100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Ziggo breidt het streaming aanbod op de Mediabox uit!

Dinsdag 1 Juni 2021 3 minuten en 3 seconden leestijd

Ziggo breidt het streaming aanbod op de Mediabox uit!

Ben jij klant bij Ziggo en heb jij de mediabox in bruikleen? Dan heb jij een extra voordeel. Je kunt namelijk gebruik maken van de streamingdienst Hayu. Deze dienst is beschikbaar op de Mediabox Next en de Mediabox XL. Je kunt populaire series kijken zoals ‘Keeping up with the Kardashians’ en ‘The Real Housewives’. Het grootste voordeel is dat je geen reclames hebt.

Wat is Hayu?

Hayu is een streamingdienst waar je meer dan tweehonderd reality series kunt kijken met meer dan 7000 afleveringen. Ze noemt zichzelf dan ook Reality on demand. De meeste series zijn meteen in Nederland te zien wanneer ze in Amerika in première gaan. Hayu Nederland is vooral populair vanwege Amerikaanse realityseries zoals ‘Beverly Hills’ en ‘Below Deck’. Door de ruime verzameling aan complete seizoenen kunnen kijkers al hun favoriete series van begin tot eind bekijken. Wat wel een nadeel is is dat Hayu geen Nederlandse ondertiteling biedt.

Je kunt naar series kijken via desktop, smartphone of tablet. Je kunt ook afleveringen downloaden of offline bekijken. Je betaald voor een Hayu abonnement €5,99 per maand. Er is geen contract, dus je kunt opzeggen wanneer je maar wilt.

Hoe ontvang ik een Mediabox Next of een Mediabox XL bij Ziggo?

Je ontvangt een Mediabox Next of een Mediabox XL wanneer je via Ziggo ook tv afneemt. Ben je al klant bij Ziggo met tv? Dan heb je al een van deze Mediaboxen. Ben je nog geen klant bij Ziggo? Dan kun je bij ons op de website de gratis postcodecheck doen om te kijken of Ziggo ook leverbaar is op jouw adres. Kies je voor een internet & tv abonnement of voor een alles-in-1 abonnement? Dan heb jij een internetabonnement met tv en ontvang jij een Mediabox. Via de Mediabox heb jij de mogelijkheid om naar de streamingdienst Hayu te kijken.

Wat is een Ziggo Mediabox?

De Ziggo Mediabox zorgt ervoor dat jij tv kunt kijken. Dit kastje is namelijk jouw digitale ontvanger die ervoor zorgt dat jij zenders ontvang en dat je deze kunt bekijken. Met dit kastje kun je ook je favoriete zenders opnemen, vanaf het begin terugkijken en live pauzeren. Met de Ziggo Mediabox kun je ook apps downloaden zoals Hayu en Netflix.

Je hebt twee soorten Mediaboxen bij Ziggo, namelijk de XL en de Next. Het grote verschil tussen deze twee mediaboxen is dat je de Next met je stem kunt bedienen. Je kunt via de afstandsbediening een opdracht geven en de Mediabox Next voert deze uit. Je ontvangt de Mediabox XL bij de abonnementen ‘internet & tv start’, ‘alles-in-1 start’, ‘internet & tv complete’ en ‘alles-in-1 complete’. Je ontvang de Mediabox Next bij de abonnementen ‘Internet & tv Max’, ‘Alles-in-1 Max’, ‘Internet & tv Giga’ en ‘alles-in-1 Giga’.

Wat is een streamingdienst?

Een streamingdienst is een soort software programma dat het mogelijk maakt om eenvoudig media naar je gewenste apparaat te streamen. Naast Hayu kun je denken aan Netflix, Videoland en Spotify. Een bedrijf kan content aanbieden in de vorm van streaming. Dit wordt vaak verkocht als maandelijkse dienst. Meestal kan de streamingdienst gedownload worden in de vorm van een applicatie. Hierdoor kun je heel makkelijk films of series streamen door alleen de app op te starten en op play te drukken.

Meestal betaal je maandelijks voor een streamingdienst, maar soms kun je ook per film of aflevering betalen, zoals bijvoorbeeld bij Pathé Thuis.

Er zitten veel voordelen aan streaming:

 • Je kunt snel en makkelijk beginnen met kijken;
 • Je kunt kiezen uit een groot aanbod;
 • Het is beschikbaar op bijna alle apparaten;
 • Geen reclame;
 • Je hebt geen eigen opslag nodig.
   

Er zitten een aantal nadelen aan vast:

 • Je hebt vaak maandelijkse abonnementskosten;
 • Je hebt een goede internetverbinding nodig;
 • Je leent de content, je bent geen eigenaar.
   

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten?

Volg ons dan via Social media! 

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking