100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Ziggo schakelt analoge radio uit in laatste regio!

Donderdag 24 Februari 2022 3 minuten en 10 seconden leestijd

Ziggo schakelt analoge radio uit in laatste regio!

In 2021 is Ziggo begonnen met het uitschakelen van het analoge radiosignaal. Nu, een jaar later zijn de allerlaatste regio’s aan de beurt voor het afschakelen van dit signaal. De laatste regio’s waar dit nog moet gebeuren zijn Helmond, Groningen en Den Bosch. Maar wat is het analoge radiosignaal?

Op dit moment luistert al ongeveer 95% van de Nederlanders naar de radio op een andere manier dan analoog via de kabel. Vanaf eind maart is in geen enkel gebied van Ziggo meer het analoge radiosignaal te ontvangen. De ruimte die vrij komt door het uitschakelen hiervan, wordt gebruikt voor diensten zoals sneller internet.

Hoe luister je nu naar radio?

Analoge radio is radio via de coax-kabel. Nu de analoge radio bijna overal uitgeschakeld is, kunnen we nog op meerdere andere manieren naar de radio luisteren. Wij leggen het voor je uit!

 • Via een Losse FM-antenne: Je kunt een losse FM-antenne aansluiten op de ingang van de geluidsset. Je kunt deze antenne als klant van Ziggo gratis bij Ziggo bestellen. Je ontvang dan het analoge signaal via de ether. Wel ontvang je zo minder zenders dan wanneer je via FM via het digitale radiosignaal van Ziggo luistert.
   
 • Digitale radio via tv ontvanger: Wanneer je tv afneemt, ontvang je ook een tv-ontvanger. Via deze ontvanger kun je niet alleen tv kijken, maar ook radio luisteren.
   
 • Digitale radio via de tv: Heb jij een CI+-module om tv te kijken? Dan kun je ook de tv gebruiken om naar radio te luisteren. Je kunt zappen naar het kanaalnummer dat jij wilt horen. Op de site van Ziggo kun je een zenderoverzicht vinden.
   
 • Bij Ziggo kun je ook een digitale radio ontvanger aanschaffen. Deze radio kost 50 euro en is geschikt voor het ontvangen van je radiofrequenties in digitale kwaliteit. Je kunt luisteren naar 61 digitale radiozenders en door het display kun je zien welke zender je luistert. Met de afstandsbediening die meegeleverd wordt kun je zenders wisselen en favoriete zenders instellen.
   
 • Je kunt ook naar radio luisteren via het internet. Tegenwoordig hebben veel radiozenders een app waarmee je naar de radio kunt luistern via het internet. Ook zijn er sites zoals Juke waar je kunt kiezen uit je favoriete radiostations om te luisteren.
   
 • Digitale radio via de ether: Je kunt ook digitale radio via de ether ontvangen, dit heet DAB+. Je geluidssysteem moet hier wel geschikt voor zijn.

Wil jij radio luisteren via het internet? Dan heb je wel een goede internetverbinding nodig. Om te kijken wat voor jou een goede internetverbinding is kun je bij ons de gratis postcodecheck doen.

Wie is ziggo?

Ziggo is een toonaangevende communicatie- en entertainment dienstverlener voor zowel consumenten als bedrijven in Nederland. In 2007 fuseren drie Nederlandse kabelbedrijven en gaan zij verder onder de naam Ziggo. In 2014 fuseren zij met UPC Nederland. In 2015 richt Ziggo zijn eigen sportkanaal op en in 2017 gaat ze samen met Vodafone Nederland.

De samenwerking van Ziggo en Vodafone is ontstaan omdat ze elkaar helemaal aanvullen. Vodafone als aanbieder van het grootste mobiele 4G netwerk ter wereld en Ziggo als vertrouwde partij voor internet en tv. Combineer jij een mobiel abonnement van Vodafone met een internet abonnement van Ziggo? Dan ontvang jij combivoordeel!

Ziggo is anders dan andere internetaanbieders. Bij Ziggo ontvang je namelijk internet via de kabel. Dit is breedband internet dat wordt geleverd via het traditionele kabeltelevisienetwerk. Ziggo biedt abonnementen met verschillende snelheden aan, van 40 Mbit/s tot en met 1000 Mbit/s. Daarnaast heb je de keuze tussen meerdere soorten abonnementen, namelijk ‘alleen internet’, ‘internet & tv’, ‘internet & bellen’ en ‘alles-in-1’. Kies je voor een abonnement met tv? Dan ontvang je standaard 75 televisiezenders. Daarnaast kun je ook extra zenderpakketten afsluiten zoals Ziggo movies & Series.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking