100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Ziggo helpt ouderen met internet!

Dinsdag 15 Maart 2022 3 minuten en 0 seconden leestijd

Ziggo helpt ouderen met internet!

Het internet wordt steeds belangrijker en is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken. Ook voor de mensen die iets ouders zijn, zullen steeds meer dingen digitaal worden. Dit is natuurlijk lastig als je nog niet goed weet hoe het internet werkt. En als je niet met het internet opgegroeid bent, is het ook moeilijk om het goed onder de knie te krijgen. Ziggo gaat ouderen helpen om het internet onder de knie te krijgen! Maar hoe gaat ze dat doen? Lees snel verder.

Ziggo gaat ouderen helpen met het internet aan de hand van een nieuwe docuserie. Sinds 13 maart wordt deze serie uitgezonden op Ziggo TV! Bij deze serie worden 5 ouderen gevolgd die door middel van de gratis cursus ‘welkom online’ beter leren omgaan met het internet. Het doel van deze serie is om ouderen te helpen met het internet. Je kijkt naar Ziggo TV bij Ziggo op kanaal 13. Heb je geen Ziggo? Je kunt het ook bekijken op Youtube en via welkomonline.

Het internetgebruik onder ouderen

In 2021 maakten al 79,3% van de ouderen met de leeftijd van 65 – 75 jaar dagelijks gebruik van het internet. Bij de leeftijdsgroep 75 jaar of ouder is dit percentage al een flink stuk lager, namelijk 52,4%. Als je kijkt naar de jongere generaties, maakt bij de leeftijd 24 tot 35 jaar maar liefst 95,6% gebruik van het internet. (bron cbs)

We zien dat er al een groot deel van de ouderen gebruik maakt van het internet. Voornamelijk maken zij gebruik van communicatie zoals het versturen van mailtjes. Volgens een onderzoek van universiteit Twente geeft 62% van de leeftijd 55+ in Nederland aan dat ze hulp nodig hebben met het omgaan met digitale apparaten zoals een computer of smartphone. Een groot deel van de zaken die in ons dagelijks leven voorkomen, denk hierbij bijvoorbeeld aan internetbankieren, gaan tegenwoordig digitaal. Zonder digitale vaardigheden kunnen ouderen straks niet optimaal meer deelnemen aan de samenleving.

Wat is de docuserie ‘welkom online’?

Deze docuserie bestaat uit 5 afleveringen. Ouderen leren nieuwe digitale vaardigheden. Dit doen ze zelfstandig met behulp van een vrijwilliger of een groepsles. Hierbij komen uiteenlopende activiteiten aan bod, zoals videobellen of apps installeren. Mensen krijgen praktische handvaten waarmee ze gelijk aan de slag kunnen. Het doel van de cursus is om mensen over de streep te trekken om ook aan de slag te gaan met het leren van internetten. Om ze kennis te laten maken met de mogelijkheden van het internet zodat ze zelf ook digitaal redzaam worden. Meneer van der Aa, 79 jaar, deelnemer van Welkom Online zegt: ‘Zonder internet kun je ook leven, maar niet meer in deze tijd. Je gaat achterlopen als je niet kunt werken met DigiD en zaken betalen of opzoeken op internet.’

Heb je geen Ziggo? Je kunt deze docuserie ook kijken op de website van Welkom online en op Youtube. Heb je wel Ziggo? Kijk dan iedere woensdag en zondag om 16:00 uur op ZiggoTV.

Het lesprogramma ‘Welkom Online’ is opgericht in 2019 door het Nationaal Ouderenfonds, ASML, Samsung en VodafoneZiggo. Vodafone Foundation heeft het programma gefinancierd. Ouderen kunnen zich gratis aanmelden voor dit programma. Het gratis online lesprogramma bestaat uit 4 lessen die inspelen op de behoeftes en wensen van de deelnemer. Een deelnemer gaat binnen 6 – 12 weken door het lesprogramma heen met een begeleider of zelfstandig. Beide is mogelijk.

De begeleiders van dit lesprogramma zijn studenten, kinderen, kleinkinderen en vrijwilligers.

Heb jij nog geen internet?

Ga jij iemand helpen met de cursus ‘Welkom Online’ of wil je zelf deze cursus volgen? Om deel te nemen aan de cursus ‘Welkom Online’ is er wel een goede internetverbinding nodig. Om te kijken welke internetproviders op jouw adres leverbaar zijn en welke abonnementen zij bieden op jouw adres kun je bij ons de gratis postcodecheck doen.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking