Hoe werkt de Ziggo afstandsbediening?

Dinsdag 9 Februari 2021 6 minuten en 23 seconden leestijd

Hoe werkt de Ziggo afstandsbediening?

Ziggo heeft meerdere soorten afstandsbedieningen. Zo heb je oudere en nieuwere versies en werkt elke afstandsbediening net iets anders. Ook heb je bij Ziggo een afstandsbediening die op je stem werkt. Ziggo heeft de volgende afstandsbedieningen in omloop:

• Ziggo Mediabox XL, toetsen aan twee kanten
  • Ziggo Mediabox XL
  • Ziggo voice afstandsbediening
  • Pace DCR-7111 Mediabox
  • Ziggo Humax afstandsbediening IRHD 5300c
  • Ziggo Humax afstandsbediening IRHD 5500c
  • Ziggo Universele afstandsbediening

Maar hoe zorg je er nou voor dat je afstandsbediening gekoppeld wordt aan je tv?

Ontdek de beste Ziggo aanbiedingen

Ziggo afstandsbediening instellen, hoe doe ik dat?

Het kan ingewikkeld zijn om je afstandsbediening van Ziggo in te stellen, ook omdat dit bij elke afstandsbediening anders is. Daarom hebben wij per afstandsbediening van Ziggo een gebruiksaanwijzing geschreven. Zoek jouw afstandsbediening op en je bent binnen de kortste keren met je tv verbonden. Hier krijg je antwoord op je vraag: Hoe kan ik de Ziggo afstandsbediening koppelen aan de tv?

Ziggo Mediabox XL afstandsbediening

Je stelt de Ziggo Mediabox XL en de Ziggo Mediabox XL met toetsen aan twee kanten op dezelfde manier in. Zet met de afstandsbediening van de tv je televisie aan. Pak vervolgens de afstandsbediening van de Mediabox XL en houd de ‘volume lager’ knop ingedrukt. Druk met een andere vinger op de ‘source/bron’ knop. Houd de knoppen gezamenlijk ongeveer 5 seconden ingedrukt totdat de ‘tv’-knop twee keer rood knippert. Per merk telvisie heb je een andere cijfercode, zoek deze op en voer ze in. Je vindt de cijfercode hier. Daarna moet je de ‘tv’-knop ingedrukt houden totdat deze uitgaat. Vervolgens moet je de instellingen opslaan. Dit doe je door de ‘volume lager’ knop in te drukken en tegelijk de ‘source/bron’ knop in te drukken. Wanneer de ‘tv’-knop twee keer rood knippert kun je loslaten en zijn de instellingen opgeslagen. Zet daarna je tv weer aan met de ‘tv’-knop’  en test alle knopjes. Werkt het? Dan ben je geslaagd en is je afstandsbediening gekoppeld!

De Ziggo Mediabox XL afstandsbediening (voorheen Ziggo Horizon) heeft heel veel mogelijkheden omdat er in het totaal 93 knoppen op zitten. Op de voorkant vind je alle knoppen die je nodig hebt om je Mediabox XL te bedienen die je dagelijks gebruikt. Op de achterkant vind je een volledig toetsenbord. Dit toetsenbord kun je bijvoorbeeld gebruiken wanneer je een serie op wilt zoeken in de Netflix App. De meest gebruikte knoppen zijn de cijfertoetsen, om te zappen, en de volume knoppen.

Ziggo Pace DCR-7111 Mediabox

Je gaat van start met het instellen van deze afstandsbediening door op de ‘tv’ knop te drukken. Daarna moet je de ‘ok’ knop en de ‘rode’ knop tegelijkertijd ingedrukt houden totdat het lampje op de afstandsbediening twee keer oplicht. Hierna kun je de knoppen loslaten. Per merk telvisie heb je een andere cijfercode, zoek deze op en voer ze in. Je vindt de cijfercode hier. Na het invoeren zal de ‘tv’ knop twee keer oplichten om aan te geven dat de code klopt. Nu druk je op de ‘standby’ knop om te kijken of het apparaat uit gaat. Gaat hij uit dan is hij ingesteld.

Ziggo Voice afstandsbediening

De Ziggo Voice afstandsbediening (afstandsbediening Ziggo Next) zit vol met technische hoogstandjes en stelt het gebruikersgemak voorop. Druk op de ‘home’ knop op de Ziggo Voice afstandsbediening. Vervolgens zie je in het beeld het tandwieltje staan, dat staat voor ‘instellingen’. Klik deze aan en ga naar ‘beeld en geluid’. Hier zie je het kopje ‘koppel je afstandsbediening’. Je kunt hier kiezen welk apparaat je wilt koppelen, zoals je tv of je versterker. Kies het merk van het apparaat en klik vervolgens op ‘ok’. Het apparaat is nu gekoppeld en je kunt de afstandsbediening testen.

Wil je je stem gebruiken om je televisie te navigeren? Je kunt na het instellen op het ‘microfoon’ knopje drukken. Wanneer je dit doet kun je iets inspreken, zoals ‘zet de radio aan’. Je televisie zal dan automatisch naar radio overschakelen.

Humax afstandsbediening IRHD 5300c & 5500c

De Humax IRHD afstandsbediening is een universele afstandsbediening. Je stelt deze in door de knop ‘PVR’ in te drukken. De toets zal eenmaal knipperen. Blijf de toets ingedrukt houden tot hij wordt verlicht. Je moet de cijfercode invullen die je met de afstandsbediening hebt meegekregen. Deze code is te vinden in de handleiding. Wanneer de code juist is wordt de afstandsbediening uitgeschakeld. Druk vervolgens op ‘Ok’. De ‘modus’ toets zal driemaal knipperen. Het instellen is voltooid.

Ziggo Universele afstandsbediening

De Ziggo Universele afstandsbediening is binnen een paar stappen met je tv verbonden. Zet de tv aan die je wilt gaan koppelen en zorg dat hij niet in stand by staat. Zoek in de handleiding de codelijst op en zoek welke code voor jouw tv nodig is. Houd de ‘power on’ en ‘ok’ toetsen tegelijk ingedrukt totdat het rode indicatie lampje 2 keer knippert op de afstandsbediening. Voer de cijfercode in die je net opgezocht hebt. Richt de afstandsbediening nu op je tv en druk op ‘Power tv’. Wanneer je TV uitschakelt is de afstandsbediening gekoppeld. Let op, schakelt je tv daarna niet meer aan door op de ‘Power tv’ toets te klikken? Probeer dan een cijfertoets.

Heb je een van bovenstaande afstandsbedieningen en lukt het instellen niet? Ga dan de stappen opnieuw af. Lukt het daarna nog steeds niet? Dan raden wij aan om contact op te nemen met de klantenservice van Ziggo.

‘On demand knop’ Ziggo afstandsbediening

De Ziggo Mediabox XL afstandsbedieningen hebben een ‘on demand’ knop. Door deze knop in te drukken kom je meteen bij Ziggo On Demand terecht. Ziggo On Demand vind je op de Ziggo Mediabox Next en op de Ziggo Mediabox XL. De Ziggo Mediabox Next bedien je met je stem, daarom vind je op de Ziggo Voice afstandsbediening  geen ‘on demand’ knop.

Bij Ziggo On Demand kun je gratis films en series bekijken, maar je kunt ook live tv pauzeren, tot 7 dagen terugkijken, opnemen en starten vanaf het begin. Je kunt dus extra luxe tv-kijken.

Is er een Ziggo afstandsbediening app?

Er is momenteel geen Ziggo afstandsbediening app. Deze heeft wel een tijdje bestaan via de Ziggo Go app. Omdat hier veel problemen mee waren wordt dit niet meer geadviseerd. Als vervanging voor mensen die moeite hebben met het gebruik van een afstandsbediening is nu wel de Ziggo Voice afstandsbediening op de markt. Let op, hier moet je wel de juiste Mediabox voor hebben, namelijk de Mediabox Next.

Hoe krijg ik internet en tv bij Ziggo?

Wil je ook internet en tv van Ziggo? Je kunt op de site van ProviderCheck de gratis postcodecheck doen om te kijken of Ziggo leverbaar is op jouw adres. Kies je voor het Ziggo abonnement met internet start &  TV start of internet Complete & TV complete? Dan ontvang je de Mediabox XL inclusief afstandsbediening. Kies je voor een Ziggo abonnement met internet Max & TV max? Dan ontvang je de Mediabox Next inclusief Voice afstandsbediening. Wil je meer informatie over de Ziggo modems? Lees hier meer over in ons kennisbankbericht; Welk Ziggo modem ontvang je bij je internetpakket?

Je hebt via Ziggo de keuze tussen meerdere abonnementen, namelijk ‘alleen internet’, ‘internet en bellen’, ‘internet en tv’ en ‘alles-in-1’.