100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat is streamen naar je TV?

Woensdag 2 December 2020 3 minuten en 16 seconden leestijd

Wat is streamen naar je TV?

Haasten omdat je favoriete serie om 19:00 begint? Of wachten op een film die pas om 20:30 begint? Gelukkig is dat niet meer van deze tijd. Zo kan je televisiekijken via het internet. Hier kies je zelf welke serie of film je kijkt en ook hoe laat of wanneer. In dit bericht lees je alles over ‘streamen’, hoe gebruik je het, wanneer kun je streamen gebruiken en welke streamingsdiensten zijn er.

Wat is streamen naar TV?

Streamen is het versturen van documenten vanaf je telefoon, laptop of tablet naar je televisie. Dit doe je via een draadloze verbinding waardoor het op de televisie afspeelt. Je kan het vergelijken met een beamer. Je projecteert als ware het beeld vanaf je telefoon, laptop of tablet naar je televisie.

Live streaming tv

Dan heb je ook nog live streamen. Eigenlijk zegt de naam het al. Bij livestreaming vindt het beeld of het geluid live plaats. Wat je aan het kijken bent, is op dat moment ook echt aan de gang. Live streamen wordt veel ingezet voor bijvoorbeeld evenementen en concerten.

Wat betekent streamen?

Streamen is een Engelse term. Streamen of streaming is een term die wordt gebruikt voor digitale audio- en video-bestanden die via een netwerk worden verzonden. Hiervoor hoeft niet eerst het volledige bestand te worden gedownload. Met streamen kan de server vanaf elk tijdsmoment beginnen met afspelen.

Op welke manieren kan je streamen?

Gelukkig kun je op veel manieren films streamen. Hieronder lichten we er drie voor je uit.

  • Streamen van telefoon naar Smart TV; Streamen via een Smart TV heeft veel voordelen. Zo biedt de Smart TV je de mogelijkheid om te streamen zonder telefoon of laptop. Op een Smart TV kun je apps downloaden. Zo kun je bijvoorbeeld Netflix of Videoland downloaden waardoor je direct je favoriete serie of film kan streamen. Op deze manier heb je ook de mogelijkheid om bepaalde programma’s terug te kijken.
     
  • Streamen naar een Google Chromecast; Nog een mogelijkheid is het gebruik van een Google Chromecast. Het streamen met een Google Chromecast werkt heel gemakkelijk. Je opent de app of pagina die je op de televisie wilt streamen. Hierna druk je op ‘casten’ en kies je de naam van de televisie waar je op wilt casten. Het beeld van de laptop is nu te zien op de televisie. Je kunt de app of pagina blijven bedienen via je laptop. Wil je meer informatie over de Google Chromecast? Dat lees je hier.
     
  • Ben jij een Apple fan? Dan is streamen via de Apple TV perfect voor jou. Met deze mediaspeler kun je allerlei apps op je tv gebruiken en bekijken. Voordeel aan dit apparaat is dat hij naadloos samenwerkt met bijvoorbeeld je iPad, iPhone en Macbook. De Apple TV werkt ook nog eens heel makkelijk. Sluit het apparaat met een hdmi kabel aan op je tv en stroom. Daarna kun je het apparaat bedienen met de bijbehorende afstandsbediening. Heb je de Apple TV ook aangesloten op de Wifi? Dan kun je ‘m ook bedienen met je smartphone.

Streamingdiensten in Nederland

Er zijn inmiddels heel wat streamingdiensten actief in Nederland. Hieronder een lijstje.


Ben je benieuwd wat deze streamingdiensten precies zijn of wat voor content ze aanbieden? Dat lees je in dit bericht: Welke streamingdiensten zijn er in Nederland?

Goede internetverbinding van groot belang!

Om optimaal te kunnen genieten van de verschillende streamingdiensten is een goede internetverbinding van belang. Je wilt je favoriete film of serie tenslotte zonder haperingen bekijken. Met onze postcodecheck ontdek je binnen een minuut wat de mogelijkheden voor internet zijn op jouw adres.

Internet providers bieden pakketten aan met verschillende internetsnelheden, maar welke snelheid past nu het beste bij jouw gebruik? Dat lees je in ons bericht: Internetsnelheid; Welke snelheid heb je nodig?

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking