100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Gratis streamingdienst IMDb TV komt naar Europa

Woensdag 19 Juni 2019
Laatste update: Maandag 25 Mei 2020 2 minuten en 41 seconden leestijd

Gratis streamingdienst IMDb TV komt naar Europa

De manier van kijken naar films en series veranderd in hoog tempo. Veel kijkers hebben al een streamingdienst als Netflix of Videoland waarmee zij kijken naar een serie wanneer zij dat willen. Er zitten wel kosten verbonden aan deze diensten die je vaak naast het abonnement voor je tv-pakket betaald. Maar nu is naar buiten gekomen dat er een gratis streamingdienst naar Europa komt, namelijk IMDb TV.

IMDb TV is niet de eerste aankondiging dit jaar voor een nieuwe streamingdienst. Dit jaar zijn er al aankondigingen geweest voor de streamingdiensten Disney+ en Apple TV+. Van deze twee, betaalde streamingdiensten, kun je voor het einde van het jaar al gebruik gaan maken.

Waarom is IMDb TV gratis?

Je kunt straks gratis naar de films en series op IMDb TV kijken. Daarvoor krijg je wel een aantal reclameblokken voorgeschoteld. IMDb geeft zelf aan dat deze reclameblokken veel korter zijn dan die je op reguliere televisie ziet. De ervaring in Amerika is dat deze reclameblokken zo’n één tot anderhalve minuut duren. Wanneer je bijvoorbeeld een film bekijkt zal je zo’n vier reclameblokken te zien krijgen. Eén vooraf en drie gedurende de film.

Wat is er op IMDb TV te zien?

Over het aanbod van IMDb TV in Europa kunnen we nog niet veel zeggen. Er is een grote kans dat het aanbod in Europa niet gelijk zal zijn aan dat in Amerika. Iets wat je bijvoorbeeld ook bij streamingdienst Netflix ziet. Dit heeft onder andere te maken met licenties voor films en series die niet gelden voor Europa.

Zo goed als zeker is wel dat je met IMDb TV onder andere kunt gaan kijken naar de films La La Land, Donnie Darko, A Knight’s Tale, Captain Fantastic en Drive. Daarnaast kun je series als Kitchen Nightmares, Duck Dynasty, The Bachelor en Fringe in het aanbod terug gaan vinden.

Wat is IMDb TV?

IMDb TV is onderdeel van Amazon. In Amerika kan er al naar films en series via IMDb TV worden gekeken. Eerder konden Amerikanen dat ook al, maar dan via bijvoorbeeld de IMDb-website of als een gratis kanaal op de Amazon Prime Video-app. Zelf geeft de streamingdienst aan wereldwijd momenteel al zo’n 34 miljoen klanten te hebben.

Je kent deze nieuwe streamingdienst misschien wel onder de naam IMDb Freedrive. IMDb is bij ons vooral bekend als filmwebsite waarop je veel informatie kunt vinden over acteurs en in welke films en series zij spelen.

Wanneer lanceert IMDb TV hun streamingdienst in Nederland?

Buiten dat de streamingdienst IMDb TV vanaf eind 2019, gratis zal worden aangeboden in Europa is er verder nog niet veel bekend. Zo hebben zij nog niet bekend gemaakt in welke Europese landen zij hun dienst als eerste gaan uitrollen. Het blijft dus nog even spannend of we dit jaar ook in Nederland al kunnen gaan kijken naar films en series via IMDb TV.

Aangezien alles al duur genoeg is, is een gratis streamingdienst als IMDb TV meer dan welkom. Met die reclame tussendoor lijkt het mee te gaan vallen. Ale je dan ook nog eens een internetverbinding hebt waarmee je zonder haperingen naar jouw favoriete film kunt kijken staat niets jou een relaxte tv-avond nog in de weg. Wil je meer weten over de internetmogelijkheden op jouw adres? Met onze postcode check ontdek je binnen een minuut welke internet providers op jouw adres leveren en welke internetsnelheden mogelijk zijn.

Om de keuze voor een internetsnelheid wat makkelijker te maken hebben we een overzicht gemaakt waarin je kunt terugvinden welke snelheid het beste past bij jouw internetgebruik.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking