100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Disney+ en Apple TV+ komen naar Nederland

Woensdag 21 augustus 2019 2 minuten en 19 seconden leestijd

Disney+ en Apple TV+ komen naar Nederland

Deze week maakte allereerst Disney+ bekend vanaf 12 november haar streamingdienst aan te gaan bieden in Nederland. Snel daarna volgde Apple TV+ met het nieuws dat ook zij vanaf november hun streamingdienst aan gaan bieden.

In maart kon je in onze blogs Disney+ komt eraan en Apple TV+ dit najaar al in Nederland al lezen dat dit najaar beide streamingdiensten Nederland zouden komen.

Kun je nu nog kiezen uit de streamingdiensten van onder andere Netflix en Videoland, dit aanbod gaat vanaf november flink uitgebreid worden.

Disney+ beschikbaar vanaf 12 november

Voor alle Disneyfans is 12 november een dag om naar uit te kijken. Vanaf die dag kun je in Nederland gebruik gaan maken van de streamingdienst Disney Plus. Dit is best bijzonder want Nederland hoort samen met Amerika en Canada tot de eerste drie landen waar je Disney+ kunt streamen. Er is door Disney onder andere gekozen voor een lancering in Nederland omdat er bijna overal een goede internetverbinding aanwezig is.

Ben je benieuwd hoe het met jouw internetverbinding zit? Doe de postcodecheck en ontdek binnen een minuut welke internet providers leverbaar zijn op jouw adres en welke internetsnelheid mogelijk is.

Wat gaat Disney Plus kosten?

De kosten voor Disney+ vallen mee. Je gaat 6,99 euro per maand betalen en dat is een euro minder dat het goedkoopste abonnement van Netflix. Voor dat bedrag krijg je veel terug. Zo kun je naar films en series gaan kijken van Disney, Star Wars, National Geographic en Marvel. Naast nieuwe films als The Lion King en Toy Story 4 zullen ook oudere films van Disney te zien zijn. En dan zijn er nog 30 seizoenen van The Simpsons die aan het aanbod worden toegevoegd.

Heb je al een Netflix account? Dan kun je daar nu nog veel materiaal van Disney terugvinden, maar dit zal steeds minder worden. Uiteindelijk zal Disney haar eigen content alleen nog op Disney Plus aanbieden.

Apple TV+ beschikbaar vanaf november

Na de aankondiging van Disney+ kwam snel naar buiten dat Apple TV+ waarschijnlijk ook in november gelanceerd gaat worden. Een zekerheidje dat dat ook in Nederland gaat gebeuren is er nu nog niet. Maar met een uitrol in 150 landen is de kans wel heel erg groot.

Wat gaat Apple TV+ kosten?

Zover nu bekend gaat de streamingdienst van Apple 9,99 dollar per maand kosten. Het is nog niet bekend wat Apple TV+ in euro’s gaat kosten. Je kunt een eerste proefperiode gratis gebruik gaan maken van deze dienst.

Naast Bestaande films en series gaat Apple ook eigen materiaal creëren. Het lijkt er nu op dat Apple TV+ van sommige programma’s en series direct de eerste drie afleveringen beschikbaar gaat maken, waarna er wekelijks een nieuwe aflevering zal volgen.  

IMDb TV

In juni kwam naar buiten dat er ook een gratis streamingdienst naar Europa komt, namelijk IMDb TV. We weten dat deze streamingdienst eind 2019 gelanceerd wordt in Europa, maar of dit ook in Nederland zal zijn is nu nog niet bekend.