100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Alle streamingcontent in een app met JustWatch!

Donderdag 20 Oktober 2022 3 minuten en 14 seconden leestijd

Alle streamingcontent in een app met JustWatch!

Tegenwoordig zijn er heel veel streamingdiensten waardoor het nog lastiger wordt om een keuze te maken uit films en series om te kijken. Elke streamingdienst heeft wel content die voor jou leuk is, maar op welke neem je nou een abonnement? Wat als wij zeggen dat je alle streamingservices in een app kan vergelijken? Lees snel verder…

Tegenwoordig zijn er heel veel apps voor streamingdiensten. Zo heb je bijvoorbeeld Netflix, Videoland, Disney+, Amazon Prime en nog veel meer. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe film of serie om te kijken moet je alle diensten af gaan om te kijken of er iets leuks tussen zit om te kijken. Maar dit kan gelukkig makkelijker, met de app JustWatch.

Wat is JustWatch?

Met de app JustWatch kun jij alle informatie over alle streamingdiensten in een app hebben. Je vindt heel eenvoudig waar je je favoriete films en series in Nederland kunt kijken, het is makkelijk en effectief. Je kunt namelijk je favoriete streamingdiensten kiezen in de WatchBar zodat je kunt kijken wat er op de streamingdiensten staat. De lijst met films en series is gerangschikt op populariteit zodat je kunt zien wat er populair is onder andere mensen in Nederland.

Door middel van de filters kun je de content vinden die het beste bij jou past. Of je fan bent van romantische komedies of van horrorfilms, met de filters kun je bladeren zodat je makkelijker kunt zien welke film of serie je nu wilt kijken. Je krijgt persoonlijke aanbevelingen voor films en programma’s die beschikbaar zijn op streamingdiensten zoals Netflix, Disney+, Amazon Prime Video en meer. Ook zie je wat er nieuw is op al je streamingdiensten. Je hoeft dus niet meer heen en weer te gaan tussen verschillende diensten om te kijken welke film of serie je wilt kijken. Wil je graag onthouden wat je wilt kijken? Dat kan door het maken van een watchlist. Hiermee kun je alle series en films in een lijst bewaren waar je altijd bij kunt komen.

Ben je benieuwd van welke streamingdiensten je de content kunt zien? Dat zijn onder andere Netflix, Disney+, Prime Video, Hayu, Viaplay, Ziggo Movies & Series, Videoland, Pathé Thuis, AppleTV, Sooner, Rakuten TV, Film1, NPO Start, NLZIET, Horrify, Starz, Cinemember, HBO Max, FilmBox+, en nog veel meer kleinere streamingdiensten.

Wat is een streamingdienst?

Een streamingdienst is een soort software die het mogelijk maakt om op een makkelijke manier naar films en series te kijken. Door middel van streamingdiensten kun je media op een makkelijke manier naar een gewenst apparaat streamen. De meeste streamingdiensten bieden een app. Deze app kun je op je smartphone, tablet of laptop zetten. Je kunt op die devices kijken, maar je kunt ook streamen naar een groot scherm. Dit kan door middel van een Google Chromecast of een Apple TV. Ook zijn er veel Smart TV’s waar je apps van streamingdiensten op kunt downloaden, zo kijk je direct op groot scherm. De meeste streamingdiensten kun je ook kijken via de browser, zo heb je geen app nodig.

Om te kijken naar de content van de streamingdiensten heb je wel een abonnement nodig. Elke dienst heeft andere abonnementen met andere prijzen. Streamingdiensten zijn graag uniek in hun aanbod, daarom maken veel diensten hun eigen content, zoals Netflix en Disney. Omdat er steeds meer diensten bij komen is dit ook wel nodig. Een dienst koopt de rechten van films en series in, zoals Netflix vroeger van Disney inkocht. Als de makers van die films en series hun eigen streamingdienst starten, komen die rechten te vervallen. Daarom moeten ze steeds meer eigen content maken om uniek te blijven.

Om gebruik te maken van een streamingdienst heb je wel een goede internet verbinding nodig. Heb je dit nog niet? Doe dan onze gratis postcodecheck om te kijken welke providers leverbaar zijn op jouw adres en welke abonnementen zij bieden.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een YouTube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking