100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Kun je Formule 1 kijken zonder Ziggo?

Vrijdag 14 Mei 2021 3 minuten en 4 seconden leestijd

Kun je Formule 1 kijken zonder Ziggo?

Formule 1 is de hoogste klasse in de autosport, officieel de FIA Formula One World Championship. De auto’s die meedoen behalen snelheden tot ruim boven de 300 km/h waarbij de motor tot 15.000 toeren begrenst is. Als je van auto’s en snelheid houdt is Formule 1 echt iets voor jou. Maar waar kijk je Formule 1? Kun je Formule 1 kijken zonder Ziggo?

Wat is formule 1?

Zoals hierboven benoemd is Formule 1 de hoogste klasse in de autosport. Het seizoen bestaat uit een aantal serie races, waarvan elke individuele race een Grand Prix wordt genoemd. De resultaten van elke race worden gebruikt om ieder jaar twee wereldkampioenen te bepalen, een voor de coureurs en een voor de constructeurs. Europa is het traditionele centrum van de Formule 1, maar het bereik is sterk uitgebreid en Grands Prix worden over de hele wereld gehouden.

Formule 1 is een heel groot televisie-evenement waar door miljoenen mensen naar gekeken wordt. De houder van de commerciële rechten is de Formula One Group.

Waar kijk je je Formule 1?

Er zijn een aantal zenders die Formule 1 uitzenden. Dit zijn Ziggo Sport in Nederland, Channel 4 in Engeland, Sport Telenet in België en RTBF in België. Channel 4 is ook in Nederland te ontvangen, maar alleen door middel van satelliet tv. Sinds 2018 heft Formule 1 ook een eigen streamingsdienst, maar die werkt nog niet in Nederland. Heb je KPN? Dan kun je Formule 1 bekijken door naar RTL Duitsland te zappen.

Heb je geen tv en wil je toch Formule 1 kijken? Er zijn vaak ook veel livestreams. Dit zijn gratis online uitzendingen, maar deze worden vaak illegaal opgenomen. De FIA doet er dan ook alles aan om die streams weer zo snel mogelijk offline te halen. Je kunt bijvoorbeeld gratis livestreams kijken via He’s Goal, CricHD of TotalSportek.

Het is dus wel mogelijk om Formule 1 te kijken zonder Ziggo.

Wat zijn de voordelen van Formule 1 kijken met Ziggo?

Wanneer jij Formule 1 graag met een goede kwaliteit volgt, dan is het een aanrader om internet en tv af te nemen bij Ziggo. Je kunt namelijk kijken naar alle vrije trainingen, de kwalificaties en de races. Daarnaast wordt ook het Formule 1 café uitgezonden waar je elke vrijdagavond om 22:30 uur vooruit kijkt op het raceweekend. Je kunt bij Ziggo Formule 1 kijken zonder abonnement. Alles wat we hierboven genoemd hebben is gratis voor alle Ziggo klanten.

Wil jij toch meer? Dan kun je een extra zenderpakket aanschaffen, namelijk ‘Ziggo Sport Totaal’. Bij Ziggo Sport Totaal geniet je volop van je favoriete sport op een van de zes themakanalen. Je krijg tot zes sportkanalen, namelijk Ziggo Sport Select, Ziggo sport Voetbal, Ziggo Sport Golf, Ziggo Sport Racing, Ziggo Sport Docu en Ziggo Sport Tennis. Speciaal voor de Formule 1 fans is F1 TV Pro ook onderdeel van het Ziggo Sport Totaal pakket.

Via deze zender beleef je Formule 1 alsof je er zelf bij bent. Je kijkt naar livestreams van elke sessie, krijgt toegang tot onboard camera’s en volgt de voorbereidingen voor GP Portugal. Ook kun je elke race op poleposition kijken en online of via de app kijken naar de races. Heel handig voor als je een keer niet thuis bent, je hoeft niets te missen.

Er zijn dus meerdere mogelijkheden om naar Formule 1 te kijken, maar wanneer je een abonnement bij Ziggo hebt ervaar je veel voordelen als Formule 1 fan. Ben je benieuwd of Ziggo ook leverbaar is op jouw adres? Doe dan bij ons de gratis postcodecheck!

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten?

Volg ons dan via Social media! Wij zijn te vinden op FacebookInstagram en Twitter.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking