100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Ziggo gooit internetsnelheid omhoog!

Vrijdag 22 April 2022 3 minuten en 20 seconden leestijd

Ziggo gooit internetsnelheid omhoog!

Ben jij klant bij Ziggo? Dan hebben wij misschien goed nieuws voor je. Ziggo verhoogt namelijk voor een aantal abonnementen haar internetsnelheid. Dit gaat om zowel consumenten- als zakelijke abonnementen. Ziggo heeft aangekondigd dat ze dit per 1 juli gaan doen. Maar wat betekent dit voor jou?

Doordat er steeds intensiever gebruikt wordt gemaakt van het netwerk, door o.a. hybride werken, onderwijs, gaming en streamingdiensten, is er behoefte aan steeds meer internetcapaciteit. Ziggo investeert continu in de betrouwbaarheid van haar netwerk en zorgt ervoor dat de internetsnelheid van de verschillende abonnementen aan blijft sluiten bij de behoefte van haar klanten.

Inmiddels kan al ruim 73% van de klanten bij Ziggo kiezen voor 1 Gbit/s internetsnelheden. Daarbij is er het afgelopen jaar flink geïnvesteerd in de beste wifi-dekking voor de klant. Inmiddels hebben ook ongeveer 1,3 miljoen klanten ook SmartWifi-pods. Met het verhogen van haar snelheden gaat Ziggo mee in de trend naar gigabit snelheden in Nederland.

Snelheidsverhoging consumenten abonnementen

Ziggo heeft 6 soorten consumentenabonnementen, namelijk: Basic, Start, Start XXL, Complete, Max en Giga. De consumenten die de abonnementen Basic, Start, Start XXL en Complete hebben kunnen een hogere download- en uploadsnelheid verwachten. Het Max abonnement behoudt de huidige 600 Mbit/s downloadsnelheid en 40 Mbit/s uploadsnelheid. Het Giga abonnement blijft ook onveranderd, met 1 Gbit/s uploadsnelheid en 50 Mbit/s downloadsnelheid. Maar wat wordt de nieuwe internetsnelheid dan? Wij zetten het voor je op een rij!

Internet Basic: Wat de verandering gaat zijn heeft Ziggo nog niet gecommuniceerd.
Internet start: De downloadsnelheid gaat van 75 Mbit/s naar 100 Mbit/s en de uploadsnelheid gaat van 10 Mbit/s naar 20 Mbit/s.
Internet Start XXL: Wat de verandering gaat zijn heeft Ziggo nog niet gecommuniceerd.
Internet Complete: De downloadsnelheid gaat van 300 Mbit/s naar 350 Mbit/s en de uploadsnelheid gaat van 30 Mbit/s naar 35 Mbit/s.

Zou jij ook graag een abonnement bij Ziggo willen hebben? Je kunt onze gratis postcodecheck doen om te kijken of Ziggo internet beschikbaar is op jouw adres.

Snelheidsverhoging zakelijke abonnementen

Heb jij een Ziggo Zakelijk abonnement? Ook dan kun je nieuwe snelheden verwachten. Ziggo Zakelijk kent 4 soorten abonnementen, namelijk Zakelijk Start, Zakelijk Complete, Zakelijk Max en Zakelijk Giga. De internetsnelheden van Zakelijk Complete (download 500 Mbit/s, upload 40 Mbit/s) en Zakelijk Max (download 700 Mbit/s, upload 50 Mbit/s) blijven hetzelfde. De snelheden van de andere abonnementen veranderen. Wij zetten de veranderingen voor je op een rij:

Zakelijk Internet Start: De downloadsnelheid gaat van 100 Mbit/s naar 200 Mbit/s en de uploadsnelheid blijft 30 Mbit/s.
Zakelijk Internet Giga: De downloadsnelheid blijft 1000 Mbit/s en de uploadsnelheid gaat van 50 Mbit/s naar 70 Mbit/s.

Wat moet je doen om de nieuwe snelheden te ontvangen?

De internetsnelheden worden gedurende de maand juli bekend gemaakt. Wanneer je klant bij Ziggo bent en de nieuwe internetsnelheid beschikbaar is ontvang je een bevestiging van Ziggo. Als je deze ontvangen hebt kun je zelf je modem resetten. Dit doe je heel makkelijk door de stekker van het modem gedurende 1 minuut uit het stopcontact te halen. Na deze minuut stop je de stekker weer in het stopcontact zodat je modem weer aangaat. Zodra hij is opgestart is de nieuwe download- en uploadsnelheid gelijk beschikbaar. Er zijn ook een aantal modems die klanten niet zelf resetten. Ziggo zal deze gedurende de maand ’s nachts op afstand resetten.

Wie is Ziggo?

Ziggo is een toonaangevende communicatie- en entertainment-dienstverlener voor consumenten en bedrijven in Nederland. Bij Ziggo ontvang je, anders dan bij de meeste internet providers, internet via de kabel. Je kunt meerdere internetpakketten afsluiten, waarbij je zelfs kunt kiezen voor een abonnement met een internetsnelheid van 1Gbit/s. Naast het gebruik van internet kun je ook kiezen voor een tv abonnement. Wanneer je voor het basis pakket kiest ontvang je meer dan 80 televisiezenders, waarvan 36 in HD-kwaliteit. Je kunt ook kiezen voor een extra zenderpakket met Ziggo Movies en Series. Dit is Ziggo haar eigen streamingdienst. Naast internet en tv kun je ook kiezen voor bellen.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking