100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Warner Bros. Discovery lanceert nieuw HBO Max in Nederland

Dinsdag 11 Juni 2024 3 minuten en 31 seconden leestijd

Warner Bros. Discovery lanceert nieuw HBO Max in Nederland

Op 11 juni wordt het vernieuwde HBO Max gelanceerd in Nederland. De naam blijft nog steeds HBO Max, terwijl dit in Amerika wel verder gaat onder de naam Max. Het vernieuwde HBO Max brengt de content van HBO Max, Discovery+ en Eurosport samen in een verbeterde app. Ben je benieuwd naar de veranderingen? Lees dan snel verder!

Zoals gezegd blijft de naam van HBO Max hetzelfde. Dit is anders dan in Amerika, waar de naam veranderd naar Max. Dit is in Nederland niet mogelijk, omdat er al een omroep is met de naam Max. De vernieuwde en verbeterde app van HBO Max biedt content van Warner Bros., the DC Universe, HBO Originals, Max Originals, Discovery, TLC, Cartoon Network en Eurosport.

Wat zijn de abonnementen?

HBO Max biedt verschillende abonnementsvormen aan. Door deze verschillende opties, is er voor iedereen wel een passend abonnement. De volgende abonnementen worden door HBO Max aangeboden:

Basic met reclame

 • €5,99 per maand
 • Je kijkt naar HBO Max voor een lagere prijs met reclame
 • Je kan op 2 apparaten tegelijk streamen
 • Content is beschikbaar in Full HD

Standaard

 • €9,99 per maand
 • Je kan op 2 apparaten tegelijk streamen
 • Content is beschikbaar in Full HD
 • Maximaal 30 downloads om offline te kijken

Premium

 • €13,99 per maand
 • Je kan op 4 apparaten tegelijk streamen
 • Content is beschikbaar in Full HD of 4K-resolutie
 • Maximaal 100 downloads om offline te kijken

Sport add-on

 • €5,- per maand
 • Je kijkt naar live-sportevenementen zoals UFC, Grand Slam, de grote wielerwedstrijden, de 24 uur van Le Mans, de zenders Eurosport 1 en Eurosport twee en nog meer.
 • De sport add-on is bij elk abonnement toe te voegen
 • Sportcontent is op 2 apparaten tegelijk te streamen

Wat is het aanbod op HBO Max?

De lancering van HBO Max gaat samen met de terugkeer van de HBO Original ‘House of Dragon’, waarvan het tweede seizoen vanaf 17 juni te zien is. Naast deze hitserie, kunnen de abonnees van HBO Max genieten van een breed scala aan entertainment van Warner Bros., zoals Barbie en Wonka, HBO Originals zoals The Last of Us en Euphoria, films van Warner Bros. zoals de Harry Potter reeks en de Joker, maar ook gewoon programma’s van Discovery en TLC zoals Gold Rush en 90 Day Fiancé.

De Sport add-on biedt de kijkers verschillende sportwedstrijden aan zoals de Tour de France (zowel de mannen als vrouwen), Australian Open, en alle grote wintersport WK’s en andere grote sportevenement zoals dit jaar de Olympische Spelen in Parijs.

Wat gebeurt er op 11 juni?

Zodra je de app opent, krijg je direct een verzoek om de nieuwe HBO Max app te downloaden. Als je via de website van HBO kijkt, word je automatische naar de nieuwe omgeving geleid. Veder blijven als jouw gegevens hetzelfde en blijven je profielen, kijklijsten en Mijn Lijst intact.

Wat gebeurt er met mijn huidige abonnement?

Als abonnee van HBO blijf je genieten van alles wat in je huidige abonnement zit. Mocht er in de toekomst iets veranderd worden, geeft HBO Max dit op tijd aan.

Toen HBO Max net in Nederland kwam in maart 2022, bood de streamingsdienst de eerste weken een ‘levenslange korting’ aan van 50%. De mensen die op dat aanbod in zijn gegaan, betalen daardoor momenteel maar €3,99 per maand. Het is duidelijk dat deze korting van 50% ook in de vernieuwde omgeving blijft gelden.

De Olympische Spelen bij HBO Max

Je kijkt bij HBO Max ook naar alle momenten van de Olympische Spelen. De Olympische Spelen van Parijs 2024 is automtisch aan elk abonnement toegevoegd, zodat alle HBO Max-abonnees de Spelen kunnen bekijken. 

Alle Olympische sporten zullen live te streamen zijn vanaf het begin tot het einde. De belangrijkste evenementen zullen voorzien zijn van Nederlands commentaar. Je hoeft daarnaast als sportfan ook niks te missen door de 'Medaille-meldingen' en 'sleutelmomenten'. 

Wat is HBO Max?

HBO Max is een Amerikaanse streamingsdienst van Warner Bros. Discovery. De streamingsdienst bestaat sinds 2020 en biedt verschillende televisie- en filmcontent aan. In juni 2021 breidde HBO Max uit naar andere landen buiten de Verenigde Staten. In middels is HBO Max in 61 landen beschikbaar. In 2026 wil HBO Max in 190 landen zijn diensten aanbieden.

De verschillende televisie- en filmcontent komt bijvoorbeeld van HBO, DC, Cartoon network, Warner Bros en Max Originals. Enkele voorbeelden van succesvolle bekende series zijn: Game of Thrones, The Last of Us en The White Lotus.

Wie is Warner Bros. Discovery?

Warner Bros. Discovery is een wereldwijd bekend media- en entertainmentbedrijf dat veel content en merken heeft op de televisie, film en streaming maakt en distribueert. Op dit moment is Warner bros. Discovery beschikbaar in 220 landen over de hele wereld.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking