100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat is een streamingdienst?

Vrijdag 20 Augustus 2021 3 minuten en 53 seconden leestijd

Wat is een streamingdienst?

Het is erg vervelend wanneer je midden in je programma gestoord wordt door reclame, of wanneer er net een spannende cliffhanger is en je weer een week moet wachten op de volgende aflevering. Gelukkig is hier een oplossing voor, namelijk streamingdiensten!

Met een streamingdienst kun jij op een hele makkelijke manier media op een gewenst apparaat afspelen. Je zet bijvoorbeeld op je smartphone een film aan op Netflix en deze stream je vervolgens naar je televisie waardoor de film op groot scherm afgespeeld wordt. Je verstuurt dus door middel van een draadloze verbinding een document vanaf je telefoon naar je televisie. 

Hoe kun je streamen?

Het streamen is heel makkelijk en het kan op meerdere manieren. Wij hebben de makkelijkste manieren voor jou op een rijtje gezet:

 • Een Smart TV: Een Smart TV heeft veel voordelen, zoals de mogelijkheid om op de tv een app te downloaden waardoor je geen extra apparaat meer nodig hebt om naar een streamingdienst te kijken. Zo kun je bijvoorbeeld Netflix of Videoland downloaden op je tv en kun je direct starten met kijken.
 • Streamen naar een Google Chromecast: Heb jij geen Smart TV? Dan kun je gebruik maken van een Google Chromecast. De Chromecast werkt heel makkelijk. Je opent de app die je op je televisie wilt streamen op bijvoorbeeld je telefoon. Vervolgens druk je op casten en kies je voor de Chromecast waar je op wilt casten. Het beeld is nu te zien op je televisiescherm. Zorg er wel voor dat de apparaten op hetzelfde wifi netwerk aangesloten zitten.
 • Streamen via de Apple TV: Ben jij een Apple fan? Dan is de Apple TV ideaal voor jou. Je sluit het apparaat aan op het stroomnetwerk en op je tv door middel van een HDMI kabel. Heb je dit gedaan? Dan kun je het apparaat bedienen met bijbehorende afstandsbediening. Als je ook een IPhone of IPad hebt kun je de Apple TV ook hiermee bedienen.

Welke streamingdiensten zijn er in Nederland?

Inmiddels bestaan er heel wat streamingdiensten. Ook in Nederland is er een groot aanbod aan streamingdiensten. Wij zullen je hier een klein overzicht geven:

 • Amazon Prime: Amazon Prime wordt aangeboden door het Amerikaanse bedrijf Amazon. Je ziet hier zowel bekroonde Amazon Originals als populaire films en tv-series. Het is een van de grootste streamingdiensten ter wereld.
 • Canal Digitaal: Met Canal Digitaal kijk je naar alle grote tv-zenders. Je kunt live kijken, maar je kunt ook opnemen en terugkijken. Daarnaast kijk je naar eigen Canal+ Originals.
 • Disney+: Disney+ is een streamingdienst van Disney. Je bekijkt hier alle oude Disney films, maar ook de nieuwste releases. Naast Disney zie je hier ook Star, Pixel, Marvel, Star Wars en National Geographic.
 • Pathé Thuis: Je kent Pathé wel van de bioscoop. Naast films in de bioscoop, kun je via Pathé ook thuis films kijken. Je sluit geen abonnement af, je betaald per film
 • Apple TV+: Apple TV+ is de streamingdienst van Apple met Apple Originals.
 • Discovery+: De opvolger van DPlay is Discovery+. Hier zie je programma’s en series die gaan over het echte leven.
 • Netflix: Netflix is het platform waar je terecht kunt voor films, series en documentaires. Naast bekende films en series, zie je hier ook Netflix Originals.
 • NLZIET: NLZIET is een samenwerkingsverband tussen RTL, NPO en TalpaTV. Hier kun je online tv kijken plus je kijkt naar programma’s en films die op tv zijn geweest.
 • NPO Plus: NPO plus is de streamingdienst van de publieke omroep waar je naar films, series en documentaires kijkt die op tv zijn of op tv zijn geweest.
 • Videoland: Ben jij een fan van RTL programma’s? Dan is Videoland wat voor jou. Naast het aanbod van RTL kijk je hier ook naar films en series. Het aanbod van Videoland is voor een groot deel Nederlands.

Dit is een greep uit de streamingdiensten. Er zijn ook nog een aantal kleinere diensten zoals HBO (op dit moment alleen beschikbaar bij Ziggo) en KIJK (een samenwerkingsverband van o.a. Net5, Linda en Veronica).

Om te streamen heb je wel een goede internetverbinding nodig.

Heb je nog geen internet?

Doe dan bij ons de gratis postcodecheck. Door middel van onze postcodecheck ie je welke internetproviders er internet op jouw adres leveren, welk soort internet er beschikbaar is op jouw adres en welke internetsnelheden er haalbaar zijn op jouw adres.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking