100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Kabel of toch glasvezel bij Ziggo?

Dinsdag 18 Februari 2020
Laatste update: Vrijdag 15 Mei 2020 1 minuut en 14 seconden leestijd

Kabel of toch glasvezel bij Ziggo?

Er zijn verschillende manieren om internet in je woning te kunnen ontvangen. Zo kan je internet ontvangen via ADSL, VDSL, glasvezel, kabel en 4G. Ziggo levert internet over de kabel. Maar is dat wel echt helemaal zo?

De kabel wordt gebruikt voor het versturen van analoge signalen. Inmiddels is digitale technologie erg belangrijk waardoor er veel behoeften is aan een hogere zuiverheidsgraad. Met een hogere zuiverheidsgraad doelen wij op een glasvezelverbinding. Glasvezel omdat het signaal met minimaal verlies van kwaliteit en kilometers verder kan worden verstuurd. Hierdoor zijn er minder versterkers nodig waardoor het signaal in huis van een extreem goede kwaliteit is. Dit is ook de reden dat inmiddels 97% van het signaal loopt via glasvezel bij Ziggo.

97% via glasvezel bij Ziggo

Ziggo heeft veel geluk met de kabel. Er ligt vrijwel naar elk huis een kabel en iedereen heeft de juiste aansluiting. Ziggo heeft daarom glasvezel tot aan de kast in de wijk gelegd om zo de hoogste snelheid te kunnen garanderen. Het laatste stukje van deze glasvezelverbinding gaat over de kabel die er op dit moment al ligt. Het modem scheidt de bandbreedte voor televisie, internet en bellen waardoor ze elkaar niet verstoren. Je kiest dus voor snelheid en stabiliteit van glasvezel en het gemak van een coax-aansluiting. Het netwerk van Ziggo is 97% glasvezel en 3% coax.

Ziggo heeft inmiddels al snelheden van 1Gigabit. Ben jij benieuwd wat Ziggo voor jou kan betekenen? Doe dan nu eenvoudig de postcodecheck.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking