100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Ziggo stopt met het aanbieden van usenet

Maandag 30 maart 2020 2 minuten en 13 seconden leestijd

Ziggo stopt met het aanbieden van usenet

Nieuws voor Ziggo usenet klanten. Ziggo heeft bekend gemaakt dat zij per 1 april stoppen met het aanbieden van toegang tot nieuwsgroepen. Het was vanaf 2015 al niet meer mogelijk voor nieuwe klanten om toegang te krijgen, maar dit stopt nu dus ook voor bestaande klanten.

Waarom stopt Ziggo met usenet

Ziggo stopt met het aanbieden van usenet omdat zij merken dat er nog maar weinig gebruik wordt gemaakt van de dienst. Wil jij nog wel toegang houden tot nieuwsgroepen? Dan moet je overstappen op een andere usenet aanbieder.

Kijk eens bij UsenetBucket.com. Zij bieden verschillende usenet abonnementen aan. Dankzij de gratis proefperiode van 7 dagen kun je op een veilige manier ontdekken of UsenetBucket.com een goed alternatief is voor jou.

Wat is usenet?

Unix User Network, afgekort Usenet is een wereldwijd netwerk waarop artikelen, berichten, video’s en andere data worden uitgewisseld. Een usenet gebruiker kan bijvoorbeeld een bericht of video plaatsen en die kan er door een andere gebruiker weer af worden gehaald. Data wordt geplaatst in nieuwsgroepen die zich richten op specifieke onderwerpen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een bepaald(e) land of taal.

Usenet is tussen 1979 en 1980 ontwikkelt door Jim Ellis en Tom Truscott. In die tijd kon je nog niet gebruik maken van het internet zoals we dat nu doen. Dankzij Usenet was het toch mogelijk om gegevens met andere uit te wisselen.

Wist je dat je met usenet geheim kunt houden wat je uploadt en downloadt? Dat kan door te kiezen voor een beveiligde verbinding. Doe je dat, dan kan zelfs je internetprovider niet zien wat je doet.

Was het vroeger nog wel eens zoeken om alle losse bestandjes van bijvoorbeeld een video bij elkaar te zoeken. Die tijden zijn voorbij. Dankzij handige programma’s als spotnet zijn bestanden op usenet een stuk over overzichtelijker gerangschikt en is downloaden makkelijker geworden.

Wil jij gebruik maken van usenet?

Is usenet ook wat voor jou? In dat geval moet je op zoek naar een usenet provider. Er zijn verschillende aanbieders en het is best lastig te ontdekken welke providers het beste bij jou past. Om de keuze wat makkelijker te maken kun je gebruik maken van usenetvergelijker.nl. Zij zijn dé usenet vergelijken website van Nederland.

Check voordat je kiest voor een usenet pakket nog even de internetsnelheid van je internetabonnement. Deze twee pakketten staan los van elkaar en het is belangrijk om je usenet pakket aan te passen op de internetsnelheid die je ontvangt. Het is namelijk niet mogelijk om sneller te downloaden dan de downloadsnelheid van je internetabonnement.

Ben je benieuwd welke internetsnelheid je nodig hebt met jouw internetgebruik? Lees dan eens ons blog Internetsnelheid; Welke snelheid heb je nodig?

Zou een hogere internetsnelheid toch beter passen bij jouw wensen en behoeften? Doe dan onze postcodecheck. Daarmee ontdek je gratis en binnen een minuut welke internet providers internet leveren op jouw adres.