100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Streamingnieuws December 2021!

Woensdag 22 December 2021 3 minuten en 43 seconden leestijd

Streamingnieuws December 2021!

Streamingdiensten blijven steeds populairder worden. Daarom blijven streamingdiensten in Nederland zich ontwikkelen. Ook december is een bewogen maand voor streamingdiensten. Van prijsverhogingen, tot kortingen, tot meer content! Ben jij benieuwd welke streamingdiensten deze maand iets aangepast hebben? Lees dan snel verder!

Steeds meer mensen kiezen voor een standaard- of geen tv-abonnement. In plaats daarvan nemen ze een abonnement op een of meerdere streamingdiensten. Grote partijen zijn bijvoorbeeld Netflix, Videoland en Amazon Prime. Omdat het aanbod van streamingdiensten steeds groter wordt, moeten de bestaande streamingdiensten hier ook in mee groeien. Dit doen ze onder andere door wijzigingen aan te brengen om zich te blijven verbeteren. Wij hebben de wijzigingen van december voor jou op een rijtje gezet.

Discovery+ beschikbaar via Amazon Prime!

Je kunt nu ook genieten van Discovery+ via de Amazon Prime Channels. Discovery+ is begin 2021 gestart en bevat programma’s van de zenders Discovery, TLC, ID, Animal Planet, Discovery Science, HGTV, Eurosport, Foodnetwork en Motortrend. In eerste instantie kon je alleen kijken naar deze dienst via de eigen website, maar nu ook via Amazon Prime Channels in Nederland!

Je betaalt voor Amazon Prime Video maar €2,99 per maand. Wil je ook het Discovery+ Channel erbij? Dan betaal je €3,99 extra. Voor het Discovery+ Entertainment en sport abonnement betaal je €5,99 per maand extra. Amazon Prime Video is een Amerikaans streamingplatform en is onderdeel van Amazon Prime. Amazon Video biedt haar eigen originals, maar je kunt je ook abonneren op Channels om andere content te bekijken. Je kunt deze channels maandelijks aan en uit zetten.

Videoland wordt duurder

Videoland, de Nederlandse streamingdienst van RTL, voert een prijsverhoging in. De prijzen van de twee meest verkochte abonnementen worden verhoogt. Deze verhoging wordt op 18 januari doorgevoerd. Het gaat om het ‘Videoland Plus’ abonnement en het ‘Videoland Premium’ abonnement. Met het plus abonnement kun je reclamevrij kijken op twee apparaten tegelijk. Dit abonnement gaat van €7,99 naar €8,99  per maand. Met het premium abonnement kun je reclamevrij kijken op vier apparaten tegelijk. Dit abonnement gaat van €8,99 naar €9,99 per maand. De prijs van het basis abonnement blijft gelijk. Hierbij kun je op één apparaat kijken met reclame.

RTL Nederland geeft aan dat de prijsverhoging noodzakelijk is om nog meer exclusieve films, series en documentaires aan te kunnen bieden. Videoland koopt een deel van de beschikbare content in, maar omdat er steeds meer streamingdiensten op de markt komen, wordt het aanbod van films en series die gekocht kunnen worden schaarser en dus ook duurder. Om het aanbod toch uit te kunnen breiden en om onderscheidend te kunnen blijven, laat Videoland meer eigen exclusieve content maken.

Samenwerking KPN en Ziggo Viaplay

Zoals je in een van onze vorige blogs kon lezen komt ViaPlay in maart naar Nederland. De prijs van een abonnement bij deze streamingdienst zal €13,99 per maand zijn. Ziggo en KPN gaan een samenwerking aan met Viaplay! Klanten van Ziggo kunnen met flinke kortingen genieten van Viaplay. Wat de abonnementsprijs precies gaat zijn is nog niet bekend.

Net als Ziggo, heeft KPN een overeenkomst gesloten met de NENT Group. KPN wilt het abonnement aantrekkelijker maken, maar hoe ze dit gaat doen is nog niet bekend. Met bijvoorbeeld Netflix en Spotify hanteert KPN een korting, dit zou met Viaplay ook zo kunnen zijn.

F1TV Pro voor Formule 1

Formule 1 liefhebbers kunnen vanaf het nieuwe F1 seizoen niet meer via Ziggo naar deze sport kijken. Een alternatief hiervoor is Viaplay, maar ook F1 TV Pro is een mooi alternatief. Dit abonnement kost €64,99 per jaar en je kunt genieten van Full HD beeldkwaliteit. Het aanbod is wel beperkter dan het aanbod van Viaplay, want je kunt alleen kijken naar Formule 1, Formule 2 en Formule 3. Wanneer je nu bij Ziggo het Ziggo Sport Totaal abonnement hebt, heb je al toegang tot F1TV Pro. Dit vervalt helaas ook wanneer de rechten van de F1 bij Ziggo wegvallen.

Canal Digitaal nu ook via de Apple TV

Canal Digitaal biedt de mogelijkheid om zonder decoder naar tv te kijken nog verder uit. Het aanbod kan nu ook via de Apple TV bekeken worden. De app van Canal Digitaal is al langere tijd beschikbaar op diverse Smart TV platformen en ook het kijken via een online mediaspeler, zoals de Google Chromecast, was al mogelijk. Wanneer jij thuis een Apple TV hebt, kun je nu ook eindelijk zonder decoder genieten van het aanbod van Canal Digitaal.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking