100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat is Android TV?

Donderdag 16 September 2021 3 minuten en 7 seconden leestijd

Wat is Android TV?

Android TV is een speciale Android-Versie die geoptimaliseerd is voor het grote scherm. De software richt zich op het snel en gemakkelijk bekijken van content. Je kunt Android TV besturen via een afstandsbediening of via Spraakbesturing. Android TV is in maart 2014 aangekondigd en draait op dezelfde basis als Android 5.0 Lollipop voor smartphones en tablets. Bijna alles wat je gewend bent van het Android Platform, is dus ook beschikbaar op je televisie. Denk hierbij aan populaire games en apps.

Android TV is voor zowel de gebruikers als de fabrikanten van Smart TV’s ideaal. Het platform is groeiend en blijft in de toekomst alleen maar nog meer groeien. Er blijven ook constant apps uitkomen. Er zijn veel fabrikanten van Smart TV’s die ervoor kiezen om gebruik te maken van Android TV als besturingssysteem. Denk hierbij aan TV’s van merken zoals Philips en Sony.

Hoe werkt Android TV?

Ja kunt de Android TV bedienen met je stem, smartphone of een afstandsbediening. Bediening met je stem heeft de voorkeur bij Google. Dit ken je misschien al wel van Google Home, waarmee je alle apparaten die hiermee in verbinding staan met je stem kunt bedienen.

Het systeem is gebaseerd op kaarten zodat je een overzicht hebt van wat er op je apparaat gebeurt. Wanneer je je Smart TV met Android TV voor de eerste keer opstart zul je alleen nog maar basisapplicaties vinden, zoals Youtube en Netflix. Daarnaast kun je ook andere apps downloaden op je Smart TV. Het is helaas niet zo dat alle apps uit de Google Playstore compatibel zijn voor je Smart TV door het gebrek aan een standaard input.

Wat zijn de voordelen van Android TV?

De meeste televisies die tegenwoordig gemaakt worden zijn Smart TV’s. Maar niet alle tv’s maken gebruik van Android TV. Zo heeft Samsung bijvoorbeeld haar eigen besturingssysteem WebOS. Wat zijn de voordelen van Android TV? Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet:

  • Je kunt gebruik maken van Google Voice Assist. Hierdoor wordt het besturen extra makkelijk;
  • Android TV heeft een perfecte compatibiliteit met andere Android apparaten. Ook Apple doet het gewoon;
  • De interface is overzichtelijk en snel, speciaal ontworpen voor tv;
  • Zit je bij Ziggo? De Ziggo Go app is beschikbaar op Android TV;
  • De Android TV is voorzien van een ingebouwde Chromecast;

De Chromecast is, net als Android TV, van Google. De Android TV komt dan ook met een ingebouwde Chromecast. Wanneer jij een tv aanschaft met Android TV als besturingssysteem kun je dus heel gemakkelijk de content vanaf je telefoon casten naar je tv.

Wat is een besturingssysteem?

Een besturingssysteem bestuurt een apparaat. Zonder dit systeem kun jij jouw Smart TV, telefoon of andere dergelijke apparaten niet gebruiken. Het besturingssysteem beheert het geheugen en de processen van de Smart TV en de aanwezige software en hardware. Door het besturingssysteem kan een systeem opstarten en kun je ermee communiceren.

Heb jij een Smart TV maar nog geen internet en tv?

Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen om te kijken welke internetproviders er internet & tv op jouw adres leveren.

Om gebruik te maken van de Smart TV is er wel internet nodig. Zonder internet kun jij bijvoorbeeld geen apps downloaden op je Smart TV of series kijken. Kies jij voor tv van Ziggo? Dan kun je de Ziggo Go app downloaden op je Smart TV met Android TV.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking