100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Streamingnieuws september 2022!

Vrijdag 23 September 2022 3 minuten en 20 seconden leestijd

Streamingnieuws september 2022!

De streamingdiensten blijven hun content uitbreiden, waardoor er steeds meer te zien is. Ook deze maand hebben wij een aantal leuke weetjes over de streamingdiensten die wij graag met jou delen. Zo breiden NPO Start, Videoland, Viaplay en Ziggo Movies & Series hun diensten verder uit. Ben je benieuwd hoe? Lees snel verder!

Zoals je eerder in een van onze blogs hebt kunnen lezen komt er een nieuwe streamingdienst naar Nederland, namelijk SkyShowtime. Met zoveel streamingdiensten blijft het aanbod groeien. Ook de streamingdiensten die al beschikbaar zijn in Nederland blijven niet stil zitten. In september hebben veel streamingdiensten uitbreidingen en veranderingen. Wij hebben dit nieuws voor jou op een rij gezet!

NPO Start

NPO Start is de streamingdienst van de NPO. NPO heeft groen licht gekregen voor een uitbreiding en verbetering van NPO Start. NPO gaat haar eigen exclusieve content maken. Dit houdt in dat er in de toekomst programma’s gemaakt gaan worden die alleen op NPO Start aangeboden worden. Daarnaast is een deel van de programmering die in de avond uitgezonden wordt, al de hele dag te streamen. Dit was bij de betaalvariant NPO Plus al beschikbaar voor sommige series en programma’s. Content van NPO Plus is ook bij NLZIET beschikbaar. De gratis versie, NPO Start, was echt alleen bedoeld als terugkijkdienst. Dit wordt nu dus ook uitgebreid met exclusieve content en vooruitkijken.

Videoland

Videoland is de streamingdienst van RTL Nederland. Inmiddels is er natuurlijk veel internationale content bij grote speler als Netflix, Disney+ en HBO Max. Daarom gaat Videoland de focus de komende jaren leggen op het uitbreiden van Nederlandse content. Als je een account op Videoland hebt kun je vooral een uitbreiding van Nederlandse dramaseries verwachten, onder andere een serie in 2025 over de Nederlandse voetbalicoon Marco van Basten. Ook breidt Videoland een keer per maand uit met een nieuwe film of serie. Er zijn al een aantal titels bekend, namelijk ‘Moedermaffia’, ‘Sleepers’ en ‘Judas II’.

Naast deze drama- series en films komt er ook een documentaire uit over online criminaliteit met de titel ‘Ik weet je wachtwoord’. Deze serie wordt gemaakt door Daniël Verlaan, journalist van RTL Nieuws. Je krijgt een kijkje in de wereld van online criminaliteit, waar gevaren blootgelegd worden en waar je verhalen van slachtoffers hoort. Ook verken je de leefwereld van de daders, wie zijn deze mensen en hoe gaan ze te werk?

Viaplay

Viaplay staat inmiddels bekend om het grote sportaanbod, zoals F1, Darts en voetbal. Naast deze grote sporten komt er nog een sport bij, namelijk de wedstrijden van de Levels Fight League (LFL). Dit is een Nederlandse organisatie die wedstrijden in de vechtsport MMA organiseert. Je kunt onder andere kijken naar Murthel Groenhart. Hij was voorheen GLORY kickbokser, maar heeft een overstap gemaakt naar de LFL. Hij speelt zijn eerste wedstrijd op 2 oktober en jij kunt dit volgen op Viaplay!

Ziggo Movies & Series

Ziggo breidt het aanbod van Movies & Series verder uit. Wij zetten het nieuwe aanbod voor jou op een rij:

 • Het 2e seizoen van de serie Blood & Treasure. Danny MacNamara en Lexi Vaziri bundelen hun krachten om een terrorist op te sporen.
  3 oktober
 • Operación Marea Negra: Het waargebeurde verhaal over de oversteek van de Atlantische oceaan in 26 dagen met een zelfgemaakte onderzeeër. Deze onderzeeër werd onderschept en had meer dan 3000 kilo cocaïne aan boord
  12 oktober
 • Het 3e seizoen van City on a Hill: Jackie Rohr heeft de FBI verlaten en krijgt een nieuwe baan als beveiliger van een rijke familie.
  12 oktober
 • Koppensellers: In deze Nederlandse serie wordt de zakenvrouw Dana gediagnosticeerd met een levensbedreigende ziekte.
  13 oktober
 • Klangor: In deze Poolse serie ontsnapt de gevangene Emil Knapik. Na zijn ontsnapping verdwijnt Gabi, de dochter van gevangenispsycholoog Rafal.
  Vanaf 20 oktober
 • Te Beast Must Die: In deze crimeserie wordt Martie van 6 doodgereden. De politie krijgt de dader niet te pakken dus moeder gaat zelf op onderzoek uit.
  27 oktober

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een YouTube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking