100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Nederlandse media komt in actie voor Giro555

Dinsdag 14 Februari 2023 3 minuten en 11 seconden leestijd

Nederlandse media komt in actie voor Giro555

Woensdag 15 februari komen de publieke en commerciële radio- en televisiezenders samen in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Dit doen ze vanuit het Beeld & geluid in Hilversum. Jij kunt dit programma gedurende de dag volgen en een donatie doen aan Giro555 om steun te bieden, ben je benieuwd hoe?

De publieke en Commerciële radio- en televisiezenders komen woensdag 15 februari de hele dag in actie om de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië te helpen. Er worden live programma’s gemaakt met één doel: Zoveel mogelijk geld ophalen voor de hulp die er nodig is. Vanuit het actiecentrum van Giro555 in Beeld & Geluid in Hilversum kun je de hele dag een live verslag volgen van de actie. NPO, RTL en SBS6 doen dit verslag. DPG Media sluit zich ook aan bij de actie, door onder andere advertentieruimte in te richten. De actie wordt verder nog gesteund door MTV, Paramount en Comedy Central.

Radiozender NPO FunX trapt af om 05:55 uur. De radiozenders Qmusic, Radio 538, Radio 10, Radio Veronica, Sky Radio en de NPO radiozenders steunen deze actiedag ook. De radiozenders besteden redactioneel en in hun nieuwsuitzendingen aandacht aan de dag. Ook zijn dj’s van verschillende radiostations onderdeel van het belpanel en worden er speciale radioshots uitgezonden.

Daarnaast wordt er in de avond vanaf 20:30 uur een gezamenlijk televisieprogramma van de NPO, RTL en Talpa Network uitgezonden. Dit is te zien op NPO1. De einduitslag van de actiedag is ’s avonds live te volgen bij zowel de NPO, RTL als SBS6. De zenders schakelen tegelijk naar het Beeld & Geluid voor de eindstand. Giro555 blijft de dagen erna nog open voor donaties.

Doneer aan Giro555

Door de zware aardbeving in het grensgebied van Syrië en Turkije zijn er meer dan 30.000 dodelijke slachtoffers en wordt er voor het leven van velen gevreesd. Duizenden mensen raakten gewond en honderdduizenden mensen hebben behoefte aan hulp. Jij kan je steentje bijdragen. Doneren kan via Giro555 , IBAN NL08INGB0000000555 onder vermelding van ‘aardbeving’, zie ook de website Giro555.nl.

Op de website van Giro555 kun je een keuze maken uit €35,-. €70- of €120,-. Wil je liever een ander bedrag geven dan is dit natuurlijk ook mogelijk, alle beetjes zijn welkom. Veel mensen zijn dakloos en ontredderd. Er is dringend behoefte aan medische zorg, dekens, voedsel en onderdak. Met €70,- kunnen bijvoorbeeld twee kinderen van 5 jaar een kledingpakket krijgen om zich tijdens de winter warm te houden.

Wie is Giro555

Giro555 komt in actie bij uitzonderlijke rampen. Ze verbindt de samenwerkende hulporganisaties met bedrijven e.d. die willen helpen om nationaal actie te voeren om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de overlevenden. De samenwerkende hulporganisaties richten tijdens een actie een actiecentrum op. Vanuit die locatie wordt er gezamenlijk gecommuniceerd met het Nederlands publiek. Tijdens de actie voor Turkije en Syrië is dat Beeld & Geluid in Hilversum.  

De hulporganisaties achter Giro555 zijn zelf of via lokale partners in het gebied aanwezig. Ze bieden direct noodhulp, zoals medische zorg, eten en onderdak. De actievoorzitter van Giro555 is Michiel Servaes. Hij vertrekt dinsdag 14 februari in de avond naar Turkije om naar het zwaar getroffen Gaziantep te reizen. Hij blijft in het gebied tot zondag.

Het grensgebied van Syrië en Turkije werd maandag 6 januari getroffen door zware aardbevingen. Er zijn inmiddels meer dan 30.000 dodelijke slachtoffers geteld en de reddingswerkzaamheden zij nog in volle gang. De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 vragen heel Nederland om zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan de slachtoffers. Samen redden we meer levens. De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 zijn Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF Nederland, Nederlandse Rode Kruis, Plan International, Terre des Hommes en World Vision.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een YouTube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking