Hoe stel je je wifi in bij Ziggo?

Donderdag 8 Juli 2021 3 minuten en 34 seconden leestijd

Hoe stel je je wifi in bij Ziggo?

Wanneer jij klant bent geworden bij Ziggo moet je je modem installeren om wifi in te stellen. Dit kun je heel gemakkelijk zelf doen! Ziggo heeft hier een handleiding voor gemaakt die wij in dit kennisbankbericht aangehouden hebben. Nadat je je wifi ingesteld hebt, is het ook handig om te weten hoe je verbinding kunt maken met het wifi netwerk. Wij leggen jou alles uit!

Hoe kun je Ziggo wifi instellen?

De meeste wifi modems zijn een modem en router in een. Ziggo wifi instellen kun je heel makkelijk zelf doen, maar neem er wel de tijd voor. Wanneer je een nieuw installatiepakket hebt ontvangen beginnen we bij de hoofdaansluiting. Hier komt de Ziggo kabel het pand in. Vanaf deze hoofdaansluiting wordt het signaal verder verspreid. Hij kan op twee punten zitten, namelijk in je huiskamer of in de meterkast. Je herkent het omdat het een witte contactdoos is met 1 of 2 aansluitingen waar een groene kabel in gaat. Deze kabel is niet altijd zichtbaar. Op deze wandcontactdoos moet je een coax kabel aansluiten, die later je modem in gaat.

Het modem dat je hebt ontvangen plaats je binnen 1 meter van de hoofdaansluiting en binnen 2 meter van een stopcontact. Het is belangrijk dat het wifi modem niet te dicht bij metalen voorwerpen staat en bij voorkeur 1 of 2 meter hoog staat. Als eerste stop je de coax kabel in het wifi modem. Daarna sluit je de voeding aan op de voeding aansluiting van het modem en stop je de stekker in het stopcontact. Zet de schakelaar op aan. Het modem start automatisch op. Wacht eventjes en controleer of er vier lampjes continu branden, de lampjes Online, US, DS en Power.

Hoe maak ik verbinding met wifi?

Verbinding maken met wifi kan op elk apparaat anders zijn, maar over het algemeen komen de handelingen goed overeen met elkaar. Je vindt wifi meestal onder de instellingen. Wanneer je instellingen hebt geopend zie je ‘wifi’ staan of zie je het wifi icoontje. Wanneer je hierop klikt worden de wifi instellingen geopend. Als je in deze instellingen zit kies je je eigen wifi netwerk. Je vindt dit netwerk op de router. Hier moet je meestal ook een wachtwoord invullen. Dit is de WPA2-sleutel. Deze vind je ook op de router. Druk op verbinden en je apparaat wordt met het wifi netwerk verbonden.

Zit jij met je apparaat op het wifi netwerk  maar wordt het signaal zwakker naar mate je verder weg van het modem gaat staan? In dit geval kun je de Ziggo Wifibooster instellen. De naam zegt het al, ze geven je wifi een boost.

Hoe kan ik Ziggo Wifiboosters instellen?

Met de Ziggo Wifibooster heb je overal in huis perfecte wifi. Wanneer je deze bij Ziggo besteld ontvang jij drie Wifiboosters. Je kunt deze makkelijk installeren met een app, ze zijn draadloos en in elk stopcontact te installeren en ze zijn voorzien van SmartWifi functie.

Om de wifiboosters te installeren heb je de TP-Link Deco App nodig. Wanneer je de app gedownload hebt moet je inloggen. Heb je dit gedaan? Stop dan de stekker van een van de wifiboosters in het stopcontact, dit is nu het hoofdpunt. Je kunt deze met het meegeleverde netwerkkabel op het modem aansluiten. In de app kies je het model dat je gaat installeren en bevestig je de soort internetverbinding. Heb je dit gedaan? Dan doe je de tweede wifibooster in het stopcontact in de buurt van het hoofdpunt. Wacht tot het lichtje blauw knippert. Hierna kun je in de app kiezen voor ‘voeg nog een wifibooster toe’. De tweede wordt nu ook geïnstalleerd.

Met de Ziggo Wifiboosters heb je een beveiligde wifi-dekking tot wel 370 m2. Is dit niet genoeg? Dan kun je gemakkelijk nog een set instellen.

Wil je ook internet van Ziggo?

Ziggo is een toonaangevende communicatie- en entertainment-dienstverlener in Nederland. Ze zijn een van de weinige internetproviders die kabelinternet aanbieden. Je kunt downloadsnelheden ontvangen tot wel 1000 mbit/s en uploadsnelheden tot 50 mbit/s. Ben je benieuwd of Ziggo leverbaar is op jouw adres? Doe dan bij ons de gratis postcodecheck.

Na deze check zie jij of Ziggo leverbaar is op jouw adres en kun je vergelijken welk internet pakket het beste bij jou past.