100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Ziggo nieuws! Prijswijziging & je eigen modem kiezen

Dinsdag 18 Mei 2021 2 minuten en 51 seconden leestijd

Ziggo nieuws! Prijswijziging & je eigen modem kiezen

Je hebt het waarschijnlijk al gehoord, per 1 juli vindt er een prijswijziging bij Ziggo plaats. Ben jij klant bij Ziggo? Dan ontvang jij een persoonlijk een e-mail of brief wanneer er iets wijzigt in de abonnementskosten. Voor 1 juni weet jij waar je aan toe bent. Wil je weten waarom Ziggo haar prijzen verhoogt en wat de prijsverhoging precies inhoudt? Wij leggen het jou uit! Daarnaast heeft Ziggo ook goed nieuws. Het wordt binnenkort namelijk mogelijk om zelf je modem te kiezen in plaats die van Ziggo in bruikleen te krijgen. Ook hier lees je meer over.

Waarom verhoogt Ziggo haar prijzen?

VodafoneZiggo speelt een belangrijke rol in het verbonden houden van de samenleving met haar vaste en mobiele netwerken. Om deze netwerken sterk te houden investeert ze in haar netwerken en diensten. De eisen worden steeds hoger en om dit te blijven waarborgen is investeren noodzakelijk. De digitale infrastructuur van Nederland is op dit moment een van de beste in Europa.

Het datagebruik blijft groeien door het gebruik van internet. Daarnaast wordt er ook met steeds meer apparatuur gebruik gemaakt van het internet, zoals tablets, smartphones en laptops. Het internet moet ook veilig blijven, op het gebied van veiligheid worden steeds hogere eisen gesteld. Naast het investeren in internet en veiligheid blijft er ook geïnvesteerd worden in televisie. Denk maar aan de Ziggo Go app. Om haar netwerk te kunnen blijven ontwikkelen en hierin te kunnen blijven investeren voert Ziggo een prijswijziging door.

Wat is de prijsverandering?

De gemiddelde prijsverhoging is €1,43. De prijs verandert van -€5,50 tot €2,50, afhankelijk van het abonnement. Het is ook niet zo dat elke klant een prijswijziging krijgt. Bij sommige klanten blijft de prijs gelijk en bij een klein percentage daalt de prijs zelfs. Wanneer de prijsstijging hoger is dan de inflatie, kun je het contract kosteloos opzeggen. Dit kan tot en met 30 juni.

Wij zetten de prijsveranderingen voor jou op een rijtje:

  • Alles-in-1 start, van €54,50 naar €55,50: + €1,-;
  • Alles-in-1 Complete, van €69,- naar €70,50: + €1,50;
  • Alles-in-1 Max, van €89,50 naar €91,-: + €1,50;
  • Alles-in-1 Giga, van €99,50 naar €96,-: - €3,50;
  • Internet & tv start, van €53,50 naar €53,-: - €0,50;
  • Internet & tv Giga, van €98,50 naar €93,50: - €5,-;
  • Internet Giga, van €76,50 naar €71,50: - €5,-.
     

Wat houdt de keuzen voor je eigen modem in?

Vanaf 28 mei kun je bij VodafoneZiggo gebruik maken van je eigen modem. Dit is bepaald door de geschillencommissie. Een klant van Ziggo was het niet eens met het feit dat hij geen eigen modem mocht aansluiten. Die klant heeft bij de geschillencommissie telecommunicatiediensten een zaak aangespannen. De commissie heeft de klant nu officieel gelijk gegeven, met als gevolg dat VodafoneZiggo dit nu wel mogelijk moet maken.

Tot nu toe heeft Ziggo altijd gesteld dat het modem dat in bruikleen geleverd werd, essentieel is om van het netwerk gebruik te kunnen maken. De geschillencommissie heeft dit argument van tafel geveegd. Het is alleen een bindend advies.

Door de geschillencommissie is gebruik gemaakt van de regels die de Body of European Regulator for Electronic Communications heeft vastgesteld, samen met een beslissing van de Europese Commissie en het Europese Parlement. Dit betekent dat elke telecomaanbieder in Nederland de verplichting heeft om klanten hun eigen modem te laten gebruiken.

Ben jij benieuwd of Ziggo ook leverbaar is op jouw adres? Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen.

Wie is Ziggo?

Ziggo is een toonaangevende communicatie- en entertainment-dienstverlener voor consumenten en bedrijven in Nederland. Ziggo levert maar liefst 9,7 miljoen diensten aan. Naast innovatie vindt Ziggo een goede service ook heel erg belangrijk. Zo biedt Ziggo een overstapservice en een installatiegarantie. Dit maakt het overstappen voor jou heel gemakkelijk. Je ontvangt bij Ziggo een gratis Wifi-modem, gratis internetbeveiliging en 2 miljoen WifiSpots. Wanneer je ook voor tv kiest ontvang je een gratis mediabox. Ziggo heeft haar eigen sport kanaal, Ziggo Sport, en Ziggo is in Nederland exclusief aanbieder van HBO.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking