100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Voor welke streamingdienst kies jij?

Dinsdag 12 November 2019
Laatste update: Donderdag 14 Januari 2021 3 minuten en 54 seconden leestijd

Voor welke streamingdienst kies jij?

Het aanbod aan streamingdiensten wordt steeds groter in Nederland. Voor welke aanbieder kies jij? Wij hebben alle streamingdiensten voor je op een rij gezet om die keuze wat makkelijker te maken.

Wil jij optimaal genieten van het aanbod van de verschillende streamingdiensten? Zorg dan voor een goede internetverbinding en kijk zonder haperingen naar je favoriet films en series. Met onze postcodecheck ontdek je gratis en binnen een minuut wat de mogelijkheden voor internet zijn op jouw adres.

Videoland

In 2010 was Videoland de eerste streamingdienst in Nederland. De eigenaar van Videoland is RTL. Daardoor zie je vaak series die eerst exclusief te zien waren op Videoland, later terug op één van de kanalen van RTL.

Bekende series die je via Videoland bekijkt zijn Nieuwe Buren, Mocro Maffia en Judas.
Met je Videoland abonnement kun je op maximaal vier apparaten tegelijkertijd kijken.

HBO

Je kunt sinds 2012 al gebruik maken van de streamingdienst HBO. Kon dit eerst nog met een aanvullend tv-pakket bij providers als T-Mobile en KPN. Sinds 1 januari 2017 heeft Ziggo de exclusieve uitzendrechten van alle HBO series en films in handen. Dit betekent dat je alleen met een internet abonnement van Ziggo gebruik kunt maken van HBO.

Je kent HBO waarschijnlijk wel van series als Band of Brothers, Game of Thrones en Chernobyl.
HBO zit bij Ziggo in het Movies & Series pakket. Wist je dat je dit pakket gratis ontvangt wanneer je mobiele telefonie van Vodafone combineert met internet van Ziggo? Dat is nog eens fijne combivoordeel!

Netflix

Netflix kwam in 2013 naar ons land. Sindsdien kijken al zo’n 3 miljoen huishoudens naar series en films via Netflix. Dankzij Netflix is ‘bingewatchen’ inmiddels een ingeburgerde term en zij zijn momenteel de grootste streamingdienst in Nederland.

Naast bestaande films en series biedt Netflix ook haar eigen Originals als Orange is the New Black, La Casa de Papel en Stranger Things.

NPO Start Plus

In 2014 werd NPO Start Plus toegevoegd aan het aanbod aan streamingdiensten. Zij zijn een afsplitsing van Uitzending Gemist. Je kunt via NPO Start Plus een langere tijd alle programma’s van de publieke omroep terug kijken.

Daardoor kijk je nu nog langer series en programma’s als De slimste mens, Penoza en De luizenmoeder terug.

NLZiet

In 2014 volgde NLZiet. Ook via deze streamingdienst kun je programma’s terug kijken. Het gaat hierbij om de series en programma’s van de NPO, SBS, RTL, Veronica en Net5. Je kijkt de programma’s tot wel 365 dagen terug en er zijn zelfs series die al te zien zijn via NLZiet voordat ze op tv zijn. Denk daarbij aan Goede Tijden Slechte Tijden.

Daarnaast kijk je via NLZiet programma’s als Boer zoekt vrouw, Expeditie Robinson en Chateau Meiland terug.

Amazon Prime Video

In 2016 kwam er opnieuw een streamingdienst bij in Nederland. Dit was Amazon Prime Video. Deze streamingdienst van Amazon is momenteel nog een kleine speler in ons land.

Amazon Prime Video biedt series als The Office en Downtown Abbey en films als The Godfather en Man on Fire. Ook bieden zij hun eigen Originals als The Boys en The Man in the High Castle.

Apple TV+

Op 1 november 2019 is ook Apple TV+ gelanceerd in ons land. Deze streamingdienst van Apple komt met bestaande films en series, maar gaat ook haar eigen Originals creëren.

Apple heeft zo’n 6 miljard euro geïnvesteerd in Apple TV+ en gaat samenwerken met sterren als Steven Spielberg, Jennifer Aniston en Oprah Winfrey.

Disney+

Op 12 november 2019 werd de streamingdienst Disney+ gelanceerd. Nederland behoort samen met Amerika en Canada tot de eerste landen waar je gebruik kunt gaan maken van Disney+.

Disney+ heeft voor deze lancering geen halve maatregelen genomen. Zo hebben zij de samenwerking met Netflix opgezegd en hebben zij voor 64 miljard euro 21st Century Fox overgenomen. Daardoor kun je straks exclusief via Disney+ kijken naar nieuwe films als Toy Story 4 en The Lion King, maar ook naar films en series van Star Wars, National Geographic en Marvel. En daar worden dan ook nog eens 30 seizoenen van The Simpsons aan toegevoegd!

Discovery Plus

Op 5 januari 2021 is de streamingdienst Discovery Plus gelanceerd. Discovery+ heeft de streamingsdienst Dplay vervangen. Hiermee zijn het logo en het uiterlijk veranderd, maar is de inhoud hetzelfde gebleven.

Discovery+ heeft programma’s voor iedereen. Je kunt genieten van natuurdocumentaires, van kookprogramma’s maar bijvoorbeeld ook van de zoektocht naar een bruidsjurk. Je vindt de beste internationale series van Discovery, TLC, ID, Animal Planet, Discovery Science, HFTV, Food Network, Motor Trend en BBC natuurseries. Daarnaast heeft Discovery ook haar eigen originals.

Ben je een echte sportfan? Discovery+ geeft ook de content van Eurosport weer.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking