100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032

Kijk nu Barbie bij HBO Max!

Maandag 11 December 2023 2 minuten en 21 seconden leestijd

Kijk nu Barbie bij HBO Max!

Afgelopen zomer kleurden de bioscopen roze door de, in juli uitgekomen, Barbie film. Barbie wist binnen no time 1 miljoen dollar op te brengen. Je kon deze film al een tijdje kijken via Pathé Thuis, maar binnenkort ook op HBO Max. Vanaf 15 december kan je Barbie daar streamen.

Barbie is een film waar je niet omheen kon het afgelopen jaar. De film ging samen met ‘Oppenheimer’ in première en gingen de strijd aan voor welke film het meeste bekeken zal worden. Barbie is in Nederland de best bekeken film van 2023. Er zijn maar liefst 1.685.179 bezoekers die de film hebben gekeken (10-09’23). Daarnaast is het de meest succesvolle Warner Bros Pictures-film allertijden.

Bij welke streamingsdienst kijk je naar Barbie?

Zoals eerder genoemd, kon je de film Barbie al een tijdje bekijken via Pathé Thuis, maar vanaf 15 december is Barbie te bekijken op HBO Max. Om een film op HBO Max te kunnen kijken, moet je een abonnement afsluiten. De kosten voor dit abonnement zijn €7,99 per maand. Dit kan nog voordeliger. Zodra jij een abonnement afsluit en kiest voor jaarlijks betalen, bespaar je maar liefst €35,89. Je betaalt hiermee maar €4,99 per maand!

Direct HBO Max afsluiten 

Als je kiest voor HBO Max, dan kun je op drie apparaten tegelijkertijd kijken naar films en series in Full HD. Daarnaast kan je ook nog eens 30 titels tegelijk downloaden.

Waar gaat Barbie over?

Het leven van Barbie is perfect totdat er ineens “imperfecties” tevoorschijn komen. Ze krijgt platte voeten en begint na te denken over de dood. Zij wordt in de film uit Barbieland gezet om dit allemaal op te lossen in de echte wereld. Samen met Ken reist ze af naar de echte wereld waarin ze al snel een enorm verschil zien met Barbieland. In Barbieland kunnen alle vrouwen worden wat ze maar willen en probeert Ken Barbie’s sidekick te zijn, terwijl in de echte wereld de rollen zijn omgedraaid.

Thema’s in Barbie

In de film van Barbie wordt er veel gebruik gemaakt van sociale maatschappelijke problemen. Zo wordt er gesproken over genderverschillen en spelen de termen ‘patriarchaat’ en ‘matriarchaat’ een belangrijke rol in de film.

Barbie in cijfers

Barbie is een film die wereldwijd enorm veel bekeken is. De film heeft ruim 1 miljard dollar opgebracht en komt daarmee in een rij met andere topfilms als ‘The Lord of the Rings: The Return of the King’ (1,1 miljard dollar), ‘Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2’ (1,3 miljard dollar) en ‘Black Panther’ (bijna 1,4 miljard dollar).

Het maken van de film heeft Warner Bros zo’n 145 miljoen dollar gekost. Het marketingbudget voor deze film lag 5 miljoen hoger, namelijk 150 miljoen dollar.

Wat is HBO Max?

HBO Max is een Amerikaanse streamingsdienst van Warner Bros. Discovery. De streamingsdienst bestaat sinds 2020 en biedt verschillende film- en televisiecontent. Dit zijn series van bijvoorbeeld HBO, DC, Cartoon Network, Warner Bros en Max Originals. Enkele voorbeelden van bekende en succesvolle series zijn: Game of Thrones, The Last of Us, The White Lotus en nog vele meer.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking