100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Wordt het marktaandeel van Ziggo kleiner?

Vrijdag 08 maart 2019 2 minuten en 15 seconden leestijd

Wordt het marktaandeel van Ziggo kleiner?

Daar lijkt het wel op. Uit de kwartaalcijfers van VodafoneZiggo blijkt namelijk dat Ziggo in het vierde kwartaal slechter heeft gepresteerd van in de andere drie kwartalen. Dit was vooral terug te zien op de consumenten markt. In de gebieden waar Ziggo leverbaar is hadden zij eind 2017 nog een marktaandeel van 54,9%. Dit is gezakt naar 53,8%. In de afgelopen jaren is Ziggo bijna 400.000 klanten verloren.

Klanten van Ziggo nemen gemiddeld 2,5 abonnementen bij hen af. Er wordt vooral gekozen voor internet & tv en Alles-in-1 pakketten. Wel wordt er steeds minder gekozen voor Alles-in-1 pakketten. Dat is ook goed te verklaren. Er wordt in Nederland steeds minder gebruik gemaakt van vaste telefonie omdat bijna iedereen een mobiele telefoon heeft en daarmee steeds vaker onbeperkt gebeld kan worden.

Waarom daalt het marktaandeel van Ziggo?

Het blijft natuurlijk lastig te zeggen waarom het marktaandeel van Ziggo daalt. Ziggo investeert de laatste jaren flink in nieuwe ontwikkelingen. Zo werken zij hard aan de introductie van de nieuwe Ziggo Horizon box. Daarover heb je eind september al kunnen lezen in ons blog De Ziggo Horizon 4 komt eraan.

Ook zijn zij bezig met ‘het netwerk van de toekomst’, daarmee hopen ze jou de hoogst mogelijke internetsnelheid te kunnen bieden. Consequentie is wel dat Ziggo daar flink wat ruimte voor nodig heeft op het netwerk. Zij hebben er daarom voor gekozen om gefaseerd het analoge televisie signaal uit te zetten. Het is dan niet meer mogelijk om naar kabel televisie te kijken. Ziggo is vorig jaar al gestart met het uitzetten van het analoge signaal. Zo kun je in Rotterdam en Amsterdam geen televisie meer kijken via de kabel. Komende periode komen ook Den Haag en delen van Gelderland aan de beurt. Je leest daar meer over in ons blog Analoge tv van Ziggo stopt in Gelderland.

Kies jij voor Ziggo?

Ondanks dat Ziggo wat verliest aan marktaandeel, blijft Ziggo een aantrekkelijke aanbieder van internet en tv. Zo bieden zij met hun kabel internet netwerk één van de meest betrouwbare en snelle vormen van internet. Ziggo heeft een ruim aanbod aan producten zodat er voor iedere internet gebruiker wel een passend abonnement is. Ben je een groot internetverbruiker? Dan kies je voor internet Max. Is je internetgebruik wat meer bescheiden, dan profiteer je van een lage prijs met de voordeelpakketten van Ziggo.

Ziggo biedt net als veel andere internet providers ook combivoordeel. Wanneer je al een mobiel abonnement van Vodafone hebt dan is het extra aantrekkelijk om te kiezen voor internet & tv van Ziggo. Je krijgt dan onder andere iedere maand korting op je Vodafone abonnement en van Ziggo krijg je een gratis zenderpakket. Benieuwd van welk combivoordeel jij gebruik kunt maken? Dat check je makkelijk en snel met onze combivoordeel vergelijker.

Ook als je geen Vodafone klant bent is het nu wel heel aantrekkelijk is om te kiezen voor Ziggo Je krijgt nu namelijk tot wel 4 maanden, 50% korting op je abonnementskosten. Wacht niet te lang want deze actie is tijdelijk. Met onze postcode check ontdek je binnen een minuut of Ziggo leverbaar is op jouw adres.