100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Ziggo stopt met analoge radio via de kabel

Maandag 1 Februari 2021 3 minuten en 11 seconden leestijd

Ziggo stopt met analoge radio via de kabel

Ziggo stopt met analoge radio via de kabel. Waarom stopt Ziggo met analoge radio? Wat houdt dit in voor de gebruikers van analoge radio? En zijn er alternatieven? Allemaal vragen die meteen bij je op komen. De antwoorden op deze vragen lees je in deze blog.

​Ziggo start 24 februari 2021 met het stoppen van analoge radio via de kabel. Het is de bedoeling dat heel Nederland eind 2021 omgeschakeld is naar digitale radio. Op dit moment luistert al zo’n 95% van de Nederlanders radio op een andere manier dan analoog via de kabel. Ziggo is de laatste partij in Nederland die nog analoge radio aanbiedt.

Waarom stopt Ziggo met analoge radio?

Wanneer het analoge signaal afgesloten is komt er veel bandbreedte vrij. Dit zorgt ervoor dat er een snellere, stabielere en slimmere internetverbinding vrij komt. Alle VodafoneZiggo gebruikers zullen hiervan profiteren. Door de analoge radio is de uploadsnelheid via kabel een potentieel struikelblok om te kunnen concurreren met glasvezel. Door de analoge radio te stoppen zal de uploadsnelheid verhogen.

Hoe pakt Ziggo het stoppen met analoge radio aan?

Ziggo informeert de klanten van analoge radio ruim van tevoren. Dit doen ze door middel van een brief en een email. Daarnaast helpen ze iedereen met de overstap naar digitaal, voordat het analoge signaal wordt afgesloten. Wat bij deze operatie centraal staat is de ‘schakel mee‘-campagne. Hierin helpt Ziggo de klanten in de betreffende regio waar de analoge radio afgesloten wordt om over te schakelen naar digitaal.

Ziggo gaat regio na regio aan de slag. Ze begint bij Capelle aan den IJssel op 24 februari en gaat zo het hele land door.

Hoe schakel je om van analoog naar digitaal?

Wil je overschakelen van analoge radio naar digitale radio? Dat kun je op twee manieren doen. Via je tv of mediabox of middels de digitale radio-ontvanger. Wanneer je via de tv of mediabox radio luistert is er geen aanpassing vereist. Wanneer je liever via de digitale radio-ontvanger luistert kun je deze via Ziggo of een elektronicawinkel aanschaffen. Deze digitale radio is eenvoudig te installeren aan de hand van de handleiding.

Ziggo biedt nu de digitale radio aan voor een lagere prijs. Dit is de Quantis QE317. De prijs hiervan is in de winkel twee keer zo hoog als dat Ziggo aan haar eigen klanten doorberekent.  Met deze radio kan alleen naar radiozenders geluisterd worden die ongecodeerd via het kabelnetwerk van Ziggo worden gedistribueerd.

Wil je toch liever analoog blijven luisteren? Dit kan via de ether. Op deze manier ontvang je de belangrijkste Nederlandse radiozenders. Door middel van een de ether worden elektromagnetische golven met de radio-uitzending verspreidt. Hier is een FM-antenne voor nodig. Wanneer je een FM-radio hebt zonder antenne kun je er gratis een bestellen via de website van Ziggo of kun je er gratis een ophalen in de winkels van Vodafone of Ziggo.

Heb je al een platte televisie? De meeste platte televisies hebben al een ingebouwde digitale ontvanger. Wanneer je televisie op de kabel is aangesloten hoef je je televisie waarschijnlijk alleen net iets anders in te stellen. Dit kun je zelf doen via Ziggo Schakel mee.

Weet je niet zeker of je nog analoog luistert? Dan kun je dit via Ziggo luister digitaal checken.

Wie is Ziggo?

Ziggo is een toonaangevende communicatie- en entertainment-dienstverlener voor consumenten en bedrijven in Nederland. Ziggo vindt een goede klantenservice ontzettend belangrijk. Daarom word je ook bij de overstap van analoge radio op digitale radio goed geholpen. Wanneer je een abonnement bij Ziggo afsluit biedt ze je ook een overstapservice en een installatiegarantie. Daarnaast is de klantenservice 7 dagen per week bereikbaar.

Wil je ook digitale radio luisteren met Ziggo?

Door middel van onze gratis Postcodecheck kun je controleren of Ziggo leverbaar is op jouw adres. Ook kun je zien welke internet-pakketten Ziggo levert. Wil je radio luisteren over internet? Dan kun je kiezen voor internet thuis vergelijken. Wil je toch liever radio luisteren via een tv-ontvanger zodat je eventueel ook tv kunt kijken? Dan kun je kiezen voor een internet en tv-pakket. Word jij ook klant van Ziggo?

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking