikt, zoals een videorecorder of een harddiskrecorder, veranderen er ook mogelijk wat dingen. Wil je iets terugkijken dan is dit gewoon mogelijk. Je moet er wel voor zorgen dat je naar de juiste bron schakelt. Of je nog iets op kunt nemen na de verandering hangt af van je apparaat. Om er zeker van te zijn dat je gewoon op kunt nemen wordt er wel geadviseerd om een apparaat te gebruiken dat geschikt is voor digitale ontvangst.

Verder hoef je je geen zorgen te maken om veranderingen. Ook de abonnementskosten zullen niet veranderen. Je kijkt nog steeds tv via dezelfde kabel, maar dan met een digitaal en scherper beeldkwaliteit. De meeste tv’s van na 2010 hebben een ingebouwde digitale ontvanger, waarmee je zonder extra ontvanger digitale tv kunt kijken. Is je tv niet geschikt voor het digitale signaal, dan bestel je kosteloos een digitale ontvanger die toegang geeft tot de digitale zenders. Wil je meerdere ontvangers hebben? Je kunt een tweede ontvanger bestellen voor eenmalig €29,95 per stuk. Je kunt maximaal 3 tv ontvangers bestellen. Je krijgt de ontvanger in bruikleen.

Ben je benieuwd of Ziggo beschikbaar is op jouw adres? Je kunt door middel van onze gratis postcodecheck binnen 1 minuut zien welke internetproviders er internet op jouw adres leveren.

Wie is Ziggo?

Ziggo is een toonaangevende communicatie- en entertainment dienstverlener voor zowel consumenten als bedrijven. Anders dan bij de meeste internetproviders ontvang je bij Ziggo internet via de kabel. Je ontvangt internetsnelheden met een downloadsnelheid van 40 Mbit/s tot en met 1000 Mbit/s en een uploadsnelheid van 5 Mbit/s tot en met 50 Mbit/s. Bij Ziggo kun je meerdere internet abonnementen afsluiten, waarin je de keuze hebt tussen ‘alleen internet’, ‘internet en tv’, ‘internet en bellen’, of ‘alles-in-1’. Je hebt ook bij elk soort abonnement de keuze tussen meerdere snelheden.  

Wanneer je ook tv afsluit bij Ziggo ontvang je in het basispakket, ‘start’, standaard 80 zenders, waarvan 36 in HD. Je kunt ook automatisch afspelen vanaf het begin en live-tv pauzeren. Je hebt ook de keuze tussen de pakketten ‘Complete’ of ‘Max’. Bij Complete en Max ontvang je ook opnemen en Movies en Series XL. Daarnaast ontvang je bij het Max pakket 125 zenders. Met de Ziggo Go app kun je altijd en overal online-tv kijken.

Naast internet en tv kun je bij Ziggo ook vast bellen in je pakket nemen. De kosten voor vast bellen zijn €0,13 cent per minuut.

Het netwerk van Ziggo bestaat uit 38.500 kilometer glasvezelkabel en 410.000 kilometer coaxkabel. Ziggo vindt service heel erg belangrijk, daarom biedt ze met haar overstapservice een vloeiende overstap en biedt ze installatiegarantie. Wanneer je Ziggo afsluit ontvang je een gratis wifi-modem, gratis internetbeveiliging en kun je van 2 miljoen Wifispots gratis gebruik maken.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking