100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Over BookBeat

*** Tijdelijke actie: Probeer nu 60 dagen gratis ***
 

Specialiteit: BookBeat biedt verschillende abonnementen aan die gebaseerd zijn op de hoeveelheid tijd die je luistert. Zo krijg je geen beperkingen op de grote van de bibliotheek of andere elementen, maar enkel op hoeveel je de app daadwerkelijk gebruikt.

Informatie: BookBeat is een van oorsprong Zweeds bedrijf dat in 2015 opgericht is. Het biedt een groot scala aan luisterboeken en e-books in verschillende talen, waaronder Nederlands.

De diensten van BookBeat zijn 60 dagen lang gratis te gebruiken. Binnen deze 60 dagen kun je in totaal 40 uur lang gratis luisteren. Er is bovendien een speciale korting voor studenten.

Pluspunten
 • Betaalmodel afhankelijk van hoeveelheid gebruik.
 • Meer dan 900.000 boeken beschikbaar.
 • Op elk moment opzegbaar.
 • Ook offline lezen en luisteren.
 • Eenvoudig selecteren op je voorkeuren.
 • Voor iOS en Android.
 • Ook ondersteuning voor Apple Carplay en Apple Watch.
 • Gezinsaccounts delen.
 • Korting voor studenten.
Minpunten
 • Niet geschikt voor e-readers.
 • Ook bij het duurste abonnement kun je maximaal 100 uur per maand luisteren.
 • Er is wel een internetverbinding nodig om boeken te downloaden als je de offline functies wilt gebruiken.

Previews

BookBeat 1
BookBeat 2
BookBeat 3
BookBeat 4
BookBeat 5
BookBeat Top 3
 • Strandfeest (Suzanne Vermeer)

  Strandfeest (Suzanne Vermeer)

  Deze Nederlandse thriller is een luisterboek die 8 uur en 13 minuten duurt. Tijdens een vakantie van Hannah en haar stiefkinderen overlijdt een van de leden van het animatieteam. De strandfeesten lijken er iets mee te maken te hebben. Een spannend boek en een echte aanrader!

 • De Zeven Zussen (Lucinda Riley)

  De Zeven Zussen (Lucinda Riley)

  Deze internationale bestseller heeft een luisterduur van maar liefst 17 uur en 36 minuten. Bij BookBeat vind je de Nederlandstalige versie van het boek. Een zeer bekende psychologische romanserie, waarvan dit boek de eerste is.

 • Overprikkeld Brein (Charlotte Labee)

  Overprikkeld Brein (Charlotte Labee)

  Een bekend zelfhulpboek over het creëren van meer rust en balans in je leven over een tijdsduur van 10 weken. Dit betreft een Nederlandstalig luisterboek van 9 uur en 53 minuten. Het helpt je bij problemen zoals ‘altijd aan staan’ prikkels en prestatiedruk.

Wat is BookBeat?

BookBeat is een Zweedse dienst voor luisterboeken en e-books die opgericht is in 2015. Het noemt zichzelf een streamingdienst voor luisterboeken en e-books. Vanaf 2017 is BookBeat ook beschikbaar in Nederland en sindsdien is het aanbod van Nederlandstalige boeken enorm toegenomen.

Wat is het BookBeat aanbod?

BookBeat biedt meer dan 800.000 verschillende luisterboeken en e-books aan in verschillende talen, waaronder Nederlands, Engels en Duits. Alle boeken zijn ingedeeld in overzichtelijk categorieën en te sorteren op jouw voorkeuren. Hierdoor vind je zeer eenvoudig je volgende boek!

Enkele boeken categorieën zijn:

 • Trending
 • Nieuwe boeken
 • Jij op je allerbest
 • Biografieën
 • Voor iedere romanticus
 • Voor de allerkleinsten

Bovendien kun je bij BookBeat zien welke boeken er binnenkort verwacht worden. Zo kun je je dus alvast voorbereiden op wat je volgende boek gaat worden!

Ongeacht welk abonnement je neemt, heb je bij BookBeat altijd toegang tot de volledige bibliotheek.

Hoe werkt Bookbeat?

BookBeat werkt op een unieke manier. Het abonnement dat je neemt is namelijk gebaseerd op het aantal uren dat je kunt luisteren. Zo neem je dus af en betaal je dus ook voor wat je daadwerkelijk gebruikt.

Zodra je de pagina van een boek opent kun je zien hoelang het duurt om dit boek te lezen/luisteren. Zo weet je dus hoeveel van je uren dit kost. Het maakt daarbij niet uit of je het boek sneller of langzamer af laat spelen. Ook maakt het niet uit of je het boek luistert of leest. De tijd wordt berekend aan de hand van hoeveel van het boek je daadwerkelijk gelezen hebt. Het boek of een gedeelte herlezen? Dat kost geen extra tijd.

Je downloadt de BookBeat app eenvoudig via de App Store (iOS) of Play Store (Android). Uniek aan BookBeat is verder dat de app ook beschikbaar is voor Apple Carplay en Apple Watch. De app is daarmee ook zeer eenvoudig te gebruiken voor Apple-gebruikers die onderweg zijn.

Wat zijn de BookBeat kosten?

BookBeat heeft in essentie twee verschillende abonnementen, maar het is wel mogelijk hier extra’s aan toe te voegen of juist korting te krijgen. We leggen je uit hoe dat zit:

 • BookBeat Basic (€8,99 per maand): Het standaard abonnement, waarbij je 20 uur per maand kunt lezen of luisteren.
 • BookBeat Premium (10,99 per maand): Je hebt hierbij dezelfde toegang, maar kunt 100 uur per maand lezen of luisteren. Heb je meer dan 100 uur nodig per maand? Dan is het mogelijk om extra tijd bij te kopen zodra je 100 uur op zijn.
 • BookBeat Basic voor studenten (€5,99 per maand): Als student is het mogelijk om €3 korting te krijgen op het BookBeat Basic abonnement. Je gebruikt hiervoor de code “studenten” en kunt dan dus 20 uur per maand lezen of luisteren. Belangrijk hiervoor is dat je minimaal 18 jaar oud moet zijn en moet kunnen aantonen dat je ingeschreven staat bij een geaccrediteerde hogeschool of universiteit die diploma’s uitgeeft.

Bij deze abonnementen geldt dat deze gebruikt kunnen worden door één persoon op één apparaat tegelijkertijd. Het is echter wel mogelijk om extra gezinsleden of profielen toe te voegen. Dit kost €1,99 per maand extra, waarna het extra profiel hetzelfde aantal luisterminuten krijgt. Let op: dit is niet mogelijk tijdens de proefperiode.

Over die proefperiode gesproken: het is mogelijk om BookBeat de eerste 45 dagen helemaal gratis te gebruiken.

Voor alle abonnementen geldt dat ze vrij opzegbaar zijn op ieder gewenst moment.

BookBeat klantenservice

Heb je nog extra vragen aan BookBeat en haar diensten? Dan is het mogelijk om contact op te nemen met de BookBeat klantenservice via het contactformulier of via klantenservice@bookbeat.com. Een telefoonnummer is helaas niet beschikbaar.