100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Het Eurovisie Songfestival 2024!

Donderdag 2 Mei 2024
Laatste update: Zaterdag 11 Mei 2024 3 minuten en 32 seconden leestijd

Het Eurovisie Songfestival 2024!

Volgende week is het weer zo ver, het Eurovisie Songfestival 2024! Ondertussen is dit al de 68e editie. Voor Nederland doet Joost Klein mee met zijn nummer Europapa. De winnaar van vorig jaar was de Zweedse Loreen, vandaar dat het Songfestival dit jaar in de Zweedse stad Malmö plaatsvindt. Ben je benieuwd waar je het Songfestival kunt volgen? Lees dan snel verder!

Wat is het programma van het Eurovisie Songfestival?

Zoals elk jaar zijn er twee halve finales en één finale. De eerste halve finale vindt plaats op dinsdag 7 mei om 21:00. De tweede halve finale vindt plaats op donderdag 9 mei ook om 21:00 en de finale vindt plaats op zaterdag 11 mei om 21:00 op NPO1.

De landen die meedoen in de eerste halve finale zijn: Australië, Azerbaijan, Kroatië, Cyprus, Finland, IJsland, Ierland, Litouwen, Luxemburg, Moldavië, Polen, Portugal, Servië, Slovenië en Oekraïne.

De landen die meedoen in de tweede halve finale zijn: Albanië, Armenië, Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Estland, Georgië, Griekenland, Israël, Letland, Malta, Nederland, Noorwegen, San Marino en Zwitserland.

Uit elke halve finale gaan er tien landen door naar de finale. De landen die nu al in de finale staan zijn: Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland en natuurlijk gastland Zweden.

Wanneer treedt Joost Klein op?

Zoals hierboven beschreven staat, treedt Joost Klein op in de tweede halve finale. Deze vindt plaats op 9 mei om 21:00 en is te zien op NPO1. Joost Klein treedt dan als laatste op in deze halve finale.

De finale vindt plaats op 11 mei en begint om 21:00. Je kunt de finale bekijken op NPO1. 

Waar kijk ik naar het Eurovisie Songfestival 2024?

Het Eurovisie Songfestival is live te volgen op televisie. Zo kun je live kijken naar de voorbeschouwdingen, beide halve finales en de finale.

De eerste halve finale is op 7 mei om 21:00. Je kunt deze volgen via NPO1. Voorafgaand zal er een voorbeschouwing zijn, deze begint om 20:30. De voorbeschouwing wordt gedaan door Rik van de Westelaken.

De tweede halve finale is op 9 mei om 21:00. Deze kan je kijken op NPO1. Voorafgaand aan de halve finale zal er een voorbeschouwing zijn, deze begint om 20:30. De voorbeschouwing wordt gedaan door Rik van de Westelaken.

De finale vindt plaats op 11 mei om 21:00. Je kunt de finale kijken op NPO1.  Voorafgaand aan de finale is er een voorbeschouwing. Deze begint om 20:30. De voorbeschouwing wordt gedaan door Rik van de Westelaken.

Naast de officiële programma’s van het Eurovisie Songfestival met de halve finales en de finale, zijn er ook nog programma’s die te maken hebben met het Songfestival. Zo kan je zondag 5 mei om 20:15 kijken naar ABBA: Against the odds. Dit zal te bekijken zijn op NPO3. Deze uitzending zal een documentaire zijn over het Zweedse viertal en hun gloriejaren.

Op woensdag 8 mei om 20:25 kan je kijken naar Het Grote Songfestivalfeest waarin Eurovisie Songfestival hits uit de geschiedenis voorbijkomen. Dit kan je kijken op NPO3.

Heb je nu nog geen televisie in je abonnement? Geen zorgen! Je kunt het Eurovisie Songfestival ook online volgen via de streamingsdiensten, NLZIET, NPO Plus en CANAL+.

Wat verwachten de bookmakers dit jaar?

Zoals elk jaar doen de bookmakers een voorspelling van de uitslag voor het Eurovisie Songfestival. Eigenlijk gaat de ranking van de bookmakers op dezelfde manier als wedden op een uitslag van een voetbalwedstrijd. Je zet je geld in op het land waarvan jij denkt dat zij gaan winnen. De bookmakers houden dan bij op welk land er het meeste gestemd is al winnaar voor het Songfestival. Dit land komt dan op nummer 1.

De top drie ziet er op dit moment als volgt uit:

  1. Kroatië: Baby Lasagna – Rim Tim Tagi Dim
  2. Israël: Eden Golan - Hurricane
  3. Zwitserland: Nemo – The Code

Leuke weetjes over het Eurovisie Songfestival

  • Wist je dat de bookmakers in de afgelopen 16 jaar de winnaar al 10 keer goed hebben gehad?
  • Wist je dat Zweden voor de 7e keer het Eurovisie Songfestival host?
  • Wist je dat Ierland en Zweden beide 7 keer het Eurovisie Songfestival hebben gewonnen?
  • Wist je dat het kortste liedje ooit op het Eurovisie Songfestival maar 1 minuut en 27 seconden duurde?
  • Wist je dat Nederland het land is dat het langst deelnam zonder een finaleplaats?
  • Wist je dat Noorwegen de recordhouder is van een eindresultaat met 0 punten?

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Je kunt ons dan volgen via onze social mediakanalen. Wij zijn te vinden op Instagram, Twitter en Facebook. Wij hebben daarnaast ook een YouTube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingsvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking