100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Koningsdag vanuit huis!

Maandag 25 April 2022 3 minuten en 54 seconden leestijd

Koningsdag vanuit huis!

27 april is het alweer Koningsdag! Dat betekent dat er op tv ook weer veel zenders in het teken staan van het koningshuis. Na twee koningsdagen die door de corona anders verliepen dan anders, is het dit jaar weer zoals vanouds. Een ding staat vast, Koning Willem-Alexander, Koningin Maxima en de prinsesjes gaan een drukke dag tegemoet in Maastricht. En jij kunt dit volgen!

Koningsdag is de nationale feestdag waarop de verjaardag van de koning wordt gevierd. Koning Willem-Alexander en zijn gezin bezoeken een gemeente met een centrumfunctie in de regio. De stad en de omliggende plaatsen presenteren zich op een feestelijke en karakteristieke manier, bijvoorbeeld met een parade en muzikale optredens. De hele koninklijke familie viert het feest dit jaar mee in Maastricht en jij kunt dit volgen, maar hoe?

Koningsdag op NPO 1

Koning Willem-Alexander wordt dit jaar 55 jaar. Dit gaat hij vieren in Maastricht en dit kunnen wij live volgen op tv. Alle belevenissen van het koninklijke gezin kunnen we bekijken via NPO 1. Het gezin start in het Maastrichtse stadsdeel Wyck waar ze muzikaal onthaald worden door een stoet. Vervolgens worden ze welkom geheten door de burgemeester van Maastricht en de gouverneur van Limburg. De rest van hun dag staat vooral in het teken van het Maastrichtse leven, zoals vlaaien bakken, het verdrag van Maastricht en nog meer muziek. Er zijn ook diverse muzikale optredens van onder andere Lucas & Steve, André Rieu en Rowwen Hèze. Heb je delen gemist of niet kunnen kijken? Kijk dan om 19:00 uur naar de terugblik op NPO 1. In de avond van 27 april kun je op NPO 1 genieten van een mooie documentaire over een bijzondere reis door twintig jaar koninklijk huwelijk, namelijk 'In voor- en tegenspoed, 20-jarig huwelijk Willem-Alexander en Maxima'.

Als afsluiter van de dag is het koningsdagconcert te volgen op NPO 2 om 20:25. Het theater aan het Vrijthof in Maastricht verwelkomt het koningspaar met optredens van onder meer pianobroers Lucas en Arthur Jussen en muziek op teksten van Maastrichtse dichters. Daarna kun je genieten van een aflevering over de documentaireserie Wilhelmina, een leven voor de troon om 22:10. In de aanloop naar Koningsdag hebben wij op 26 april ook twee kijktips voor je op NPO 2, namelijk:
- Wilhelmina, een leen voor de troon: Een aflevering van de documentaireserie over Wilhelmina. Om 22:20 uur
- Koningsnacht concert: Een AVROTROS concert. Om 23:15

Op donderdag 28 april kun je nog nagenieten van Koningsdag, met de laatste aflevering van Wilhelmina, een leven voor de troon. Op NPO 2 om 22:20. 

Koningsdag op SBS6

Op Koningsdag is het in heel Nederland feest. Met onder andere festivals zoals het 538 festival. Met dit festival kun je live meegenieten op SBS6! Dit festival is van 12:00 tot 22:00 uur live te volgen vanaf je eigen woonkamer, tuin, balkon, op je werk of onderweg! Je kunt namelijk ook meeluisteren ia Radio 538, TV 538, de 538-app of op 538.nl. Je kijkt of luisteren naar het Koningsdagconcert met onder meer de artiesten Maan, Davina Michelle en Afrojack.

Gebeurt er in jouw stad of dorp ook een leuk evenement? Dan zou het kunnen dat dit ook gevolgd wordt door jouw regionale zender.

Koningsdag bij Omroep Max

Omroep Max viert Koningsdag geheel in stijl vanaf Paleis Soestdijk. Inmiddels is dit een traditie en Koningsdag is niet compleet zonder muziek. Jan Slagter ontvang diverse gasten en er is een optreden van The 100 Voices of Gospel. Dit is een honderdkoppig koor dat bestaat uit zangers, musici en dansers uit meer dan vijfentwintig landen.

Heb jij al tv?

Om te kunnen kijken naar bovengenoemde zenders moet je wel een abonnement op televisie hebben. Je kunt bij ons een gratis postcodecheck doen om te kijken welke internet provider internet en tv op jouw adres levert. Zijn er een aantal zenders die je belangrijk vind om in je tv pakket te hebben? Dan kun je gebruik maken van de filters om zo het abonnement te vinden dat het beste bij je past.

Heb jij geen tv maar wil je toch kunnen genieten van alles wat op Koningsdag gebeurt? Dan kun je ook gebruik maken van streamingsdiensten. Bijvoorbeeld de streamingsdiensten NPO Start, NPO Plus of NLZIET.

NPO Start en NPO Plus zijn de streamingdiensten van NPO, waarbij Start gratis is en Plus de betaalde versie is. Met NPO Start kun je genieten van alles wat uitgezonden wordt op NPO met Koningsdag. Kun je niet alles bekijken en kijk je in de avond graag wat delen terug? Met NPO Start kun je tot 7 dagen terug kijken. Met NPO Plus kun je langer terugkijken.

NLZIET is een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse zendergroepen RTL, NPO en KIJK. Je kunt 36 zenders live kijken, waaronder NPO1 of SBS6. Je kunt ook programma’s terugkijken of opnemen. Zo kun je met NLZIET dus genieten van Koningsdag.  

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking