100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Over Audible

Specialiteit: Audible is een streamingsdienst voor podcasts, audioboeken en (nieuws) luisterfragmenten in de breedste zin van het woord. Met duizenden titels die binnen het abonnement vallen is Audible goed voor uren luisterplezier, zowel fictie als non-fictie.

Informatie: Audible is 24/7 beschikbaar met abonnement. Daarmee luister je naar de Plus Catalog met duizenden titels. Met extra credits is het ook mogelijk om titels uit de Audible Premium Selection te beluisteren.

Met de Audible download op deze pagina luister je 30 dagen gratis naar de Plus Catalog. Koppel je Amazon Prime abonnement en krijg 2 premium titels gratis. Na de trial sluit je een Audible abonnement af, optioneel met credits als je ook premium content wilt beluisteren.

Tip! Ben je gek op Engelstalige podcasts, nieuwslezingen en audioboeken en wil je een giga aanbod tot je beschikking? Dan is Audible echt iets voor jou.

Pluspunten
 • 30 dagen gratis Audible proberen
 • Grootste aanbod Engelstalige luister titels
 • Eenvoudig navigeren in hoofdstukken
 • Makkelijk switchen tussen apparaten (gaat door waar je was)
 • Audible offline luisteren door downloaden
 • Audioboeken met niet-goed-geld-terug garantie (ander boek kiezen)
 • Bij abonnement met credits kun je opsparen
 • Gekochte titels blijven beschikbaar (geen leen)
 • Bekende performers/artiesten als verhalenvertellers
Minpunten
 • Geen Audible Nederland, bijna alles is Engelstalig
 • Abonnementen zijn vrij prijzig vergeleken met andere diensten

Previews

Audible 1
Audible 2
Audible 3
Audible Top 3
 • The Girl on the Train

  The Girl on the Train

  Stort jezelf in de verwrongen en chaotische wereld van dit mysterie. The Girl on The Train luisterboek brengt 11 uur aan boeiende wendingen met zich mee. Het wordt verteld vanuit drie vertellers. Laat jezelf onderdompelen in dit spannende verhaal.

 • The Subtle Art of Not Giving a F*ck

  The Subtle Art of Not Giving a F*ck

  Deze zelfhulpgids werd uitgebracht in 2016 en is sindsdien onverminderd populair. Mark Manson vertelt je over hoe maar beter kunt stoppen met altijd positief zijn, want pas dan kun je echt een gelukkig mens worden. A counterintuitive approach to Living a Good Life!

 • Harry Potter and the Sorcerer’s Stone

  Harry Potter and the Sorcerer’s Stone

  Dit eerste boek van Harry Potter is heerlijk om te luisteren. In ruim 8 uur neemt Jim Dale je mee in een avontuur op Hogwarts, waar het verhaal natuurlijk begon. Magie, tovenarij, de gekste toverspreuken en fantastic beasts, het komt allemaal voorbij in deze klassieker.

Wat is Audible?

Audible is een van de grootste platforms op het gebied van Engelstalige luisterboeken, podcasts en audioversies van tijdschriften en kranten. Dit in allerlei genres. Van bekende boektitels tot onbekende parels. Geregeld worden er bekende performers gevraagd om in te spreken, zoals Morgan Freeman en Emma Thompson. Van Audible mag je hoge kwaliteit verwachten, zeker als je je bedenkt dat het onderdeel van Amazon is!

Wat is het Audible aanbod?

Het aanbod bestaat voornamelijk uit Engelstalige podcasts, luisterboeken en gesproken nieuws- en tijdschriftfragmenten. Dit over ieder denkbaar onderwerp en in alle mogelijke genres, van biografie tot fantasie. Van horrorverhalen als IT tot oorlogsverhalen, klassieke filmvertellingen en tal van management tips en zelfhulpboeken.

Hoe werkt Audible?

Het platform werkt in de basis gewoon als content downloaden en streamen via een abonnement, maar is op dat laatste gebied net even anders dan andere streamingsdiensten. Met een Audible Plus abonnement krijg je toegang tot duizenden titels uit de Plus Catalog. Hiervoor betaal je een vast bedrag per maand.

Wil je daarnaast ook titels uit de Audible Premium Selection kopen? Dan kom je uit bij een Audible Premium Plus abonnement. Afhankelijk van het aantal titels dat je per maand wilt kopen, kies je voor een X aantal credits. Door een titel met een Audible credit aan te schaffen, blijft deze voor altijd in je bibliotheek beschikbaar.

Het platform wijst zich verder vanzelf. Je kunt de Audible app downloaden om altijd onderweg te luisteren, of het koppelen aan je smart-tv. Daarnaast kun je boeken en podcasts downloaden om zonder internet te luisteren, ideaal!

Wat zijn de Audible kosten?

De prijzen verschillen per soort abonnement en je bent vrij om dit maandelijks aan te passen. De eerste maand gebruik je Audible gratis! Daarna kies je uit een van de volgende vormen Audible abonnementen (prijzen mogelijk aan verandering onderhevig). Bij Audible Plus (Standaard) krijg je toegang tot de Plus Catalog met duizenden titels.

 • Plus Standaard ($7,95 p.m.)
 • Premium Plus 1 Credit per maand ($14,95 p.m. of $149,50 p.j.)
 • Premium Plus 2 Credits per maand ($22,95 p.m. of $229,50 p.j.)

De credits zijn in te wisselen voor Premium Selection Audible titels. Indien je ze in de ene maand niet opgebruikt dan kun je ze doorschuiven naar de volgende maand.

Is Audible gratis voor Amazon Prime gebruikers?

Als je een abonnement op Amazon Prime hebt dan krijg je 2 credits gratis. Dat wil dus zeggen dat je uitgenodigd wordt om het Audible Premium Plus 2 Credits abonnement te proberen. Daar krijg je dan natuurlijk ook nog de Audible gratis proefversie van 30 dagen bovenop, maar dat staat los van het Amazon Prime abonnement.

Hoe luister je naar Audible?

Laat Audible door de speakers van je laptop of televisie knallen, of gebruik het via de Audible app. Het is beschikbaar voor Windows, MacOS, Android en iOS en ook voor streamen. Het grote voordeel is dat als je op het ene device stopt met luisteren, je Audible account automatisch synchroniseert zodat je direct verder gaat waar je gebleven was, ook al switch je qua device. Dat is natuurlijk super handig!

Klantenservice Amazon Audible

Heb je inhoudelijke vragen over Audible of over functies en rechten die horen bij je abonnement? Dan raden we je aan om contact met hen op te nemen. Wij zijn in de basis namelijk een vergelijkingssite voor internet abonnementen en zijn dus niet van Audible zelf. Je kunt de Contact Customer Service van Audible bereiken via 1-(888)-283-5051 (VS) of door in te loggen op je account en een bericht te sturen. Op de site staan veel gestelde vragen.