100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

De Vrienden van Amstel Livestream

Vrijdag 15 Januari 2021 3 minuten en 35 seconden leestijd

De Vrienden van Amstel Livestream

Zaterdag 16 januari geniet je thuis van De Vrienden van Amstel Livestream. Een gloednieuwe twee uur durende show waar een twintigtal artiesten voor jou optreed vanuit Rotterdam Ahoy. Bekijk artiesten zoals Armin van Buuren, Guus Meeuwis, André Hazes, Snelle, Thomas Acda, Paul de Munnik, Willeke Alberti en Rolf Sanchez. Hier wil jij toch ook bij zijn?

Wat is vrienden van Amstel Livestream?

In de week dat de grootste kroeg van Nederland haar deuren zou openen is het nu stil rondom Rotterdam Ahoy. Maar wees niet getreurd, de 23e editie van de vrienden van Amstel Live gaat toch door! Bierbrouwer Amstel en  de producent Tribe Company hebben samen met de artiesten besloten om een gratis live stream te doen.

Het initiatief komt mede van de artiesten zelf, die jullie in deze lockdown periode toch een leuke muzikale zaterdagavond willen bezorgen. De Line-up bestaat naast de boven genoemde artiesten ook nog uit Nick & Simon, Typhoon, Diggy Dex, Suzan & Freek, VanVelzen, Dinand, Maan, Kraantje Pappie, Duncan Laurence, Paul de Leeuw en Jochem Myjer.

De livestream start op zaterdagavond 16 januari 2021 om 20:15. Vanaf 19:30 start het voorprogramma verzorgt door Coen & Sander.

Had je al een kaartje voor de live voorstelling? De Live versie van vrienden van Amstel Live 2021 wordt verplaatst naar 2022 en vindt plaats van 13 tot en met 22 januari.

Hoe kan ik deze livestream aanzetten?

Je kunt heel makkelijk deelnemen aan deze livestream. Op de site van bierbrouwerij Amstel vind je een kopje met ‘VVAL 2021’. Als je naar die pagina gaat zie je meteen de knop ‘Bestel jouw gratis kaart’. Je voegt deze kaart toe aan je winkelwagen en je drukt op afrekenen. Vervolgens ontvang je een e-ticket. Op dit e-ticket vind je waar je de stream kunt vinden en kan je deelnemen.

Op deze manier kun je toch een spectaculaire zaterdagavond beleven, zonder je huis te verlaten.  

Let op! Je moet 18 jaar of ouder zijn om De Vrienden van Amstel Livestream te mogen kijken.

Wat is een Livestream?

Een Livestream is eigenlijk een rechtstreekse uitzending van een gebeurtenis. Er worden diverse camera’s op locatie geplaatst en er wordt een internet verbinding tot stand gebracht. Op deze manier kunnen live beelden verzonden worden naar de kijkers. Kijk je op tv wel eens naar een live voetbalwedstrijd of een persconferentie? Dit zijn ook livestreams.

Een livestream kan vaak bekeken worden op afgeschermde websites, dit is ook bij De Vrienden van Amstel Livestream het geval. Wanneer er wordt gekozen voor een afgeschermde Livestream krijgen deelnemers vooraf een email met een link en een wachtwoord. Dit is niet altijd het geval, een livestream kan ook openbaar plaatsvinden, op bijvoorbeeld Youtube of Facebook.

Festival Eurosonic Noorderslag gaat ook door

Eurosonic Noorderslag (ESNS), het Nederlandse showcasefestival, gaat ook door in een online variant. Deze Editie is volledige digitaal en is te volgen op het online platform van 3FM en VPRO. Via livestreams kun je gratis optredens volgens van maar liefst 181 artiesten uit 36 landen. Dit concert vindt plaats van woensdag 13 tot en met zaterdag 16 januari 2021. Je kunt via 4 streams van 10:00 tot 00:00 uur talloze live sessies volgen en als bezoeker kun je ook nog eens terecht bij de digitale bar.

Zaterdag 16 januari 2021 om 23:00 uur kun je op NPO 3 de uitzending Noorderslag 2021 van NFT zien. Hier zie je de meest muzikale acts van het jaar en zie je rapportages over acts zoals Goldkimono, Robin Kester en Sophie Straat.

Via de website van ESNS kun je tickets bemachtigen, voor zowel de optredens (gratis) als de muziekconferenties (tegen betaling).

Wat is het Eurosonic Noorderslag Festival?

ESNS is een non-profitorganisatie opgericht om de circulatie van Europese muziek te stimuleren. Ze organiseert jaarlijks gedurende vier dagen een festival en congres in Groningen. Het is een 100% showcasefestival en muziekconferentie waarin ze niet gericht zijn op het maken van winst. Het is elk jaar uitverkocht met meer dan 40.000 bezoekers. Overdag vinden internationale muziekconferenties plaats en in de avond krijgt muzikaal talent de kans om zich te presenteren aan een internationaal publiek van muziekliefhebbers en professionals.

Welke internetsnelheid heb ik nodig om te streamen?

Wil je graag deel nemen aan De Vrienden van Amstel livestream of aan de livestream van ESNS, maar weet je niet of dat wel kan met je huidige internetsnelheid? Lees in ons blog ‘Internetsnelheid; Welke snelheid heb je nodig?’ meer informatie over de snelheid.

Is je huidige internetsnelheid niet goed genoeg? Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen om te kijken bij welke internet provider je de juiste snelheid kunt afnemen. Je vindt in ons aanbod meerdere pakketten met internet, namelijk alleen internet, internet en bellen, internet en tv of alles-in-1.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking