100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Ziggo Wifibooster

Dinsdag 6 November 2018
Laatste update: Donderdag 18 Juni 2020 3 minuten en 11 seconden leestijd

Ziggo Wifibooster

Overal in huis snel en betrouwbaar internet, dat zouden we allemaal wel willen. Maar vaak genoeg is de realiteit anders. Betonnen muren, isolatie en andere apparatuur zorgen er soms voor dat je verbinding niet al te sterk is.

Ziggo ziet dit ook en heeft voor haar klanten nu de oplossing; de Ziggo Wifibooster. Met de Wifibooster valt je Skype-verbinding nergens in huis meer weg en kijk je zonder onderbrekingen naar video’s.

Wat is de Ziggo Wifibooster?

De naam zegt het al een beetje, de Ziggo Wifi booster geeft jouw Wifi-signaal een boost. Er zijn twee verschillende Ziggo Wifiboosters. Je kunt kiezen voor een Wifibooster via de kabel of via het stopcontact. Het verschil tussen deze twee leg ik je verderop in dit blog uit.

De Ziggo Wifibooster zorgt ervoor dat je overal in huis draadloos kunt internetten. De Wifibooster is door Ziggo zelf geselecteerd en wordt met de nieuwste technieken ingebouwd. Ziggo heeft voor iedere woning een Wifibooster op maat.

Wanneer kies je voor een Ziggo Wifibooster?

Je merkt dat je niet overal in huis een even goed Wifi-signaal ontvangt. Wanneer is een Ziggo Wifibooster dan de oplossing voor jou?

  • Je kunt kiezen voor een Ziggo Wifibooster wanneer de afstand tot je Wifi-modem te groot is. Het Wifi-signaal wordt namelijk zwakker naarmate je verder van het modem af bent. Hoe dichter je bij het Wifi-modem bent hoe sterker het signaal.
  • Een andere reden waarom de Wifi booster van Ziggo jou kan helpen is wanneer er veel obstakels zijn in je woning. Voorbeelden hiervan zijn plafonds, dikke muren, grote metalen oppervlakten en radiatoren. Al deze obstakels zorgen voor demping van het Wifi-signaal.

Welke Ziggo Wifibooster kies je?

Zoals gezegd zijn er twee soorten Ziggo Wifiboosters. Allereerst is er de Wifibooster die via een internetkabel werkt. Een Ziggo Wifi booster via de internetkabel is eigenlijk de beste manier om je Wifi-bereik te vergroten, maar je moet dan wel een kabel aanleggen. Met de Wifibooster via een internetkabel heb je naar je modem een extra Wifi-zender. Het Wifi-punt verbind je met een kabel aan je modem waardoor je het wifi-signaal vanaf twee punten uitzend. Daardoor is je bereik veel beter zonder dat je verliest aan internetsnelheid.

Wil je liever geen kabel aanleggen? Kies dan voor een Ziggo Wifibooster via het stopcontact. Deze Wifibooster, ook wel powerline adapter genoemd, gebruikt je elektriciteitsnetwerk om het Wifi-signaal te verspreiden. Je plaatst een Ziggo Wifibooster in het stopcontact bij je modem en één op de plek waar je het tweede Wifi-punt wilt hebben. En geen zorgen dat je te weinig stopcontacten hebt. De adapter heeft namelijk een stopcontact in zich.

De internetsnelheid van de Ziggo Wifibooster via het stopcontact kan iets minder hoog zijn. Dit is onder andere afhankelijk van de kwaliteit van je elektriciteitsnetwerk, maar ook kunnen andere apparaten het Wifi-signaal verstoren. Ondanks dit is de internetsnelheid in de meeste gevallen meer dan voldoende om video’s te streamen en te internetten. Voordeel van deze Wifi versterker van Ziggo is dat je ‘m kunt uitbreiden met een uitbreidingsset.

Kan ik ook kiezen voor een Wifi-repeater?

Ziggo raadt het gebruik van een Wifi-repeater of Wifi-range extender af. Deze zijn momenteel erg populair omdat hij niet al te kostbaar is. Wat een Wifi-repeater of Wifi-range externder doet is het ‘luisteren’ naar de signalen om zich heen en deze versterkt versturen.

Ziggo geeft aan dat deze apparaten in de praktijk de Wifi-snelheid juist halveren. Dit komt omdat een Wifi-repeater of Wifi-range extender niet tegelijk kan luisteren en zenden. De Ziggo Wifibooster kan dat wel.

Zelf een Ziggo Wifibooster kopen?

Als klant van Ziggo kun je zelf een Ziggo Wifi booster via de internetkabel of via het stopcontact bestellen. Hier zijn eenmalige kosten aan verbonden.

Ben je nog geen Ziggo-klant? Doe dan nu de postcodecheck en ontdek of Ziggo leverbaar is op jouw adres. In de postcode check vergelijk je alle Ziggo internet abonnementen wat je helpt bij het vinden van het abonnement dat het beste bij jou past.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking