Wat zijn de beste manieren om films te streamen naar je tv?

Vrijdag 6 Augustus 2021 4 minuten en 0 seconden leestijd

Wat zijn de beste manieren om films te streamen naar je tv?

Heb jij van je vrienden een film doorgekregen die je echt moet zien? Dit is natuurlijk het leukste op groot scherm. Staat deze film op Netflix en heb je dit alleen op je telefoon? Je kunt deze film dan streamen naar je tv. Wanneer je dit doet creëer je als het ware je eigen thuisbioscoop. Perfect voor een heerlijk filmavondje, maar hoe doe je dat?

Wat is streamen naar je tv?

Streamen naar je tv betekent eigenlijk niets anders dan dat je content van bijvoorbeeld je telefoon op je tv kunt bekijken. Het is het versturen van documenten vanaf je telefoon, laptop of tablet naar je televisie. Dit doe je via een draadloze verbinding. Je projecteert het beeld vanaf je telefoon, tablet, laptop naar je televisie. Er zijn meerdere manieren om dit te doen, namelijk via een Google Chromecast, via een Apple TV, via een Smart TV of via Miracast. Wil je liever toch door middel van een kabel een film op groot scherm kijken? Kies dan voor een HDMI kabel.

Hoe stream je via een Google Chromecast naar je tv?

Een Google Chromecast is een mediaspeler ontwikkeld door Google. Om de Google Chromecast te bedienen gebruik je je telefoon of tablet als afstandsbediening. Je sluit de Chromecast aan op je televisie door middel van een HDMI kabel en je moet de Chromecast op het stroomnetwerk aansluiten. Om de Chromecast in te stellen moet je de Google Home app downloaden. Is hij ingesteld? Dan kun je op je telefoon de streamingdienst openen waar je een abonnement op hebt zoals Videoland. Wanneer je een film start kun je op het Chromecast icoon klikken in je scherm. Je kunt kiezen voor verbinden en je ziet de film verschijnen op groot scherm.

Hoe stream je via een Apple TV naar je tv?

De Apple TV is een digitale media ontvanger die is ontwikkeld door Apple. Je kunt door middel van de Apple TV films, video’s en foto’s bekijken via de televisie. Je verbindt de Apple TV aan je televisie door middel van een HDMI-Kabel. Je moet je Apple TV ook verbinden met je netwerk. Wanneer de Apple TV verbonden is kun je hem gaan gebruiken. Je kunt op de Apple TV apps downloaden zoals Netflix en youtube. Wanneer je deze opent op de mediaspeler kun je een film aanklikken en speelt deze zich af op groot scherm. Heb jij een Apple telefoon? Dan kun je ook gebruik maken van de functie ‘Apple Airplay’. Hierbij kun je gemakkelijk bestanden delen vanaf je telefoon naar de Apple TV. Zo zie je de bestanden die je deelt op groot scherm verschijnen.

Wat is een Smart TV?

Heb jij een Smart TV? Dan heb je de Google Chromecast of Apple TV niet nodig. Een Smart TV is namelijk een slimme tv die zelf in verbinding staat met het internet. Wanneer je tv is aangesloten op het internet kun je surfen op het web en kun je apps installeren zoals streamingdiensten en Youtube. Je kunt met een Smart TV dus gemakkelijk films en series op groot scherm kijken. Daarnaast kun je bij veel Smart TV’s ook je smartphone verbinden met de tv. Zo kun je vanaf je smartphone filmpjes afspelen op je Smart TV.

Wat is Miracast?

Miracast is een techniek die op veel televisies beschikbaar is. Het werkt gemakkelijk maar je smartphone of tablet moet aan blijven tijdens het streamen. Je kunt hem dus voor niets anders gebruiken. Het beeld van je Smartphone of tablet wordt met Miracast gekopieerd op je tv via ‘wi-fi-direct’. Je hebt geen internet nodig om te streamen naar je tv omdat er een lokale verbinding wordt gelegd tussen de smartphone en de tv. Zowel de televisie als de smartphone moeten Miracast ondersteunen.

Hoe krijg je groot scherm door middel van een HDMI kabel?

Heb je geen van bovenstaande technieken maar wil je wel graag een film kijken via de tv? Dan kun je ook nog ouderwets gebruik maken van een HDMI kabel. Heb jij een laptop? Zoek hier de film op die je wilt kijken. Verbind vervolgens je laptop aan je tv door middel van een HDMI kabel en druk op play. De film speelt zich nu af op groot scherm

Heb je een goede internetverbinding?

Om films te streamen naar je tv heb je een goede internetverbinding nodig. Je kunt via onze site de gratis postcodecheck doen om te kijken welke internetproviders er leverbaar zijn op jouw adres, welk soort internet er beschikbaar is en welke internetsnelheid er haalbaar er is op jouw adres.

Je kunt kiezen uiten meerdere soorten abonnementen. Je hebt namelijk de keus tussen ‘alleen internet’, ‘internet en tv’, ‘internet en bellen’ en ‘alles-in-1’.