100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Nieuw op Netflix! Spotify; The Playlist

Woensdag 12 Oktober 2022 3 minuten en 16 seconden leestijd

Nieuw op Netflix! Spotify; The Playlist

Luister jij veel naar muziek en ben je groot gebruiker van de muziek streaming dienst Spotify? Dan hebben wij een leuk nieuwtje voor je. Netflix komt namelijk met een nieuwe documentaire over Spotify. In 6 afleveringen kom je alles te weten over Spotify, namelijk hoe het ontstaan is, wie er achter zitten en nog veel meer…

Spotify is inmiddels niet meer weg te denken uit deze muziekindustrie. Je kunt bijna alle nummers van alle artiesten luisteren via Spotify en deze muziekstreamingdienst is razend populair. Spotify is zelfs een van de grootste bedrijven ter wereld. Spotify; The Playlist kijk je vanaf 13 oktober op Netflix.

Deze nieuwe Zweeds gelimiteerde dramaserie gaat over Spotify. Dit is dé plek waar de meeste van ons naar muziek luisteren. Deze serie is een bewerking van het boek Spotify Untold, geschreven door Sven Carlsson en Jonas Leijonhufvud. Je ziet hoe een jonge groep ondernemers uit Zweden op het idee komen om een legale manier van muziek luisteren aan te bieden. Het illegaal downloaden van muziek was natuurlijk super populair, maar toch wil deze groep de muziekindustrie voorgoed veranderen. Daniel EK en zijn partners brengen een revolutie teweeg in de muziekindustrie.

In het boek wordt uitgelicht dat Stee Jobs hard gewerkt heeft om te voorkomen dat Spotify gelanceerd werd. Dit kwam door de oorlog tussen Apple iPhone en Android. Jobs zag hier de gedownloade muziek die in zijn software werd bewaard als een kans om Google te verslaan. Helaas had Spotify de strijdlijnen opnieuw getekend. Of we dit in de docuserie ook gaan zien weten we nog niet, maar in deze serie wordt in ieder geval een goed voorbeeld gegeven over hoe een lokaal verhaal een wereldwijde impact kan hebben. Het gaat over de strijd om culturele en financiële invloed in een gedigitaliseerde wereld.

Ben je benieuwd naar de cast? Wij hebben de hoofdrolspelers voor jou op een rij gezet:

  • Daniel Ek wordt gespeeld door Edvin Endre;
  • Martin Lorentzon wordt gespeeld door Christian Hillborg.
  • Per Sundin wordt gespeeld door Ulf Stenberg;
  • Petra Hansson wordt gespeeld door Gizem Erdogan;
  • Andreas Ehn wordt gespeeld door Joel Lützow;

De opnames vonden plaats in Stockholm, Zweden.

Je kijkt vanaf 13 oktober naar Spotify; The Playlist op Netflix. Netflix is dé streamingdienst waar je terecht kunt voor films, series en documentaires. Netflix maakt haar eigen content, zoals Spotify; The Playlist, maar daarnaast kun je ook naar een breed aanbod van films en series over de hele wereld kijken. Netflix koopt namelijk licenties in.

Wat is Spotify?

Spotify is dé muziekstreamingdienst voor muziek en podcasts. Je kunt naar miljoenen nummers luisteren van over de hele wereld. Daarnaast kun je je eigen afspeellijsten maken, kun je andere afspeellijsten volgen, kun je bladeren door aanbevelingen en kun je nummers liken. Weet je soms niet wat je wilt luisteren en heb je geen zin in je eigen afspeellijst? Door de algoritmes van Spotify worden er afspeellijsten gecreëerd die bij jou in de smaak zullen vallen.

Spotify is in 2006 opgericht door Daniel EK en Martin Lorentzon. We kunnen naar deze streamingdienst luisteren sinds 2010. Er zijn al meer dan 200 miljoen geregistreerde luisteraars en je luistert naar meer dan 35 miljoen nummers. Als artiest kun je ook gebruik maken van Spotify. Je kunt namelijk een artiest account aanmaken waarmee je je eigen nummers online kunt zetten en nieuwe nummers kunt pitchen.

Je kunt bij Spotify kiezen voor een gratis account of voor een premium account. In het gratis account heb je reclames tussendoor en kun je de muziek alleen op shuffle afspelen. In het premium account luister je zonder reclame en kun je zelf kiezen in welke volgorde je de nummers luistert. Nog een voordeel van het premium account is de optie om afspeellijsten te downloaden zodat je ze offline kunt luisteren. Als je een gratis account nodig hebt kun je alleen online muziek luisteren. Hier heb je dus een goed werkende internetverbinding voor nodig.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een YouTube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking