100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Streamingnieuws augustus 2022

Dinsdag 9 Augustus 2022 3 minuten en 16 seconden leestijd

Streamingnieuws augustus 2022

Het is je waarschijnlijk wel opgevallen dat er in de afgelopen jaren heel wat streamingdiensten bij zijn gekomen. Waar we vroeger vooral keken naar Netflix en Videoland, zijn er nu ook diensten zoals Viaplay, F1 Tv, Prime Video en HBO Max. Er ontstaat natuurlijk ook concurrentie. Wij vertellen je meer over alles wat er nu rondom de streamingdiensten gebeurd.

We horen vaak reuring over de streamingdiensten, vooral nu het aanbod zo groot is. Onder andere over Videoland, Viaplay en HBOMax. Wij lichten dit van alle drie deze streamingdiensten toe.

Videoland

Doordat er steeds meer streamingdiensten in Nederland opduiken, heeft de Nederlandse streamingdienst Videoland het lastiger. Om het verlies van abonnees tegen te gaan heeft Videoland een goedkoper abonnement aan haar aanbod toegevoegd. Dit abonnement kost €5,- per maand, maar dan kijk je wel met advertenties.

Uit de abonnee cijfers van Videoland blijkt dat ze in de eerste drie maanden van 2022 13.000 abonnees is verloren en dat dit verlies alleen maar is gegroeid. In de eerste helft van 2022 zijn er 70.000 abonnees verloren gegaan. Het goedkopere abonnement heeft dus niet veel geholpen. Toch heeft Videoland nog veel abonnees en bieden ze erg veel content aan.

Je kijkt bij Videoland naar alle programma’s van RTL. Vaak kun je op Videoland zelfs eerder de nieuwste afleveringen bekijken dan dat ze op tv komen. Een aantal populaire programma’s die op dit moment op Videoland te bekijken zijn zijn B&B vol liefde, Echte Gooische Moeders en Love Island.

HBO Max

De streamingdienst HBO Max is sinds maart 2022 in Nederland beschikbaar. Deze streamingdienst was van WarnerMedia. WarnerMedia en Discovery inc. zijn gefuseerd onder de naam Warner Bros. Discovery. Discovery inc. was eigenaar van de streamingdienst Discovery+. Op dit moment deze twee streamingdiensten beide van Warner Bros. Discovery. en hebben ze in het totaal meer dan 92 miljoen abonnees.

Omdat de streamingdiensten nu onder dezelfde eigenaar vallen, heeft Warner Bros. Discovery besloten om ze te fuseren. Deze fusie vindt in de zomer van 2023 plaats in de Verenigde Staten en wordt daarna uitgerold in andere landen. Voordat deze fusering plaats vindt zal de content van Discovery+ op HBO Max te zien zijn en andersom. Er is nog geen naam voor de nieuwe dienst, maar wel is besloten dat de nieuwe app op het Discovery+ ecosysteem en platform gebaseerd is omdat hier minder technische problemen zijn.

Toen HBO Max naar Nederland kwam kon je een abonnement afsluiten met levenslang korting. Wat er met deze korting gaat gebeuren is nog onduidelijk. De CEO David Zaslav geeft aan dat we ons geen zorgen hoeven te maken over het aanbod van HBO, dit zal blijven bestaan. Hij geeft aan dat het om kwaliteit gaat, doordat HBO en Discovery samen gaan wordt de kwaliteit verdubbeld.

Viaplay

Viaplay is net als HBO sinds maart 2022 in Nederland beschikbaar. Op Viaplay kun je onder andere Formule 1, Darts en voetbal volgen. Het F1 seizoen is weer in volle gang en de twee belangrijke Europese voetbalcompetities, Bundesliga en Premier League, zijn weer begonnen. Viaplay zendt alle wedstrijden uit, maar dan moet de kwaliteit wel goed zijn. Helaas kampen veel kijkers met slecht beeld, wegvallende verbindingen en slecht Nederlands commentaar.

Al deze klachten zorgen bij Viaplay voor een imagoprobleem, maar je kunt zelf ook een aantal dingen proberen om je beeldkwaliteit te verbeteren als je naar Viaplay kijkt. Wij hebben deze punten op een rij gezet:

  • Gebruik je een online mediaspeler zoals een Apple TV of Android TV? Verbind deze dan via een kabel met het internet en niet draadloos via wifi.
  • Zorg ervoor dat de Viaplay app die je gebruikt altijd geüpdatet is naar de laatste versie.
  • Gebruik je het Viaplay abonnement al op twee andere apparaten? Dan kan het derde apparaat geen verbinding met de Viaplay server maken.
  • Zorg voor een goede internet verbinding. Heb je nog geen internet voor thuis? Doe dan onze gratis postcodecheck om te kijken wat de mogelijkheden op jouw adres zijn.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een YouTube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking