• 100% onafhankelijk 100% onafhankelijk
  • 100% Gratis 100% Gratis
  • Gratis helpdesk!
Mobiel bellen bij
Toon resultaten

Wat is een IP-adres?

1 minuut en 7 seconden leestijd

Wat is een IP-adres?

De IP in IP-adres staat voor Internet Protocol. Simpel gezegd is het IP-adres het adres van je computer. Je zou het kunnen vergelijken met je vaste telefoonnummer. Het IP-adres is eigenlijk de naam en het adres van je computer wanneer je verbonden bent met het internet. Dankzij het IP-adres kunnen computers elkaar op het internet bereiken.

Een IP-adres bestaat uit 4 blokken met 3 cijfers die gescheiden worden door een punt. De eerste nummers zeggen vaak iets over de plaats van herkomst, bijvoorbeeld het land. Computers roepen elkaar via het IP-adres op en verzenden via het internet de boodschap en ontvangen die ook weer terug.

Het IP-adres dat je gebruikt is gebonden aan je internetverbinding. Wanneer je thuis bent heb je dus een ander IP-adres dan wanneer je op je werk bent of bijvoorbeeld bij vrienden thuis. Bij je mobiele internetverbinding kan het IP-adres wel gelijk blijven ongeacht vanaf welke locatie je gebruik maakt van het internet. Dit is alleen het geval wanneer je gebruik maakt van het internet via je provider en niet via de Wifi.

Wat is jouw IP-adres?

Je IP-adres is uniek en je krijgt deze van je internetprovider, het kan voorkomen dat je eens in de zoveel tijd een ander IP-adres krijgt. Je kunt je externe IP-adres opzoeken in je router en/of modem of door naar de website www.WatIsmijnIP.nl te gaan.