100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Supersnel Gigabit internet in Rotterdam

Dinsdag 18 augustus 2020 2 minuten en 48 seconden leestijd

Supersnel Gigabit internet in Rotterdam

De coronacrisis heeft gezorgd voor de nodige vertraging maar inmiddels heeft Ziggo de werkzaamheden weer opgepakt. Vanaf 15 september moet er supersnel internet van een Gigabit beschikbaar zijn in Rotterdam. Wij vertellen je er alles over in dit bericht.

Werkzaamheden stil gelegd door de Coronacrisis

Ziggo is al een langere tijd met veel succes bezig met het uitrollen van het Gigabit-netwerk. Toen in maart Nederland kampte met het coronavirus zijn de werkzaamheden stopgezet. Dit was voor het vernieuwde netwerk in Rotterdam operationeel zou worden. Omdat Ziggo in maart is gestopt met de werkzaamheden in Rotterdam is het daarom niet raar dat Ziggo ervoor kiest om die werkzaamheden te hervatten.

Vanaf dinsdag 28 juli is het Gigabit-netwerk al beschikbaar voor Ziggo-klanten in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet. Je kan als inwoner van Rotterdam al het abonnement van 1000Mbps (1Gbps) bestellen. Klanten die wonen in Hoogvliet krijgen direct het nieuwe modem thuis gestuurd en worden aangesloten op het netwerk. Voor alle overige inwoners van Rotterdam kan dit vanaf 15 september 2020.

Ambitie Ziggo

Ziggo heeft een grote ambitie en die ambitie is om in zo veel mogelijk plaatsen Gigabit-internet mogelijk te maken. Wanneer heel Rotterdam is aangesloten op het Gigabit-netwerk, heeft Ziggo in heel Nederland ruim 1 miljoen aansluitingen. Eind 2020 wil Ziggo het netwerk verder uitbreiden en op ruim 2,2 miljoen aansluitingen een Gigabit-abonnement aan kunnen bieden.

Nog meer adressen op het Giga-netwerk

Op 15 september zijn de werkzaamheden in Rotterdam zo goed als klaar. Om bovenstaande ambitie waar te kunnen maken, is het noodzakelijk dat de werkzaamheden op andere plaatsen snel starten.  De verwachting is dat Ziggo eerst begint met het aansluiten van grote steden op het netwerk. Zo kan Ziggo in een relatief korte tijd veel abonnees toegang geven tot het netwerk. Ziggo verwacht, nog dit jaar, het netwerk te realiseren in: Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Eindhoven, Groningen, Nijmegen en Wageningen.

Wat maakt Gigabit internet zo supersnel?

Iedereen wil natuurlijk zo snel en stabiel mogelijk internet. Eerst is het wel handig om te kijken welke internetsnelheid past bij jouw internetgebruik. Twijfel je daar nog over? Lees dan hier het bericht over welke internetsnelheid bij jou past. Met Gigabit-internet kan je razendsnel internetten. Hiervoor was de hoogste internetsnelheid 500Mbit/s. Gigabit-internet is ruim twee keer zo snel als 500Mbit/s en tien keer zo snel als 100 Mbit/s. Wanneer je kiest voor Gigabit-internet heb je:

  • Razendsnel internet
  • Hoge kwaliteit
  • Altijd stabiel

 

Abonnementen Giga Internet Ziggo

Wanneer er op jouw adres Giga internet van Ziggo mogelijk is, kan je kiezen voor een pakket met: alleen internet, internet & bellen, internet & TV en alles-in-1. Je ontvangt hierbij de Mediabox Next. Deze box zit vol functies waarmee je televisiekijken nog leuker maakt. Razendsnel zappen, zoekopdrachten inspreken met spraakbediening en samen de Ziggo GO-app kijk je altijd en over televisie. De Mediabox Next heeft een hoop voordelen. Om dit wat duidelijker te maken, hebben wij ze hieronder voor je op een rij gezet.

Voordelen

  • Live TV, opnames of Ziggo Replay via TV, smartphone, tablet of computer
  • Tot 400 uur opnemen
  • Voice control
  • Opnames op afstand starten, stoppen, inplannen of verwijderen. Ben je onderwerg en wil je graag je favoriete serie opnemen? Dat kan met deze functie!
  • 30+ apps zoals bijvoorbeeld Netflix en Videoland.
  • Tegelijkertijd programma’s opnemen. Tv kijken en tegelijk een ander programma opnemen.
  • Ziggo On Demand met enorm veel films en series. Dat is urenlang kijkplezier!

 

Ben jij overtuigd en wil je razendsnel internet van Ziggo op jouw adres? Doe dan eenvoudig en gratis de postcodecheck. Door de postcodecheck zie je snel of er op jouw adres al razendsnel internet mogelijk is.

Postcode
Huisnummer
Toevoeging
 

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.