100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Hoe kijk je naar The Passion?

Woensdag 13 April 2022 3 minuten en 53 seconden leestijd

Hoe kijk je naar The Passion?

De 12e editie van The Passion vindt dit jaar plaats in Doetinchem op Witte Donderdag, donderdag 14 april. Maar gelukkig kun jij dit Muzikaal-Bijbels evenement gewoon kijken vanuit huis. Ben je benieuwd hoe? Lees snel verder!

The Passion vindt plaats op donderdag 14 april en ook dit jaar is The Passion weer op verschillende plekken te zien en te horen. Zo kijk je donderdag naar dit theaterstuk op tv om 20:30 bij KRO-NCRV op NPO1. Voor slechthorende wordt het paasverhaal vertaald door een gebarentolk op NPO1 Extra, om 20:30 uur. Gelukkig is het hierna niet meteen afgelopen. Je kunt namelijk nog nagenieten met PassionTalk. Klaas van Kruistum gaat direct na The Passion, live vanuit de schouwburg in Doetinchem, napraten met alle hoofdrolspelers en andere bekende gasten. Dit kijk je vanaf 22:10 live op NPO1 Extra. Je kunt dit ook bekijken via NLZIET en NPO Start.

Ben jij niet in de gelegenheid om te kijken naar The Passion? Je kunt het paasverhaal ook volgen via de radio. Dit kan op NPO Radio 2. Vanaf 18:00 uur praat radio DJ Wouter van der Goes met de castleden van The Passion en om 20:30 is de audiodescriptie van The Passion live te volgen.

Wil je zelf onderdeel zijn van The Passion? Dit is ook mogelijk. Je kunt namelijk op 14 april online meedoen met de live processie. Je kunt je aansluiten en je verhaal delen. In de uitzending worden reacties van virtuele lopers uitgelicht.

Wat is The Passion?

The Passion is een paasverhaal over het lijden en sterven van Jezus Christus. Sinds 2011 wordt het evenement jaarlijks op witte donderdag gehouden, telkens in een andere Nederlandse stad. De verteller van The Passion verbindt het verhaal aan de actualiteit en de stad waar The Passion wordt gehouden. Het evenement wordt rechtstreeks op televisie uitgezonden en sinds 2015 wordt het ook via de radio uitgezonden. Dit paasverhaal is een project van de KRO-NCRV, de Protestantse- en de Rooms-Katholieke kerken in Nederland. Ze werken samen met meerdere non-profitorganisaties zoals het Kansfonds.

Tijdens The Passion vertellen bekende Nederlanders het paasverhaal. Dit doen ze aan de hand van bepaalde passages uit het Bijbelse lijdensverhaal van Jezus afgewisseld met live gezongen bekende Nederlandse nummers. De muziek die gebruikt wordt zijn bestaande Nederlandstaligen nummers die qua tekst het lijdensverhaal kunnen ondersteunen. Er wordt bij iedere editie een nieuwe soundtrack samengesteld, maar toch zijn er een aantal nummers meerdere keren voorbij gekomen.

Normaal gesproken draagt een groep van 40 personen een groot wit verlicht kruis naar het podium, gevolgd door een groep van maximaal 1000 mensen in een processie. Dit vindt dit jaar helaas niet plaats, net als het live publiek. Wel vindt er een online processie plaatst.

Het thema van The Passion 2022 is ‘Alles komt goed?!’. Uiteindelijk draait het om welke keuzes we maken in het leven en waar we voor staan. Het programma raakt een religieuze, spirituele en soms zelfs maatschappelijke snaar.

De cast van dit jaar bestaat uit Soy Kroon (Jezus), Noortje Herlaar (Maria), Dennis Weening (Judas), Thomas Cammaert (Petrus), Sabri Saad El Hamus (Pilatus), Sosha Duysker (Verslaggever), Kim-Lian van der Meij (Maria Magdalena) en Ruud de Wild (Verteller).

The Passion Hemelvaart

The Passion 2022 is extra bijzonder omdat er niet alleen op Witte Donderdag een evenement plaats vindt, maar ook op Hemelvaartsdag! Op 26 mei vindt The Passion Hemelvaart plaats om de kijker kennis te laten maken met het verhaal van Hemelvaart. Dit verhaal sluit naadloos aan bij het thema ‘Alles komt goed?!’. Je kijkt naar The Passion Hemelvaart op donderdag 26 mei om 20:30 bij KRO-NCRV op NPO1.

Hemelvaartsdag is sinds de middeleeuwen al een officieel erkende Christelijke feestdag. De betekenis is alleen nog lang niet bij iedereen bekend. Daarom werken de KRO-NCRV en de Protestantse Kerk Nederland samen om de kijkers kennis te laten maken met dit verhaal. Dit verhaal gaat verder waar The Passion is geëindigd. Het vertelt namelijk het verhaal van Jezus die is opgestaan uit de dood en aan zijn discipelen vraagt om zijn werk voort te zetten. Ook bij dit evenement zullen bekende muziek hits niet ontbreken, zowel Nederlandse als internationale hits.

The Passion Hemelvaart vertelt het verhaal vanuit drie perspectieven, namelijk Petrus, de verteller en Maria Magdalena. Maria Magdalena is de eerste die ontdekt dat het graf van jezus leeg is en heeft het eerste contact met hem na zijn kruisiging.

The Passion Hemelvaart wordt gespeeld door Kim-Lian van der Meij (Maria Magdalena), Thomas Cammaert (Petrus), Noortje Herlaar (Maria), Ruud de Wild (Verteller), Soy Kroon (Jezus).

Wil jij kijken naar The Passion?

Dat kan het beste met een internetabonnement met tv. Ben je benieuwd welke providers leverbaar zijn op jouw adres? Dan kun je bij ons de gratis postcodecheck doen!

Heb je toch liever internet abonnement zonder tv? Dan kun je ook gebruik maken van een streamingdienst. Je kunt live kijken naar The Passion via NPO Start, via Canal Digitaal of via NLZIET.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking