• 100% onafhankelijk 100% onafhankelijk
 • 100% Gratis 100% Gratis
 • Gratis helpdesk!
  Gratis helpdesk!
  Bel 088 3232 032
Filters
Algemeen
Toon resultaten
Mobiel abonnement bij
Kosten per maand
tot €
Contractduur
Levertijd
Providers
Internet
Downloadsnelheid
Mb t/m
Mb
Uploadsnelheid
Mb t/m
Mb
Verbindingstype
Internet extra
TV
Favoriete zenders
TV Extra
Bellen
Bellen extra
Toon resultaten

Welke streamingdiensten zijn er in Nederland?

Dinsdag 08 oktober 2019 3 minuten en 38 seconden leestijd

Welke streamingdiensten zijn er in Nederland?

Onlangs kondigde zowel Disney+ als Apple TV+ aan dat zij in november hun streamingdienst in Nederland gaan lanceren. Daarmee wordt het aanbod aan streamingdiensten in ons land flink uitgebreid. Voor welke aanbieder kies jij? Om die keuze wat makkelijker te maken hebben we de streamingdiensten waar je nu al uit kunt kiezen voor je op een rij gezet.

Om optimaal te kunnen genieten van de verschillende streamingdiensten is een goede internetverbinding van belang. Je wilt je favoriete film of serie tenslotte zonder haperingen bekijken. Met onze postcodecheck ontdek je binnen een minuut wat de mogelijkheden voor internet zijn op jouw adres.

Postcode
Huisnummer
Toevoeging
 

Internet providers bieden pakketten aan met verschillende internetsnelheden, maar welke snelheid past nu het beste bij jouw gebruik? Dat lees je in ons blog Internetsnelheid; Welke snelheid heb je nodig?

Videoland

Videoland was in 2010 de eerste streamingdienst in ons land. Zij hebben een samenwerking met RTL. Zo zijn er vaak series die eerst exclusief te zien zijn op Videoland en later ook worden uitgezonden op één van de RTL kanalen.

Bekende series die te zien zijn op Videoland zijn Judas, Nieuwe Buren en Mocro Maffia.
Voor €8,99 per maand kijk je op maximaal vier apparaten tegelijkertijd naar Videoland.

HBO

Sinds 2012 kun je in Nederland gebruik maken van de streamingdienst HBO. In die tijd kon je HBO als aanvullend abonnement afsluiten bij internet providers als KPN en T-Mobile. Op 1 januari 2017 veranderde dit en kreeg internet provider Ziggo de exclusieve uitzendrechten voor alle HBO films en series.

Bekende HBO series zijn Game of Thrones, Band of Brothers, The Sopranos, Six Feet Under en Chernobyl.
Omdat HBO een exclusieve overeenkomst heeft met Ziggo zijn hun films en series alleen via deze internet provider te bekijken. HBO zit in het Ziggo Movies & Series XL pakket dat €11,95 per maand kost.
Wanneer je Ziggo thuis internet combineert met mobiele telefonie van Vodafone ontvang je combivoordeel. Eén van de voordelen is dat je het gratis Movies & Series L pakket ontvangt waarin ook HBO zit.

Netflix

In 2013 werd Netflix in Nederland gelanceerd. Wilden kijkers voor die tijd veelal niet extra betalen voor premium kanalen en andere content naast hun standaard tv abonnement. Dat veranderde in 2013. In Nederland gebruiken zo’n 3 miljoen huishoudens Netflix en wereldwijd hebben zij ruim 150 miljoen abonnees. Bingewatchen is inmiddels een bekende term en Netflix is momenteel de populairste streamingdienst in ons land.

Netflix staat bekend om zijn Originals als House of Cards, Orange is the New Black, Stranger Things en La Casa de Papel.
Netflix biedt 3 abonnementen:

 • Basic voor €7,99 per maand. Met dit abonnement kun op één apparaat tegelijkertijd kijken.
 • Standaard voor €10,99 per maand. Je kunt met dit abonnement op twee apparaten tegelijkertijd kijken.
 • Premium voor €13,99 per maand. Met dit abonnement kun je op vier apparaten tegelijkertijd naar alle Netflix films en series kijken.
   

NPO Start Plus

Sinds 2014 kun je gebruik maken van NPO Start Plus. Deze streamingdienst is een afsplitsing van Uitzending Gemist en je kunt hier langere tijd alle programma’s van de publieke omroep terug kijken.

Zo kijk je onder andere series en programma’s als Klem, De Luizenmoeder, De Slimste mens en Penoza terug.
Voor de kosten hoef je het niet te laten, je betaalt namelijk €2,95 per maand voor NPO Start Plus.

NLZiet

Niet alleen NPO Start Plus werd in 2014 gelanceerd. In datzelfde jaar werd ook NLZiet beschikbaar. Op deze streamingdienst kijk je onbeperkt naar alle programma’s en series van de NPO, RTL, SBS, Veronica en Net5. Je kunt programma’s tot wel 365 dagen terug kijken en sommige series al voordat ze uitgezonden worden op televisie zoals The Bold and the Beautiful en Goede Tijden Slechte Tijden.

NLZiet biedt onder andere programma’s als Expeditie Robinson, Boer zoekt vrouw en Chateau Meiland.
De kosten voor NLZiet zijn €7,95 per maand. Daarvoor kun je op twee apparaten tegelijkertijd naar NLZiet kijken.

Amazon Prime Video

We zeiden het al, er komen steeds meer streamingdiensten in Nederland beschikbaar en zo volgde in 2016 Amazon Prime Video. Deze dienst van Amazon is met zo’n 65.000 abonnees nog een kleine speler in Nederland.

Via Amazon Prime Video kijk je onder andere naar series als Downtown Abbey en The Office en films als Man on Fire en The Godfather. Daarnaast hebben zij hun eigen Originals-series waaronder The Man in the High Castle en The Boys.
En dat alles voor de prettige prijs van €5,99 per maand.

Welke streamingdiensten volgen?

Hierboven lees je alles over de streamingdiensten die er momenteel al zijn, maar er komt nog meer aan! Welke streamingdiensten dat zijn lees je volgende week in ons blog Welke nieuwe streamingdiensten komen eraan?

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.