100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Ziggo blijft FOX Sports Eredivisie aanbieden

Dinsdag 28 juli 2020 3 minuten en 3 seconden leestijd

Ziggo blijft FOX Sports Eredivisie aanbieden

We hebben goed nieuws voor klanten van Ziggo. Zij hebben bekend gemaakt dat klanten ook de komende jaren live Eredivisievoetbal kunnen bekijken via het betaalkanaal van FOX Sports.

Spannend was het wel. Er is de afgelopen maanden flink onderhandelt tussen Ziggo en Eredivisie Media & Marketing (EMM). FOX Sports, nu ESPN, valt onder EMM. Het bleef lange tijd onzeker of  beide partijen tot een overeenkomst zouden komen. De eisen en wensen lagen flink uit elkaar, maar de handtekening onder de nieuwe overeenkomst is gezet. Net op tijd want de huidige overeenkomst loopt af op 31 juli a.s.

Onderhandelingen Ziggo en FOX Sports

FOX Sports heeft met concurrenten van Ziggo als T-Mobile, KPN en Canal Digitaal sinds 2016 de afspraak dat zij per abonnee een vergoeding aan FOX Sports betalen. Denk hierbij aan een vergoeding van een paar euro. Deze partijen betalen dit  bedrag ook voor klanten die geen FOX Sports ontvangen.

Zou Ziggo hierin meegaan dan zouden zij rond de 120 miljoen euro per jaar zijn gaan betalen voor het aanbieden van FOX Sports. Daarmee zouden ze zo’n 2,5 keer meer gaan betalen dan met de huidige overeenkomst.

Dat zag Ziggo niet zitten en daarmee begonnen de onderhandelingen. Welke afspraken er precies zijn gemaakt hebben Ziggo en EMM niet bekend gemaakt. Het lijkt er wel op dat de eis van een betaling per Ziggo-abonnee is vervallen en dat Ziggo alle inkomsten uit de verkoop van FOX Sports-abonnementen overmaakt aan EMM.

Internet providers

Voor andere internet en tv providers dan Ziggo kan dit ook goed nieuws betekenen. Zij betalen nu nog per abonnee, maar wanneer Ziggo dit niet langer hoeft geeft dit hen ook onderhandelingsruimte bij het aflopen van de overeenkomst.

FOX Sports bij Ziggo

Update! 12 september gaat het Eredivisie geweld weer van start, helaas wel met lege stadions. Om de pijn wat te verzachten kijken alle Ziggo-klanten met minimaal een Start tv-abonnement tot het eind van het jaar gratis naar FOX Sports 1.

Wil jij nu en in de toekomst ook niets missen van voetbal uit de Eredivisie? Dan is het extra zenderpakket met alle drie de FOX Sports Eredivisie kanalen perfect voor jou?

Je sluit dit extra zenderpakket af bij je Ziggo internet en tv abonnement voor €17,95 per maand.

En ben je nog geen Ziggo-klant? Doe dan nu onze gratis postcodecheck en ontdek binnen een minuut of zij ook leverbaar zijn op jouw adres.

Wat biedt FOX Sports

Kies je bij Ziggo voor het FOX Sports Eredivisie pakket dan haal je dé voetbalkanalen van de Eredivisieclubs in huis. Je bekijkt live alle wedstrijden uit de Eredivisie. Er is veel aandacht voor de Keuken Kampioen Divisie, het TOTO KNVB-bekertoernooi en nog veel meer.

Je vindt FOX Sports Eredivisie (sinds 1 januari 2021 ESPN) bij Ziggo op de volgende kanalen:

Naast het bekijken van FOX Sports op bovenstaande kanalen ontvang je ook gratis de FOX Sports Go app. Daarmee kijk je niet alleen thuis, maar ook op bijvoorbeeld je vakantieadres binnen de EU naar je favoriete wedstrijd.

Sluit je liever geen abonnement af, dan is het een optie om te kiezen voor een dagpas. Daarmee heb je alleen toegang tot de kanalen van FOX Sports op de dag dat jouw club speelt. Daarmee heb je van 8 uur ’s ochtends tot de volgende dag 8 uur toegang tot alle zenders van FOX Sports Eredivisie of FOX Sports International.

Wil je meer sport?

Wil je niet alleen genieten van de Eredivisie, maar ook kijken naar de UEFA Europa League, de Duitse Bundesliga en sporten als de formule 1, tennis, honkbal, golf, motorsport, American Football en honkbal?

Kies dan voor het zenderpakket Ziggo Sport Totaal en ESPN Eredivisie. Mis niets meer op sportgebied en dat voor maar €19,95 per maand!