100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Ziggo zet zinnen op uitzendrechten MotoGP

Maandag 14 Juni 2021 3 minuten en 11 seconden leestijd

Ziggo zet zinnen op uitzendrechten MotoGP

Ziggo heeft haar zinnen gezet op de uitzendrechten van MotoGP. MotoGP is een racesport en zou het gat kunnen dichten wat de Formule 1 achterlaat. Vanaf maart 2022 heeft Ziggo namelijk geen rechten meer op de Formule 1. Deze rechten zijn overgenomen door Nordic Entertainment Group. Tot het einde van dit seizoen is MotoGP in Nederland nog te zien bij Eurosport.

De sportzender van VodafoneZiggo, Ziggo Sport, heeft interesse om een bod te doen op MotoGP. De rechten van deze zender komen na dit seizoen weer in de verkoop. Als ze deze rechten in handen krijgt kan dit het verlies van de Formule 1 een beetje opvullen.

Wat is MotoGP?

MotoGP staat voor Motor Grand Prix. Dit is de belangrijkste race voor de motor. Deze race bestaat al sinds 1949. De motoren zijn speciaal voor de race gemaakt, net zoiets als formule 1 auto’s. Deze motoren mogen niet op de openbare weg omdat ze meer cc hebben dan toegestaan. In de hoogste klasse is een maximale cilinder inhoud van 1000 cc toegestaan. Ter vergelijking, met het hoogste rijbewijs voor op de weg, je A2 rijbewijs, is het toegestaan om een motor te hebben met een cilinder inhoud van 720cc.

Tijdens de MotoGP zie je de beste coureurs ter wereld in actie. Het zijn Big boys op 1000 cc viercilinders die met meer dan 260 pk rijden. Zo’n motor weegt ongeveer 157 kilo, ze zijn dus ongelofelijk snel. Ze halen topsnelheden tot wel boven de 360 km per uur.

Het MotoGP seizoen loopt nog tot en met 14 november.

Gaat Formule 1 helemaal weg van Ziggo Sport?

Ziggo Sport heeft vanaf volgend seizoen de rechten van Formule 1 niet meer. Lees hier meer over in ons blog ‘Ziggo stopt met Formule 1’. Ziggo Sport geeft wel aan de ze de uitzendingen van het Formule 1 café door willen laten gaan. Ze zijn op dit moment in gesprek om dit vrijdagavond programma te behouden en uit te breiden met een nabeschouwing op maandag. Ook wil Ziggo Sport in onderhandeling met Nordic Entertainment Group of het mogelijk is dat Ziggo toch korte samenvattingen uit kan zenden.

Het zou kunnen dat we vanaf volgend seizoen toch nog een beetje Formule 1 te zien krijgen bij Ziggo Sport. De volledige wedstrijden kun je kijken via Viaplay. Dit is de streamingdienst van Nordic Entertainment Group. Naast Formule 1 kun je hier vanaf volgend seizoen ook naar de Bundesliga en naar Darts kijken.

Wie is Ziggo?

Ziggo en Vodafone zijn samen gaan onder de naam VodafoneZiggo. VodafoneZiggo legt waardevolle verbindingen, tussen mensen en voor mensen. Ze is de aanjager van de Nederlandse digitalisering en bouwt het netwerk van de toekomst. Door de kracht van de technologie maakt ze de samenleving sterker.

Ziggo is een van de toonaangevende communicatie- en entertainment dienstverleners voor consumenten en bedrijven in Nederland. Ze levert 9,7 miljoen diensten aan klanten met ruim 4 miljoen televisie-, 3 miljoen internet- en 2,5 miljoen vaste en mobiele telefonie dienstabonnees. Wanneer je internet bij Ziggo afneemt ontvang je een gratis wifi-modem en kun je gebruik maken van de 2 miljoen wifiSpots.

Wanneer jij naast internet ook tv afneemt, ontvang je een gratis mediabox. Ziggo heeft haar eigen sportzender, Ziggo Sport, en is exclusief aanbieder in Nederland van HBO. Met de Ziggo Go app kun jij altijd en overal tv kijken.  Op Ziggo Sport worden dagelijks de belangrijkste sportduels getoond. Ziggo is ook sponsor van Ajax en heeft in 2012 de Ziggo Dome geopend. Ziggo Dome biedt onderdak aan de grootste artiesten en de beste evenementen ter wereld.

Bij Ziggo ontvang jij internet via de kabel en kun jij een snelheid ontvangen van wel 1000 MB. Kabelinternet is breedband internet dat wordt geleverd via het traditionele kabeltelevisienetwerk. Het kabelinternet is een stabiel soort internet met een hoge snelheid. Ziggo is een van de grootste aanbieders van kabelinternet in Nederland. Naast Ziggo zijn er wat kleinere spelers van kabelinternet op de markt zoals Delta in Zeeland.

Ben jij benieuwd of Ziggo ook beschikbaar is op jouw adres? Je kunt bij ons binnen 1 minuut de gratis postcodecheck doen.

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten?

Volg ons dan via Social media! Wij zijn te vinden op FacebookInstagram en Twitter.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking