100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Streaming nieuws van Quibi en HBO Max

Donderdag 09 januari 2020 2 minuten en 39 seconden leestijd

Streaming nieuws van Quibi en HBO Max

Het is de tijd van de streamingdiensten. Werden vorig jaar de diensten Disney+ en Apple TV+ geïntroduceerd. In 2020 komt er een nieuw soort platform bij, namelijk Quibi. Daarnaast is er nieuws over de streamingdienst HBO Max.

Wat is Quibi?

Nederland heeft inmiddels een flink aanbod aan streamingdiensten. Diensten als Netflix, Videoland en Disney+ ken je misschien al. Is een nieuwe streamingdienst als Quibi dan echt nodig?

Het leuke aan Quibi is dat dit een heel ander platform wordt dan je gewend bent. Zij bieden content die zo’n 4 tot 10 minuten lang is en speciaal voor kleine schermen als je smartphone wordt gemaakt. Zij noemen dit ‘Big Stories in Big Bites’. De content van Quibi is speciaal gericht op die korte momenten waarin je even niets te doen hebt, bijvoorbeeld als je op de bus staat te wachten.

Omdat je de content van Quibi op een klein scherm in landschaps- of portretmodus bekijkt is het voor hen niet mogelijk om bestaande content aan te bieden. Daarom hebben zij voor het eerste jaar 175 nieuwe producties aangekocht.

Quibi in Nederland?

Helaas, op de vraag of Quibi ook in Nederland beschikbaar wordt is nu nog niets bekend. Wel hebben zij naar buiten gebracht dat de dienst op 6 april wordt gelanceerd in Amerika. Voor de kosten hoeven de Amerikanen het niet te laten. Zij gaan namelijk €5,- per jaar betalen. Zij krijgen dan wel wat reclame voorgeschoteld.

HBO Max

IMDb TV en Peacock van NBCUniversal hebben de introductie van hun streamingdiensten voor 2020 al aangekondigd. Ook HBO komt met een nieuwe dienst, HBO Max. Zover nu bekend wordt deze dienst in mei gelanceerd in Amerika. HBO Max valt in het duurdere segment met een tarief van 14,99 dollar per maand. Waarschijnlijk komen zij in 2021 ook met een gratis of goedkopere versie Je krijgt dan wel wat reclame te zien.

HBO Max heeft aangekondigd dat bij de lancering direct 10.000 uur aan premium content beschikbaar komt. Zij komen met eigen films en series als House of the dragon en DC superhero high.

HBO Max in Nederland?

Voor nu zal HBO Max alleen geïntroduceerd worden op de Amerikaanse markt. De kans is groot dat ze hun streamingdienst ook in andere landen zullen uitrollen, maar op welke termijn dat zal zijn is nu nog niet bekend.

Voorlopig bezit Ziggo nog de exclusieve uitzendrechten van de HBO films en series. Zij bieden dit aan in hun Ziggo Movies & Series pakket. Klanten van Ziggo kunnen dit extra zenderpakket afnemen. Wanneer Ziggo-klanten mobiel bellen met Vodafone dan ontvangen zij dit pakket gratis als combivoordeel.

Zolang Ziggo de exclusieve uitzendrechten van HBO behoudt is de kans klein dat HBO Max in ons land wordt geïntroduceerd. Zij zullen hun huidige content namelijk ook aan willen bieden in hun streamingdienst.

Voorlopig is het nog even afwachten wanneer we in Nederland gebruik kunnen gaan maken van de diensten van Quibi en HBO Max. Natuurlijk houden we je op de hoogte en gelukkig is er genoeg te kiezen binnen het huidige aanbod aan streamingdiensten!

Stream jij ook graag zonder haperingen? Dan is een goede internetverbinding heel belangrijk. Met onze postcodecheck ontdek je makkelijk en snel welke internetsnelheid jij kunt ontvangen op je adres. In ons blog Internetsnelheid; Welke snelheid heb je nodig? vertellen we je welke internetsnelheid het beste past bij jouw gebruik. Dat maakt het vergelijken van internetabonnementen een stuk makkelijker.